Проблем с командване на климатроникw-124
Започната от
sam-1
, 10 юли 2009 - 22:15:37
18 мнения по тази тема
Публикувано 10 юли 2009 - 22:15
Здравейте колеги, след дълго отсъствие пак съм на линия за 3 дена.И ето че ме погнаха проблемите пак...Та за какво става дума - прецака ми се управлението на климатроника-платката със копчетата и едната врътка.Как се прецака ли?Ами в купето ми духаше само топло при изкл. климатроник.,Както и да е... та купувам аз ново командване, карам колата в ел сервиз и искам да ми сменят всичко и да имам клима.Фреона е сменен преди месец.И какво се получава-новото командване работи на 100 процента но с него не ще да тръгне компресора на климатика а със старото -дето не работи тръгва -компресора де...Новото командване е проверено и е здраво.А сега кажете ми вие за кво става на въпрос че изпаднах в БЕСЕН РАЗМИСЪЛ
А сега съм на две три уискита и пак ма загложди бе дееии б маа му.
Поздрави на всички отзовали се а и не само.
Публикувано 10 юли 2009 - 23:04
а наздраве де...
какво уиски дръпваш? аз съм се отпуснал с един джеки даниел
твоята кола коя година е? точно! ПО ВИН?
такааа..
а от каква кола взе управлението?
знаеш ли, че дори буксите да съвпадат, това не означава че софтуерът в новата платка отговаря на хардуерът който търси? демек, на някое кабелче може да е закачен термо датчик със съпротивление 5ома, а софтуерът да търси 4 ома, или въобще да не търси там датчик а ел. вентил примерно.
много е важно от каква на каква кола качваш електонни елементи
какво уиски дръпваш? аз съм се отпуснал с един джеки даниел
твоята кола коя година е? точно! ПО ВИН?
такааа..
а от каква кола взе управлението?
знаеш ли, че дори буксите да съвпадат, това не означава че софтуерът в новата платка отговаря на хардуерът който търси? демек, на някое кабелче може да е закачен термо датчик със съпротивление 5ома, а софтуерът да търси 4 ома, или въобще да не търси там датчик а ел. вентил примерно.
много е важно от каква на каква кола качваш електонни елементи
Публикувано 10 юли 2009 - 23:25
Наздраве Бояне,аз пляскам джеимисън. Та за колата моята е w 124 - 250 td а донора е Е класа 200 бензин ама не знам коя година е . Моята е на крач на 90та. Еь знам аз че си пич ти ама ...Кажи кво праим в тоя случай че фанах къра направоо...
Публикувано 10 юли 2009 - 23:33
A Loinser,-ето и вина на моя хубавец-wdb1241281b376332.Наздраве.И успех с твоя проект следя го постоянно.
Публикувано 10 юли 2009 - 23:36
оуу, не само са различни мотори, ами и много различни години...
търси от дизелова и гледай годината да е същата, а ако не е, поне гледай да са подобни версии. всмисъл, дали е преди фейслифта. незабравяй че 124 има 2 фейслифта.
промените по електрониката не съвпадат точно с фейсовете, но горе-долу.....
търси от дизелова и гледай годината да е същата, а ако не е, поне гледай да са подобни версии. всмисъл, дали е преди фейслифта. незабравяй че 124 има 2 фейслифта.
промените по електрониката не съвпадат точно с фейсовете, но горе-долу.....
Публикувано 11 юли 2009 - 00:10
Бах маа му. Братле, кажи кво да праа сега -вече съм се набутал един път .Няма ли някакъв начин да го припасна тва командване,иначе всичко му работи само компресора не включва.Дай някакъв акъл пък аз ще черпя.
Публикувано 11 юли 2009 - 00:22
ми аз с тва се занимавам вече години...
трябват ти ел.схеми, първо да провериш на кой пин кво трябва да има, да сравниш дали е така, после да гледаш дали елементите съответстват (дали са същите) като на онова Е200.
с две думи--набутал си се. другия път питай...
най-вероятно ще да се касае да се презапои нещо дребно, или да се разменят някои пинове...но ще търсиш и четеш схеми до припадък. за същото време ще изработиш много повече пари и ще си земеш още една платка
трябват ти ел.схеми, първо да провериш на кой пин кво трябва да има, да сравниш дали е така, после да гледаш дали елементите съответстват (дали са същите) като на онова Е200.
с две думи--набутал си се. другия път питай...
най-вероятно ще да се касае да се презапои нещо дребно, или да се разменят някои пинове...но ще търсиш и четеш схеми до припадък. за същото време ще изработиш много повече пари и ще си земеш още една платка
Публикувано 11 юли 2009 - 00:29
А старата платка с новата ако я сравня нещо...?Знам че ми е тъп въпроса ама все пак..
