Оооо, Блонди, ела тука, че младоците завзеха първия ред
Хем си лягаш, хем да дойда.. да не го изтълкувам грешно ;-)
Posted 17 April 2013 - 21:52
Оооо, Блонди, ела тука, че младоците завзеха първия ред
Posted 17 April 2013 - 21:55
Еми, аз си лягам тогава
Еми и аз тогава..
Щом никой не ме изритва..пак сама ще се изръчкам..то се е видяло..
Утре Росен ще реве за мен, ама няма да ме има..
Posted 17 April 2013 - 21:55
Таман да си легна и гледам, че цъфна долу. Иначе младоците нещо се опитват за нашия набор да намекват.
Posted 17 April 2013 - 21:59
Младоците да са ни живи и здрави!
Аз съм си у форума от 20ч, ама ми беше страницата в неотворен таб - гледах часовникарския форум и явно тогава не ме показва долу в присъстващите.
Posted 17 April 2013 - 22:02
Младоците да са ни живи и здрави!
Аз съм си у форума от 20ч, ама ми беше страницата в неотворен таб - гледах часовникарския форум и явно тогава не ме показва долу в присъстващите.
Колко ти е часа ?
Posted 17 April 2013 - 22:03
Posted 17 April 2013 - 22:06
Posted 17 April 2013 - 22:12
Айдееее, малките по леглата!
СЕКТАНТИИИИИИИИИИИ
Posted 17 April 2013 - 22:50
Posted 18 April 2013 - 11:28
Абе снощи с едно ухо чух нещо по новините,че вече не можело да се минава преглед с неплатен данък, ама накрая казаха нещо,че това важало
само за пунктовете в големите градове, защото системата не била свързана на другите места, или нещо такова....
Някой може ли да даде повече инфо, че из нета не откривам.
Posted 18 April 2013 - 11:42
Аз чух , че само в София няма да можем да минаваме без платен данък
За другите градове в момента не била въведена системата и , че от Май до Юни ще можем ако не сме си регнали колите в данъчното да го направим при минимална глоба от 20 лева
Edited by Наско, 18 April 2013 - 11:49 .
Posted 18 April 2013 - 12:11
А дали има някаква давност за неплатените годишни данъци на колата?
Примерно неплатени данъци за от 3 години назад да не се плащат или няма да извадя късмет тоя път?
Posted 18 April 2013 - 12:17
А дали има някаква давност за неплатените годишни данъци на колата?
Примерно неплатени данъци за от 3 години назад да не се плащат или няма да извадя късмет тоя път?
След 2 седмици отивам да проверя точно това ... ама .. надай се както казват старите хора
Мисля , че ще спестя само глобата от 200 лева .. другото ще си го платим
Edited by Наско, 18 April 2013 - 12:18 .
Posted 18 April 2013 - 13:17
Относно давността -
Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.
1. когато е започнало производство по установяване на публичното вземане - до издаването на акта, но за не повече от една година;
2. когато изпълнението на акта, с който е установено вземането, бъде спряно - за срока на спирането;
3. когато е дадено разрешение за разсрочване или отсрочване на плащането - за срока на разсрочването или отсрочването;
4. когато актът, с който е определено задължението, се обжалва;
5. с налагането на обезпечителни мерки;
6. когато е образувано наказателно производство, от изхода на което зависи установяването или събирането на публичното задължение.
(2) Давността се прекъсва с издаването на акта за установяване на публичното вземане или с предприемането на действия по принудително изпълнение. Ако актът за установяване бъде отменен, давността не се смята прекъсната.
(3) От прекъсването на давността започва да тече нова давност.
Чл. 173. Вземанията се отписват, когато са погасени по давност, както и в случаите, предвидени със закон.
Чл. 174. Не подлежат на връщане доброволно платени публични задължения, изпълнени след изтичане на давностния срок, включително отписаните по реда на чл. 173.
(2) Лихва се дължи и:
1. за неправилно възстановени или прихванати публични вземания, включително всякакви плащания, получени въз основа на искане за възстановяване съгласно данъчното и осигурителното законодателство;
2. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., бр. 94 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г.) върху невнесената в предвидения в закона срок авансова вноска - от датата, на която авансовата вноска е станала изискуема, до датата на внасяне на авансовата вноска, но не по-късно от 31 декември на годината, за която се дължи авансовата вноска;
3. върху задълженията на чуждестранно лице за данъци, подлежащи на удържане при източника - от датата на изтичането на срока за внасянето им съгласно българското законодателство до деня, когато чуждестранното лице докаже наличието на основание за прилагане на СИДДО, по която Република България е страна, включително в случаите, когато съгласно спогодбата данък не се дължи или се дължи в по-нисък размер.
(3) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.
0 members, 4 guests, 0 anonymous users