Ай "честит" локдаун дето не бил локдаун
Не бързай да "честитиш", Наско. До вечерните новини ще е ново 20.
Публикувано 18 март 2021 - 13:38
Ай "честит" локдаун дето не бил локдаун
Публикувано 19 март 2021 - 11:07
и ти си прав
Изглежда знаеш повече отколкото изглежда въпреки , че не ти личи
Публикувано 26 март 2021 - 17:20
Привет, малко да повдигна темата. Днес имах свободно време и минах през СС за информация относно предстоящо обслужване на 213-та. Прикачвам офертата, като държа да подчертая, че почти на 99% няма да я обслужа там след последният път. Но друго ми прави впечатление, цената на пакета (Сервиз А) е приблизително 1200 лв., като по спомен предното обслужване (Сервиз Б) беше към 1100 лв. Въпросът ми е дали нещо пропускам, защото до колкото съм запознат тип Б беше по-скъпия от тип А.
Публикувано 26 март 2021 - 21:29
По оферта май нищо не пропускаш, ама то една кошница филтри и подобни елементи при теб, колега!
При мен тип А plus е по-скъп от тип B plus приблизително с около 100 лв.
Наесен почти сигурно ще се разделя с тях - навън цените са наполовина.
Публикувано 26 март 2021 - 22:24
Публикувано 26 март 2021 - 23:51
Странна работа. На мен ми връщат остатъка от таксуваното масло+ сменените стари части. дори и филтъра за АТМ с гарнитурата,дихтунга,болтове,тапа и т.н.
Да, има още няколко сервиза които могат да ти потдържат ел. сервизна история и разликата е около 20% в цената.
Този пост е редактиран от IIVVOO: 26 март 2021 - 23:51
Публикувано 27 март 2021 - 00:05
...На мен ми връщат остатъка от...
В Силвър Стар?
...Но има и други сервизи, които могат да я въведат, ако не се лъжа.
Не се лъжеш.
Публикувано 27 март 2021 - 00:21
В Силвър Стар
Публикувано 27 март 2021 - 11:20
От чисто любопитство: Защо ходите в дилъра за такива елементарни и надценени процедури?
* притеснявате се да не ви излъжат на другите места?
* вярвате, че маслата са по-различни от тези на другите места? (при оригиналните филтри има разлика за някои модели, така е)
* искате да ви записват сервизната история на колите, за да можете да докажете нещо при последваща продажба?
* не познавате/нямате опит с други сервизи, които предоставят качествена услуга?
* от чиста снобария (в позитивен смисъл)?
* друго
Публикувано 27 март 2021 - 12:18
Публикувано 27 март 2021 - 15:12
При мен беше около 750 лвПривет, малко да повдигна темата. Днес имах свободно време и минах през СС за информация относно предстоящо обслужване на 213-та. Прикачвам офертата, като държа да подчертая, че почти на 99% няма да я обслужа там след последният път. Но друго ми прави впечатление, цената на пакета (Сервиз А) е приблизително 1200 лв., като по спомен предното обслужване (Сервиз Б) беше към 1100 лв. Въпросът ми е дали нещо пропускам, защото до колкото съм запознат тип Б беше по-скъпия от тип А.
Публикувано 27 март 2021 - 15:13
Този пост е редактиран от MB_lover: 27 март 2021 - 15:15
Публикувано 27 март 2021 - 16:16
Абсолютно нищо не се вижда
По предния въпрос: ако поръчваш части, да. Но някакви фрапантни суми за масла и филтри... това се опитвам да осмисля.
Публикувано 27 март 2021 - 20:16
От чисто любопитство: Защо ходите в дилъра за такива елементарни и надценени процедури?...
Ами... от любопитство.
Всички предишни коли не съм обслужвал в официален севиз.
Заради Mobilo...
Заради сравнително новичка кола.
Исках да видя как стоят нещата.
Иначе нямам забележки към тях.
Не ми харесват цените, но доколкото знам в официалните сервизи на други марки е същото.
Набелязал съм вече свестен сервиз... и ще си купя евентуално патерица.
Публикувано 27 март 2021 - 20:58
Ами единствено заради сервизната история, която ще се води вписана официално и ще има няква тежест при следваща продажба, защото кой ще ми повярва примерно, че 164та е на 166к км или че тази е на 42к км ?. Не зная другаде, освен СС и ивайджет да могат да я впишат официално. Иначе да, абсолютно малоумие е да даваш такива пари за масла и филтри. Още повече, че покрай работата ми успявам да намеря понякога качествени масла на много добри пари. Дори за тази смяна сега ще сложа Петронас 0/30, а филтрите сам ще си ги набавя, като доколкото разбрах и за 213ка ОЕМ са МАНН. И някак си ми е тъпо да да намирам хубаво масло и филтри за 300 лв. А в СС само маслото да ми го зашият на 350 лв. Ако работеха с части на клиента, цената за труда им не ме притеснява и не им я споря, но другото...От чисто любопитство: Защо ходите в дилъра за такива елементарни и надценени процедури?
* притеснявате се да не ви излъжат на другите места?
* вярвате, че маслата са по-различни от тези на другите места? (при оригиналните филтри има разлика за някои модели, така е)
* искате да ви записват сервизната история на колите, за да можете да докажете нещо при последваща продажба?
* не познавате/нямате опит с други сервизи, които предоставят качествена услуга?
* от чиста снобария (в позитивен смисъл)?
* друго
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни