смяна на спирачна тръба - слагане на медна ?
Започната от Tonic, 31 юли 2009 - 18:05:02
10 мнения по тази тема
Публикувано 31 юли 2009 - 18:05
Здравейте, колеги
Да ви питам, че забелязах теч на задно ляво колело от спирачната тръба, леко капе - изгнила е леко и от там има теч. Карах колата на майстор и той ме посъветва, че най добрия варят е да се смени цялата тръба с медна. За по здраво и сигурно за да не се наставя.
Но не знам дали компютъра после няма да изреве за грешка в ABS. Не би трябвало, само тръбата ще се сменя, ама знам ли ...
Иначе може да я намеря от морга, ама няма да мога да я сваля цялата .. доста работа си е.
Поздрави!
Да ви питам, че забелязах теч на задно ляво колело от спирачната тръба, леко капе - изгнила е леко и от там има теч. Карах колата на майстор и той ме посъветва, че най добрия варят е да се смени цялата тръба с медна. За по здраво и сигурно за да не се наставя.
Но не знам дали компютъра после няма да изреве за грешка в ABS. Не би трябвало, само тръбата ще се сменя, ама знам ли ...
Иначе може да я намеря от морга, ама няма да мога да я сваля цялата .. доста работа си е.
Поздрави!
Публикувано 31 юли 2009 - 18:10
Не стана ясно каква е колата - ама карай,гледай вътрешния диаметър да е същия-иначе едва ли има датчик за материала на тръбата
,и все пак най-добре си намери оригинална.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 31 юли 2009 - 18:42
Колата е w202 - Ц класа 99-та год. Ще питам в Балкан-стар колко ще излезе магистралната тръба от ABS-a тръгва и стига до задното ляво колело.
Вряната с медна също не е лош.
Ако някой е сменял нека да сподели.
Вряната с медна също не е лош.
Ако някой е сменял нека да сподели.
Публикувано 31 юли 2009 - 19:43
А изгнилото близко ли е до накрайника,че тогава има по лесен вариянт...
Публикувано 31 юли 2009 - 19:50
на много коли съм чувал че ги сменят с медни
но аз все си мисля чи намат здравината на стоманените
а при рязко спиране наляганито стига 50 и повече ат.
но аз все си мисля чи намат здравината на стоманените
а при рязко спиране наляганито стига 50 и повече ат.
Публикувано 31 юли 2009 - 22:54
Подкрепям на 100%, само да допълня че и някой чужд живот може да зависи от това, така че работата е отговорна и не бива да се правят компромиси!Сменяй с оригинално не се занимавай с глупости и не каламосвай. От това може да зависи живота ти и този на твоето семейство!
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 01 август 2009 - 19:20
Дайте идея от къде мога да я намеря тази тръба - оригинална. В чак в понеделник мога да питам в Балкан-Стар 
Някой знае ли къде може да ги има .. примерно в някоя морга. Иначе в няколко сервиза питах и на всякъде слагали медни ?
Някой знае ли къде може да ги има .. примерно в някоя морга. Иначе в няколко сервиза питах и на всякъде слагали медни ?
Публикувано 01 август 2009 - 23:04
Еми колега , изчакай някой ден ... и си сложи оригинала. Втора употреба не бих те съветлал да слагаш може да е повредено нещо ...
Изчакай до понеделник, купи оригинал , сложи го при човек който си разбира работата и се вози... да няма "отказали спирачки" и тем подобни.
п.с. забелязвам , че е масова практика това да се правят компромиси за неща с които небива шега ... много лошо
нито ще забогатеем с 20/30лв нито ще обеднеем ако купим по скъпата и оригинална част ... мое лично мнение (аз лично купувам всичко оригинално!)
Изчакай до понеделник, купи оригинал , сложи го при човек който си разбира работата и се вози... да няма "отказали спирачки" и тем подобни.
п.с. забелязвам , че е масова практика това да се правят компромиси за неща с които небива шега ... много лошо
Публикувано 02 август 2009 - 11:09
Втора употреба или медна няма пролеми.
Публикувано 02 август 2009 - 21:49
Без да искам да съм груб колгеа, ама ти живот втора употреба ли живееш? А искаш ли да живееш живот втора употреба?Втора употреба или медна няма пролеми.
Когато става дума за спирчаки втората упитреба е възможна само за вицове или ще живееш втора употреба живот, не само ти ами и хората с теб...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА