Смяна на крушка на врътките за парнотоW202
Започната от HOMEP OCEM, 06 авг 2009 - 18:21:07
21 мнения по тази тема
Публикувано 06 август 2009 - 18:21
Здравеите,
имам една изгоряла крушка но не можах да разгадая как се сменя, за по-нагледно качвам снимки...
За тази оградена с червено става въпрос. Ще съм Ви много благодарен ако помогнете.
Поздрави.
имам една изгоряла крушка но не можах да разгадая как се сменя, за по-нагледно качвам снимки...
За тази оградена с червено става въпрос. Ще съм Ви много благодарен ако помогнете.
Поздрави.
Публикувано 07 август 2009 - 13:41
Такааа... проблема си го реших сам.
Значи не е било необходимо да разглобявам цялата средна конзола (както аз направих, но без резултат) а просто самата врътка се вадела с издърпване и остава това което се вижда на снимката от предния ми пост. След което с една пинсета се издърпва крушката и се заменя с нова такава.
Това предст5авлява крушчицата. Оригинално незнам колко вата е, но на мен не ми се чакаше една седмица да ми я доставят и взех 1,2W - засега свети.
Ако някой има същия проблем- да действа, елементарно е.
А ако модераторите решат, че темата е безполезна да я трият.
Поздрави
Значи не е било необходимо да разглобявам цялата средна конзола (както аз направих, но без резултат) а просто самата врътка се вадела с издърпване и остава това което се вижда на снимката от предния ми пост. След което с една пинсета се издърпва крушката и се заменя с нова такава.
Това предст5авлява крушчицата. Оригинално незнам колко вата е, но на мен не ми се чакаше една седмица да ми я доставят и взех 1,2W - засега свети.
Ако някой има същия проблем- да действа, елементарно е.
А ако модераторите решат, че темата е безполезна да я трият.
Поздрави
Публикувано 07 август 2009 - 13:53
ами честито, че си се справил, но имам една лоша новина
упражнението ще го повтаряш, уви
това е неправилната крушка - 1.2 W ще ти направи толкова бели, че ...
махай я веднага и си чакай правилната крушка - 0.4 W , с пластмасово цокълче - като тази, която си извадил
топят се пластмаси, стават едни гадости...
пробвано многократно
успех!
упражнението ще го повтаряш, уви
това е неправилната крушка - 1.2 W ще ти направи толкова бели, че ...
махай я веднага и си чакай правилната крушка - 0.4 W , с пластмасово цокълче - като тази, която си извадил
топят се пластмаси, стават едни гадости...
пробвано многократно
успех!
Публикувано 11 август 2009 - 12:57
Аз свалих тази, която си оградил с жълто... но явно не съм го направил както трябва. Ако може колегата Veni® да каже как се вади крушката, защото по горе описания начин не излиза с пастмасово цокълче, а само едно стъклено балонче...
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 11 август 2009 - 13:14
хм, не е невъзможно да е сменяна преди това ..
на тези, които масово се продават по сергиите, и са 1.2 W, крачетата са им подвити по основата на балона.
на правилните 0.4w - има пластмасов цокъл, нещо като преходник между балона и крачетата, които са подвити около цокъла.
доста трудно ми се струва да се извади това цокълче от стъкления балон..
нямам в момента такава, за да я снимам и да покажа, но мисля, че поне го обясних..
на тези, които масово се продават по сергиите, и са 1.2 W, крачетата са им подвити по основата на балона.
на правилните 0.4w - има пластмасов цокъл, нещо като преходник между балона и крачетата, които са подвити около цокъла.
доста трудно ми се струва да се извади това цокълче от стъкления балон..
нямам в момента такава, за да я снимам и да покажа, но мисля, че поне го обясних..
Публикувано 11 август 2009 - 13:39
а иначе пак така ли се сменя - вади се врътката и с пинсета се издърпва крушчицата?
Публикувано 11 август 2009 - 13:56
да, нали си го преборил вече.
освен това, ако е останала някаква пластмасария вътре, нямаше да можеш да сложиш другата крушка.
за удобство, нахлузи по едно шлаухче на върховете на пинсетата
успех!
освен това, ако е останала някаква пластмасария вътре, нямаше да можеш да сложиш другата крушка.
за удобство, нахлузи по едно шлаухче на върховете на пинсетата
успех!
Публикувано 17 август 2009 - 16:48
Такааа въпросната крушка дойде, с пластмасов цокъл е .... но крушката е 1,2W и 13,5V => и такава без цокъл ще върши същата работа.
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 18 август 2009 - 19:29
Ще патиш с тзи крушка от 1.2WТакааа въпросната крушка дойде, с пластмасов цокъл е .... но крушката е 1,2W и 13,5V => и такава без цокъл ще върши същата работа.
Поздрави.
Слушай Вени какво ти казва
Не питай старило а питай патило.
Публикувано 18 август 2009 - 20:59
Ще патиш с тзи крушка от 1.2W
Слушай Вени какво ти казва
Не питай старило а питай патило.
ами...
те сълзите са еднакви на вкус..
някои вкуса го знаят лично, а други - по преразказ...
Публикувано 02 април 2010 - 20:40
колеги,има ли нещо по специфичнопри ваденето на врътката,или хващам и дърпам смело?че и аз трябва да сменям крушката.
КЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯ-0898352367
За съфорумници-отстъпки
За съфорумници-отстъпки
Публикувано 02 април 2010 - 21:30
колеги,има ли нещо по специфичнопри ваденето на врътката,или хващам и дърпам смело?че и аз трябва да сменям крушката.
Дърпай смело,така излизат...
Публикувано 21 юни 2010 - 16:42
добре де преди няколко дни и аз си смених крушката на врътката и тази която си беше вътре беше с пласмасово цокълче и 1,2 вата сложих също 1,2 в само че цялата стъклена, като профил нямаха разлика, отворих и другата врътка за да погледна там каква е крушката същото беше с пластмасов цокъл и 1,2 вата, крушките си греят нормално, експериментално сложих 2 ватове и след 2 мин светене бая пареше така че мисля че баш тия са си за там
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”
Публикувано 22 юни 2010 - 12:41
добре де преди няколко дни и аз си смених крушката на врътката и тази която си беше вътре беше с пласмасово цокълче и 1,2 вата сложих също 1,2 в само че цялата стъклена, като профил нямаха разлика, отворих и другата врътка за да погледна там каква е крушката същото беше с пластмасов цокъл и 1,2 вата, крушките си греят нормално, експериментално сложих 2 ватове и след 2 мин светене бая пареше така че мисля че баш тия са си за там
За тия врътки са си точно 1.2 вата лампите /проверено в БС/. Така, че спокойно. На W210 са пак такива на това място.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни