Изчезна осветлението на таблото и скоростния лост
Започната от hansito, 29 юли 2009 - 14:01:37
19 мнения по тази тема
Публикувано 29 юли 2009 - 14:01
Колеги някой може ли да ми каже кьде да тьрся проблема след като по- невнимание окьсих крушката на запалката изчезнаха светлините на цялото табло около скоростния лост и всякакви копчета и врьтки.Колата е на моята приятелка 124 дизел 88г.Проверих бушоните всички са здрави.Зумера и той спря да свири след кьсото иначе фарове мигачи осветлението на тавана работят и изпаднах в размисьл дане би да има някьде някой скрит бушон или се е стопила жица.Ама кьсото стана за секунда и не би трябвало да се е стопило нещо.
Публикувано 29 юли 2009 - 14:08
Те тоя баш бушон,на мен ми е под задната седалка,но не знам дали при 124ката има и там други бушони.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 29 юли 2009 - 14:24
Все пак виж списъка с предпазителите
ТУК
Този на гърба на таблото е за осветлението на самото табло - червеното е бушон

Виж предпазител № 3 бял 8А
ТУК
Този на гърба на таблото е за осветлението на самото табло - червеното е бушон

Виж предпазител № 3 бял 8А
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка

Мерседес Йелинек

Мерседес Йелинек
Публикувано 29 юли 2009 - 21:26
ми питай, бре, човеко, виждаме се през ден...
свали си таблото, смени си червеното бушонче и се кефи...
просто е...
свали си таблото, смени си червеното бушонче и се кефи...
просто е...
Публикувано 31 юли 2009 - 08:23
Възможно ли от това червено бушонче да ми светят крушките на таблото по слабо. И то само някои не на цялото табло.
Публикувано 31 юли 2009 - 08:37
Според мене не е възможно.Бушона има само две състояния.Здрав - всичко свети.Изгорял/или не прави контакт/- нищо не свети..Възможно ли от това червено бушонче да ми светят крушките на таблото по слабо. И то само някои не на цялото табло.
Провери реостата за промяна силата на осветлението..
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

Мерседес Йелинек

Мерседес Йелинек
Публикувано 05 август 2009 - 09:12
Мерси пичове ама те светят слабо само като дам на контакт. След като запаля нали гаснат ама ако има нещо нередно например нямам течност за чистчки лампата си светва нормално силно. Е тва браъче ебати аномалиата заклевам се. Шубе ме е ако стане нещо и някоя не светне например за масло и кво правим.
Публикувано 05 август 2009 - 10:46
Мерси пичове ама те светят слабо само като дам на контакт. След като запаля нали гаснат ама ако има нещо нередно например нямам течност за чистчки лампата си светва нормално силно. Е тва браъче ебати аномалиата заклевам се. Шубе ме е ако стане нещо и някоя не светне например за масло и кво правим.
Да, така е по-ясна ситуацията.
Световодите нямат нищо общо в случая.
виж, чака те една времеемка, но кефеща работа.
Свали таблото
огледай внимателно крушките - с течение на времето част от волфрамовата спирала се изпарява и се отлага по вътрешната страна на стъкления балон- крушката става като огледална - пак свети, но много по-слабо.
сменяй наред
после, таблото като ти е в ръцете - издухай със сгъстен въздух отсеците, в които се помещават крушките
после отстрани, тав където са символите, които виждаш при светене, те са отпечатани на едно полупрозрачно фолио - извади го - вади се настрани - издърпва се - извади го и го измий с вода и нещо за миене на стъкла. не ползвай разтворители, защото символите ще паднат.
ще грейне - проверено е
успех
Публикувано 05 август 2009 - 11:01
Мерси VENI . Ще се направи. Усокоих се щото бях слагал 5w крушки за по силно осветление и са ми стопили таблото. Та се бях притеснил че са ми стопили някоя писта или нещо такова. А за по силно осветление слагайте има едни цокли по 6 лв. са 2-ва с по 7 диода вътре. Свети направо ненормално силно и готино. Слагаите бели пробвал съм с друг цвят ама не е хубао. Става въпрос за таблото на 124-та де. То нали си свети слабо по принцип. Още веднъж мерси.
Публикувано 14 август 2009 - 10:46
Момчета, споделете как вадите таблото, има ли нещо специфично? За да не експериментирам върху колата си.
Че ми е изгоряла една крушка и трябва да се сменя...
http://6lyokavitza.org/

Публикувано 14 август 2009 - 11:13
Сваляне на таблото с уредитеМомчета, споделете как вадите таблото, има ли нещо специфично? За да не експериментирам върху колата си.
!.Така пише в книгата /ако питаш за W124/
2 Можеш да попиташ търсачката на форума
3.Ако имаш търпение може да получиш отговори и тук от майстори и баш майстора /дай боже/
Успех!

Мерседес Йелинек

Мерседес Йелинек
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни