ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Started by a_atanasov, 11 Aug 2009 - 20:46:13
24118 replies to this topic
Posted 28 November 2012 - 19:59
Posted 28 November 2012 - 20:04
Хахаха, опс, въобще не съм погледнал по-нагоре, попаднах на статията и предположих, че ще ви хареса, даже се чудих къде да я постна, ама тази тема бе най-отгоре и викам тука ще е.

Posted 28 November 2012 - 23:13
и кат тръгна лафааааа не се спря
Edited by Наско, 28 November 2012 - 23:13 .
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 29 November 2012 - 00:33
АДСКИ ТЪПО ВИДЕО ОТКРИХ

Spoiler
Edited by Batev, 29 November 2012 - 00:33 .
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Posted 29 November 2012 - 11:59
Що, аз в България попадам на готини ТИР-аджии, ама са един на 30 - 40 тира. Но като пътувам извън България са още по-малко. Единствено в Турция са повече, но там ТИР транспортът е много развит. В турция и автобусните шофьори са пичове, обаче пък всичките карат като ненормални...http://fakti.bg/world/53940-izprevarvai-razumno-v-dalechnia-iztok-na-rusia?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage ех да имаше повечко такива шофьори
Освен показаните неща, аз правя и друго... преди да започна да изпреварвам дълъг камион или автобус - премигвам с дългите - това привлича вниманието в огледалото и съм сигурен, че този, коото задминавам, знае, че съм му отляво и няма да направи някоя маневра. Е не го правя на всяко изпреварване, но когато е сумрачно или на път с много малко коли - има вероятност шофьорът на ТАР или автобус да не види, че го задминава кола.
Другото е, когато се движа в колона с автомобили и пред мен има ТИР или автобус, като го задмина оставам в насрещната лента възможно най-дълго с включен ляв мигач, за да може колоната зад мен да има видимост, да вижда, че насреща не идва кола и да задминават спокойно. Разбира се, това е възможно само на извънградско, когато няма места за ляв завой, за да не стават грешки...
Освен това почти винаги предупреждавам за патрулки на пътя. През годините почти не бяха останали шофьори, които да го правят, но ми прави впечатление, че напоследък започват отново да стават все повече и повече. Миналия уикенд ходих до Костенец и на входа на Костенец имаше патрулка с два радара - засичаха и в двете посоки. Направи ми впечатление, че от 10 коли с които се разминах - 9 предупредиха, което не ми се беше случвало одавна.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 29 November 2012 - 13:02
Що, аз в България попадам на готини ТИР-аджии, ама са един на 30 - 40 тира.
е точно там е проблема.
Другото е, когато се движа в колона с автомобили и пред мен има ТИР или автобус, като го задмина оставам в насрещната лента възможно най-дълго с включен ляв мигач, за да може колоната зад мен да има видимост, да вижда, че насреща не идва кола и да задминават спокойно. Разбира се, това е възможно само на извънградско, когато няма места за ляв завой, за да не стават грешки...
+++++
винаги се прави когато има възможност ( и не мислиш само за себе си на пътя )
Освен това почти винаги предупреждавам за патрулки на пътя. През годините почти не бяха останали шофьори, които да го правят, но ми прави впечатление, че напоследък започват отново да стават все повече и повече. Миналия уикенд ходих до Костенец и на входа на Костенец имаше патрулка с два радара - засичаха и в двете посоки. Направи ми впечатление, че от 10 коли с които се разминах - 9 предупредиха, което не ми се беше случвало одавна.
колегиалност на пътя ... това е

Posted 29 November 2012 - 13:05
за съжаление на мен такова нещо с ТИР не ми се е случвало още,даже напротив.Преди да си купя МБ не ме питай с колко зор съм изпреварвал ТИР(карах на баща ми Рено 19),и най-много ме дразнеше че даже не те е.ават глупаците но както и да е,явно не съм случил на готини шофьори.Колкото до това с патрулките и аз обичам да предупреждавам.Доста пъти са ме спасявали подобни колегиални отношения,дано и аз да съм спасявал някой и друг

Posted 29 November 2012 - 14:05
На мен пък много често ми се случва да ми свирне някой ТИР като го изпреваря..и направо отскачам на 20 см от седалката..много се стряскам, много са им мощни клаксоните..и за кво ми свирят..да ги пита някой...само ми се хилят..
П.С. Абе що така грозен отзад новият ГЛ?
къв е изтумбен само..
image_1354189551799317.jpg 677.87K
70 downloads
П.С. Абе що така грозен отзад новият ГЛ?
къв е изтумбен само..

Posted 29 November 2012 - 14:33
Кака
около нас минаваш , а не надуваш клаксона
ни тъ е срам
около нас минаваш , а не надуваш клаксона

ни тъ е срам

Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 29 November 2012 - 15:56
аз да го имам тоя ГЛ,пък нека да е грозен 
п.п. http://fakti.bg/show...paign=firstpage пожелаавам на всеки му по 1 такава пенсионерка

п.п. http://fakti.bg/show...paign=firstpage пожелаавам на всеки му по 1 такава пенсионерка

Edited by xTry, 29 November 2012 - 16:00 .
Posted 29 November 2012 - 16:08
Lil мерси за кютека от вчера.Доста си напреднала.

Posted 29 November 2012 - 16:52
Който беше на съборчето на Витоша - помни, как по пътя за Витоша се влачеше един самосвал и тая гад зад волана правеше всичко възможно, да не можеш да го задминеш... Имам чувството, че някои шофьори на камиони го правят нарочно - от злоба, като той не може да се движи по-бързо - никой няма да се движи по-бързо по тоя път. Но има и пичове, малко са, но все още ги има.за съжаление на мен такова нещо с ТИР не ми се е случвало още,даже напротив.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 29 November 2012 - 17:04
Posted 29 November 2012 - 17:50
Искам да се похваля .
Днес приключих със зимната подготовка на колата .
Нови зимни гуми
Гумени стелки
Смяна на филтърчето и релето на еърматика
Нов горивен филтър
Нови запалителни свещи
Профилактично мерене на консумацията на колата и акумуатора .
Профилактичен преглед на окачване и стенд за сходимост
Нови чистачки и зимна течност
Намазах всички гумени уплатнения на вратите с вазелин
Наех си подземен гараж
Готов съм за приключения .
Днес приключих със зимната подготовка на колата .
Нови зимни гуми
Гумени стелки
Смяна на филтърчето и релето на еърматика
Нов горивен филтър
Нови запалителни свещи
Профилактично мерене на консумацията на колата и акумуатора .
Профилактичен преглед на окачване и стенд за сходимост
Нови чистачки и зимна течност
Намазах всички гумени уплатнения на вратите с вазелин
Наех си подземен гараж
Готов съм за приключения .
Posted 29 November 2012 - 18:09
Има ли някъде около Изток/Симеоновско или където и да е горе долу наоколо... подземен сигурен гараж, където мога да оставя една кола без да я окрадат 
Над 50-60лв. не ми се плащат.

Над 50-60лв. не ми се плащат.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users