Публикувано 11 юли 2009 - 00:58
и да я сравняваш---може да е еднаква, а софтуерът в чипът да е различен....
като гледам, надали има някой във форумът, който да е влизал в точно този проблем, точно толкова надълбоко...
пробвай. по скоро бих занесъл старата платка на ремонт някъде... но къде???
като гледам, надали има някой във форумът, който да е влизал в точно този проблем, точно толкова надълбоко...
пробвай. по скоро бих занесъл старата платка на ремонт някъде... но къде???
Публикувано 11 юли 2009 - 01:10
Публикувано 13 юли 2009 - 17:10
имам проблем моят е 2.5 тд.91г. с климатроник.Та нямам фреон и е ясно че компресора няма да тръгне,но и парното не тръгва. помогнете кажете кво да правя?
Публикувано 13 юли 2009 - 22:28
виж дали отива ток до клапана за парното. при акумолатора е
Публикувано 17 юли 2009 - 22:29
имам приблизително същите симптоми на колегата с различните платки, а по точно като запаля на изключен климатроник тои си тръгва на топло с една неприятна миризма и когато е хладно навън направо запотява челното стъкло и през цялото време чувам бръмкане на перкатана климата. Имам леки угризения,че аз съм го причинил , защото доста неща попромених. Правих там компютър с тъч и т.н. та преудължавах кабелите и преместих цялото контролно табло. не съм съвсем сигурен че наблюдавам феномена от точно този момент, иначе включа ли го си духа здраво студ дори при условие, че от 3 години не съм го пълнил. а и леко ролкта за температурата се ебава но мисля, че се дължи на моторчето за което четох в друга тема... колата е 200 те, 06.92 - 06.93 136, кончета... ако може идеи и евентуално при кой може да я закарам за поправка. предваритено мерси ,а сега наздраве и аз наливам един Жак и го удрям на филми ...
Публикувано 11 август 2009 - 10:35
Здравейте на всички!
От известно време имам проблем едноименен точно със заглавието на темата.
Проблемът е с командването на моторчето. Колата е Е200 с климатроник.
Както си карах на включена хладинка от веднъж спря. Нито на парно нито на климатик върти моторчето.
Странното е друго. Когато отвън е студено(нощес или рано сутрин) моторчето сработва и всичко си е на ред.
Степените си работят, автоматичната функция също, на парно, на климатик... Всичко си бачка.
Но щом се постопли колата моторчето отказва и няма пускане до следващото "изстудяване" ))
Незнам феномен ли е или вече позната повреда при модела...
Ако някои колеги са се сблъсквали с нещо подобно нека споделят насока на проблема?
Благодаря предварително!
От известно време имам проблем едноименен точно със заглавието на темата.
Проблемът е с командването на моторчето. Колата е Е200 с климатроник.
Както си карах на включена хладинка от веднъж спря. Нито на парно нито на климатик върти моторчето.
Странното е друго. Когато отвън е студено(нощес или рано сутрин) моторчето сработва и всичко си е на ред.
Степените си работят, автоматичната функция също, на парно, на климатик... Всичко си бачка.
Но щом се постопли колата моторчето отказва и няма пускане до следващото "изстудяване" ))
Незнам феномен ли е или вече позната повреда при модела...
Ако някои колеги са се сблъсквали с нещо подобно нека споделят насока на проблема?
Благодаря предварително!
http://6lyokavitza.org/

Публикувано 16 август 2009 - 11:02
Ха такаа,почна се големият ФИЛМ....За какво става въпрос-бях взел командване от бензинова 124 ка,след кратка дискусия с колегата Лоринсер се стигна до извода че няма да тръгне.Сега се почва-ЕП-1. Намирам командване точно за моя модел,същата година,същия номер-да ама неее -не тръгва компресора и това е.Аз изпадам в бесен размисъл и дива ярост
Както и да е не го взех това командване.ЕП-2.Отивам при едно майсторче до моя обект (строя една кооперация) и се почва-той хаивана, хабер си няма за какво става въпрос-че мерца е дизел а командването на климатроника от бензин ха ха ха .Почват се едни луди мерения с оная машинка за тоците ,проверяват се вакуми и кво ли не още....ЕП-3 Майсторчето стига до извода че като се прекъсне една магистралка на платката и се захрани друга -ЩЕ ТРЪГНЕ.АЗ го слушам и не вярвам на очите си.ЕП-4 Прави въпросните презапоявания малкия гъзар , закачаме командването и О ЧУДО компресора тръгна ,Климатроника работи,клапите си отварят и затварят.Общо взето всичко е наред.Аз си отрязох вените на право-как така дизелов мерц ,работи с командване от бензинов с различни номера , години и какво ли още не?Цялата операция ми струваше-70 лв
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни