ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24115 мнения по тази тема
Публикувано 29 ноември 2011 - 18:29
Колеги има ли разлика между пастиране и полиране на автомобила? Мисля да го полирам март-април, но се чудя дали е ефекта е като при пастирането- след 2-3 седмици се появяват петнаи се разваля вида на колата. Полирането вреди ли(намалява ли) на лака?
Публикувано 29 ноември 2011 - 21:16
Мисля да боядисам алуминиевите джанти на 203-ката прахово със сив металик боя и отгоре пак прахово да боядисам втори слой само лак.Джантите са оригиналните 17 цолови австрийски.Не знам дали ще се получи добре.Някои има ли опит в такова боядисване,дали изобщо някой е боядисвал прахово джанти.Искат ми 15 лв на джанта.Дали ще трябва да се сваля оригиналната боя или във ваната с киселината за една вечер и от там във фурната на праховото.
Пред мен стои дилемата на прахово или на бояджия с автобоя,но така не знам доколко ще е издържлива на драскане и камъчета автобоята,з-то праховото уж е доста здраво на механично драскане и разтворители от рода на силно концентриран препарат за джанти по автомивките.Дайте съвет за плюсове и минуси пък ще видя.
Пред мен стои дилемата на прахово или на бояджия с автобоя,но така не знам доколко ще е издържлива на драскане и камъчета автобоята,з-то праховото уж е доста здраво на механично драскане и разтворители от рода на силно концентриран препарат за джанти по автомивките.Дайте съвет за плюсове и минуси пък ще видя.
Публикувано 29 ноември 2011 - 22:28
Пичове я да Ви питам нещо
Ще имате ли интерес , ако Ви кажа , че за максимум 30 минути ще изчистя целия салон на вашата кола само със силата на парата без препарати или каквато и да е било химия да кажем за 40 лева ?
Без значение дали салона Ви е кожен или не
Питането ми е просто информативно
Ще имате ли интерес , ако Ви кажа , че за максимум 30 минути ще изчистя целия салон на вашата кола само със силата на парата без препарати или каквато и да е било химия да кажем за 40 лева ?
Този пост е редактиран от Наско: 29 ноември 2011 - 23:06
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 29 ноември 2011 - 22:57
Аз имам интерес, но първо ти предлагам да видиш салона, за да прецениш, дали 40 лева са достатъчни, а пък за 30-те минути няма да се пазарим, при положени, че малкия драйфа, а кучето се скубе в колата...
Казвай къде и кога можеш да хвърлиш едно око и да видим как може да се почисти.
За реклама, можем да снимаме преди и след.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 29 ноември 2011 - 23:06
Времето е примерно
В момента чисто и просто правя проучване на пазара .. пускам запитвания по форумите Защото там са авто-ентусиастите
Едит : почне ли да се случва нещо .. ти ще бъдеш първия информиран
Разбира се няма лично аз да чистя салоните .. просто така съм го написал
В момента чисто и просто правя проучване на пазара .. пускам запитвания по форумите Защото там са авто-ентусиастите
Едит : почне ли да се случва нещо .. ти ще бъдеш първия информиран
Разбира се няма лично аз да чистя салоните .. просто така съм го написал
Публикувано 30 ноември 2011 - 10:33
Виж в гаража старото ми ЦЛК. Сега изглежда сходно.
Боята при БМВ-то седи по-тъмна, понеже са ми много светло сиви джантите, докато на Мерца бяха тъмно сиви и не контрастираха.
Ще взема апарата тея дни да я наснимам малко
Видях ги, значи добре се е получило
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 30 ноември 2011 - 11:00
По-добре, пак за реклама, да ти изчистим само половината от задната седалка, а посредата да теглим една линия с червено тиксо и надписи - преди и след...Аз имам интерес, но първо ти предлагам да видиш салона, за да прецениш, дали 40 лева са достатъчни, а пък за 30-те минути няма да се пазарим, при положени, че малкия драйфа, а кучето се скубе в колата...
И после по пернишки, ще спираш с чистата седалка откъм дискотеката...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 30 ноември 2011 - 11:48
Нема проблеми! Даже ще я мия отвън само от едната страна
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 30 ноември 2011 - 12:00
Ето го как стана на спирачките.
Някак малко по-невзрачно изглежда, въпреки че не би трябвало, ама какво да се прави... с тези дискове, толкова
Пролетта, да сме живи и здрави, като сложа разпробитите, ще изглежда по друг начин
Някак малко по-невзрачно изглежда, въпреки че не би трябвало, ама какво да се прави... с тези дискове, толкова
Пролетта, да сме живи и здрави, като сложа разпробитите, ще изглежда по друг начин
Прикачени файлове
Публикувано 30 ноември 2011 - 12:35
Бе мераклия човек си
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 30 ноември 2011 - 14:53
Пичове я да Ви питам нещо
Винаги съм се чудел аджеба как тая пара ще ми изпере седалките (или всякакъв вид тапицерия).
Виж за външно - ОК - разтваря мръсотията и тя изтича на земята, ама седалки кво се случва? Според мен набива мръсотията още по надълбоко и после истинско изчистване няма.
Бих се радвал Бай Танаско да сподели ква е технологията
Публикувано 30 ноември 2011 - 14:59
Не, много е просто.
Чистихме с един приятел седалки с пара. Използвахме много малка парочистачка и постоянното й пълнене с вода ни забави.
Отнема близо 2 часа за салон.
Той е със светло бежав салон. Стана като чисто нов. Мръсотията се размеква и се забърсва с кърпа веднага след парочистачката. Просто излиза всичко от порите.
Единственият проблем е, че салонът след това не е защитен и ако се остави така, изсъхва.
Обработва се с препарати за подхранване на кожа след парочистачката.
Аз лично съм намерил 2 типа досега, които са добри.
Единия е на Казабланка, бяло спрейче. Мисля че е е някакво мляко вътре с консерванти. Пръска се на спрей, попива и после се минава с микрофибър.
Другият е един английски, много як, но мирише особено. Сигурно е яко за някоя ретро класика, но за евридейка миризмата дразни.
Но това е олд-скуул метода.
Предполагам по-професионалните парочистачки могат да обработват с препарат веднага след парата, той Наско ми каза същото.
И остава накрая да се полира с микрофибър и готово.
Чистихме с един приятел седалки с пара. Използвахме много малка парочистачка и постоянното й пълнене с вода ни забави.
Отнема близо 2 часа за салон.
Той е със светло бежав салон. Стана като чисто нов. Мръсотията се размеква и се забърсва с кърпа веднага след парочистачката. Просто излиза всичко от порите.
Единственият проблем е, че салонът след това не е защитен и ако се остави така, изсъхва.
Обработва се с препарати за подхранване на кожа след парочистачката.
Аз лично съм намерил 2 типа досега, които са добри.
Единия е на Казабланка, бяло спрейче. Мисля че е е някакво мляко вътре с консерванти. Пръска се на спрей, попива и после се минава с микрофибър.
Другият е един английски, много як, но мирише особено. Сигурно е яко за някоя ретро класика, но за евридейка миризмата дразни.
Но това е олд-скуул метода.
Предполагам по-професионалните парочистачки могат да обработват с препарат веднага след парата, той Наско ми каза същото.
И остава накрая да се полира с микрофибър и готово.
Публикувано 30 ноември 2011 - 15:14
При тази парочитачка единия микрофибър е на самата нея другия е в дясната ти ръка да кажем
Минаваш много леко и внимателно с минимално "ниво" на пара и после минаваш със сухия фибър ( говорим за кожен салон )
Във водата има специална добавка от ланолин който се разтваря на 100 процента и докато чистиш фактически връщаш блясъка на кожата и еластичноста и после само минаваш да полираш със другата кърпа и евентуално подсушиш
Моя салон изсъхна за точно 5 минути на парно Като изчистихме една клиентска кола - 20 минути при външна температура малко над 5 градуса Количеството пара което остава в салона е просто сведено до минимум
Много приятна работа се получава в крайна сметка
Тези дни ще кача и някоя друга снимка да видите за какво ви говоря
Едит ; Ланолина се използва използва при кремовете на Нивеа най често
още през 1911 година е направен първия крем с Ланолин
Там обаче е получен от веществото "Еucerit"
В природата се среща при овцете и козите по точно във вълната им.
В случая при нас си е чистото вещество извлечено от "уфсътъ".
Съчетание с текстила се получава една уникална комбинация във ваша полза -
Устойчивост на вода и мръстоя
Еластичност на косъма / кожата
Връщане на блясъка на кожата
Буквално стават салоните като нови
Минаваш много леко и внимателно с минимално "ниво" на пара и после минаваш със сухия фибър ( говорим за кожен салон )
Във водата има специална добавка от ланолин който се разтваря на 100 процента и докато чистиш фактически връщаш блясъка на кожата и еластичноста и после само минаваш да полираш със другата кърпа и евентуално подсушиш
Моя салон изсъхна за точно 5 минути на парно Като изчистихме една клиентска кола - 20 минути при външна температура малко над 5 градуса Количеството пара което остава в салона е просто сведено до минимум
Много приятна работа се получава в крайна сметка
Тези дни ще кача и някоя друга снимка да видите за какво ви говоря
Едит ; Ланолина се използва използва при кремовете на Нивеа най често
още през 1911 година е направен първия крем с Ланолин
Там обаче е получен от веществото "Еucerit"
В природата се среща при овцете и козите по точно във вълната им.
В случая при нас си е чистото вещество извлечено от "уфсътъ".
Съчетание с текстила се получава една уникална комбинация във ваша полза -
Устойчивост на вода и мръстоя
Еластичност на косъма / кожата
Връщане на блясъка на кожата
Буквално стават салоните като нови
Публикувано 30 ноември 2011 - 15:22
А как стой въпроса с не кожените салони ? ;]
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 30 ноември 2011 - 15:28
А?А как стой въпроса с не кожените салони ? ;]
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни