Свети ми лампата за чистачките и лампата за антифриза
Started by RRR, 08 Jul 2009 - 20:01:08
13 replies to this topic
Posted 08 July 2009 - 20:01
Карам си аз и изведнъж двете крушки светкат едновременно и след няколко секунди гаснат. Това го направи преди няколко месеца и днес пак така. И на отиване на работа и на връщане. Имам антифриз и течност за чистачки имам. Що светят пък и двете едновременно. Ако някъде кабелите им вървят заедно и има късо или пък нещо самите датчици ако пак са близо да дават грешки. Много интересно. Всички течности си има. Давайте идеи моля
W140 300 TD 98г.
Posted 08 July 2009 - 21:32
Колега и аз го има тоя дерт. Колата ми е малко по-нова, ама като ми свърши водата в чистачките и светва и антифриза. Обсъждахме тук с Илия и Вени, бях на майстор и заключенитео беше да си сипвам вода в чистачките и да си карам колата, без да я базикам да не береа ядове. Мисля и при теб ще е такова положението...Карам си аз и изведнъж двете крушки светкат едновременно и след няколко секунди гаснат. Това го направи преди няколко месеца и днес пак така. И на отиване на работа и на връщане. Имам антифриз и течност за чистачки имам. Що светят пък и двете едновременно. Ако някъде кабелите им вървят заедно и има късо или пък нещо самите датчици ако пак са близо да дават грешки. Много интересно. Всички течности си има. Давайте идеи моля
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 09 July 2009 - 11:21
Да бе-тва е ебаси мистерията,понеже често срещано явление,вече се чудя дали изобщо е дефект?!?!?
При мен даже се редуваха по едно време
Свалих си казанчето за чистачките,позачистих го-доколкото можах изчистих и датчика,напълних с течност и угасна всичко по таблото....
При смяна на антифриз мисля и другото казанче да почистя.
При мен даже се редуваха по едно време
Свалих си казанчето за чистачките,позачистих го-доколкото можах изчистих и датчика,напълних с течност и угасна всичко по таблото....
При смяна на антифриз мисля и другото казанче да почистя.
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 09 July 2009 - 17:12
Екстра, ще пробвам и мойто да изчистя. Обаче сега като се замисля, не го знам къде е и лесно ли се сваля това казанче за чистачките. Помощ
W140 300 TD 98г.
Posted 10 July 2009 - 07:43
Екстра, ще пробвам и мойто да изчистя. Обаче сега като се замисля, не го знам къде е и лесно ли се сваля това казанче за чистачките. Помощ
Задължително е първо да вдигнеш капака.Ако не знаеш как става това пусни нова тема за помощ от публиката, т.е. форума..
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 10 July 2009 - 07:58
fika210
Задължително е първо да вдигнеш капака.Ако не знаеш как става това пусни нова тема за помощ от публиката, т.е. форума..
Благодаря fika210. Значи трябва да отворя капака....Ами аз май не знам как става това . Отделно съм бил значи в пълна заблуда. Мислех че е в жабката това казанче или на покрива между плафона и шибидаха. Би ли дал по конкретни указания, като започнем с отварянето на капака и най вече как става това, и достигане до казанчето. Мерси за отзивчивостта ти.
Успешен ден
Благодаря fika210. Значи трябва да отворя капака....Ами аз май не знам как става това . Отделно съм бил значи в пълна заблуда. Мислех че е в жабката това казанче или на покрива между плафона и шибидаха. Би ли дал по конкретни указания, като започнем с отварянето на капака и най вече как става това, и достигане до казанчето. Мерси за отзивчивостта ти.
Успешен ден
W140 300 TD 98г.
Posted 10 July 2009 - 08:10
[quote name='RRR' date='8th July 2009 - 21:01' post='174159']
..... Имам антифриз и течност за чистачки имам. ..... Много интересно. Всички течности си има. /quote]
А къде е казанчето не знаеш. Много интересно..
..... Имам антифриз и течност за чистачки имам. ..... Много интересно. Всички течности си има. /quote]
А къде е казанчето не знаеш. Много интересно..
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 10 July 2009 - 10:15
Емииии...ако не си виждал 140-ка ще ти е много интересно fika210.Колега RRR на моята също се чудих къде е,но от форума ме светнаха(май shotgun беше) че е като застанеш с лице към нея под левия фар,вадиш фара,има една планка и маркучите и е долу,успех
Death Metal Fan
Posted 10 July 2009 - 10:33
Поне трябва да знаеме откъде се долива течността..Или тя никога не свършва..
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 10 July 2009 - 10:57
Майтапа настрана fikata си е мега отзивчив
Ето една темичка,която вЕрвам,ще осветли малко тъмницата(въпреки,че не свалят казана,но са близо до целта),дано си ОК с инглиша,но и иначе има доста фотографийки.Разкоствай
Ето една темичка,която вЕрвам,ще осветли малко тъмницата(въпреки,че не свалят казана,но са близо до целта),дано си ОК с инглиша,но и иначе има доста фотографийки.Разкоствай
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 10 July 2009 - 19:18
На картинката която си дал си пише -"1.Наливная горловина",през тая пластмасова тръба се влива.Тъй като колегата не пита от къде се влива а къде е казанчето май тая картинка не му върши работа,а ако е само за спора може да си спориме и да спамиме за глупости бая време.
Death Metal Fan
Posted 11 July 2009 - 05:55
хора спрете се бре!!!а ако е само за спора може да си спориме и да спамиме за глупости бая време.
Posted 12 July 2009 - 22:33
Колеги,
Аз знам къде са ми казанчетата, не съм проверявал колко са чисти, обаче продължава да ми бъде интересно защо като ми свърши водата в чистачките почва да ме кара да проверявам и антифриза?
Има нещо гнило явно, някой стар бъг се е заселил, но никой не знае как се лекува. Майсторите не искат да се занимават с тоя порблем.
АКо някой го реши, нека пише как.
Аз знам къде са ми казанчетата, не съм проверявал колко са чисти, обаче продължава да ми бъде интересно защо като ми свърши водата в чистачките почва да ме кара да проверявам и антифриза?
Има нещо гнило явно, някой стар бъг се е заселил, но никой не знае как се лекува. Майсторите не искат да се занимават с тоя порблем.
АКо някой го реши, нека пише как.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 12 July 2009 - 23:04
Аз имам за мен някакво логично обяснение. Мисля че кабелите на датчика на казанчето за чистачките и кабелите на датчика на казанчето за антифриза се преплитат някъде и в момента в който свърши водата на чистачките датчика подава сигнал, и тъй като дава на късо сигнала отива и до двете крушки на таблото. И двата датчика са с работа на един принцип. При мен обаче имам нямам вода все си свети вече. Преди поне спираше от време на време, ама сега постоянно. трябва да изровя схемата на кабелите и на двете и да погледна дали се преплитата някъде. Само това ми идва на акъла. Знам ли мои си разсъждения, сигурно греша...
W140 300 TD 98г.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users