автомат към ръчка ?
Започната от dani90, 08 юли 2009 - 17:52:20
19 мнения по тази тема
Публикувано 08 юли 2009 - 17:52
Днеска , стана на въпрос за автоматиците и ръчните скорости и аз въпреки че съм против автоматите на едната ми кола съм с автомат.Имам обаче една моторетка 3000 кубика 24 , с обратна 5 степенна кутия и се чудих - тази кутия може ли да стане на моя двигател ?
Публикувано 08 юли 2009 - 19:11
Човек , по цял ден карам ръчки и като се кача на белия ми идва да му отскубна лоста
Публикувано 08 юли 2009 - 21:00
Когато на брат ми му се счупи автоматика, той проверяваше възможностите да го подмени с ръчка, като по-евтина алтернатива.
Оказа се, че не е чак толкова лесно, защото се налагаше да се подмени и ECU-то и куп неща. Т.е. оказа се, че трябва да се направят толкова много промени, че всъщност не излиза по-евтино. Не става дума за Мерцедес, но мисля, че технологиите са съпоставими, така че имай го предвид.
Оказа се, че не е чак толкова лесно, защото се налагаше да се подмени и ECU-то и куп неща. Т.е. оказа се, че трябва да се направят толкова много промени, че всъщност не излиза по-евтино. Не става дума за Мерцедес, но мисля, че технологиите са съпоставими, така че имай го предвид.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 юли 2009 - 21:11
Да смениш автоматика с ръчка е ерес!!!
Верно, мже да е малко по-муден, обаче кефа е безмерен, особенно в задръстване.
На мен като ми дойде да скуба лоста или включвам на S или минавам на ръ1но превключване, иначе се влача на C и ми е гот из задръстванията...
Сперд мен ако се побазикаш с автомата ще остане по-доволен!
Верно, мже да е малко по-муден, обаче кефа е безмерен, особенно в задръстване.
На мен като ми дойде да скуба лоста или включвам на S или минавам на ръ1но превключване, иначе се влача на C и ми е гот из задръстванията...
Сперд мен ако се побазикаш с автомата ще остане по-доволен!
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 08 юли 2009 - 22:15
И на мен ми беше минала тази мисъл като се строши автоматика обаче трябваше да направя следното:ръчни скорости,друг кардан,друг диференциал,съединител там със сичките му педали,помпи,тръби и щуротии,и си направих сметката че по добре да дам 1800лв. за ремонт и да си нямам грижи както и станаДнеска , стана на въпрос за автоматиците и ръчните скорости и аз въпреки че съм против автоматите на едната ми кола съм с автомат.Имам обаче една моторетка 3000 кубика 24 , с обратна 5 степенна кутия и се чудих - тази кутия може ли да стане на моя двигател ?
Death Metal Fan
Публикувано 08 юли 2009 - 22:31
а не , на мен автомата ми е е перфектен , ама ще ми е по гот да си седи в гаража

Публикувано 09 юли 2009 - 09:54
Днеска , стана на въпрос за автоматиците и ръчните скорости и аз въпреки че съм против автоматите на едната ми кола съм с автомат.Имам обаче една моторетка 3000 кубика 24 , с обратна 5 степенна кутия и се чудих - тази кутия може ли да стане на моя двигател ?
Така както си го написал нищо не ми е ясно -от кое на кое да става ....
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 09 юли 2009 - 10:43
от 300 на 220
Публикувано 09 юли 2009 - 10:58
Колега Дани,не искам да се засягаш ама често ме изненадваш с идеите си
Зор та зор да се вкарваш у филми
...кат се счупи автомата (което не вярвам да се случи),тогава ги мисли тези схеми и чудесии-мило и драго давам за автомат-мани тва ръчканйе

Зор та зор да се вкарваш у филми

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 09 юли 2009 - 11:01
може да изненадва много хора , ама ме изнервя автомата , а и приятелката ми каза че не и е интересно с автоматик да подпипвам тука таме

Публикувано 09 юли 2009 - 11:16
а и приятелката ми каза

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 09 юли 2009 - 12:42
е нали това питам дали става от 6така на моя двигател тая кутия

Публикувано 09 юли 2009 - 19:55
може да изненадва много хора , ама ме изнервя автомата , а и приятелката ми каза че не и е интересно с автоматик да подпипвам тука таме
Ти жени ли ще слушаш? Не се излагай, моля ти се. Най-лесния начин е следния. Продаваш автомата и си купуваш ръчка. Или бартер. По-лесен вариант НЯМА.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 10 юли 2009 - 10:20
от 300 на 220
Ами изразяваи се по научно - так е вече малко по добре макар че има какво да се желае.
Та питаш дали кутия от 104 мотр ще стане на 111......
На млади години и аз съм правил бая глупости но това си е голямо приключение дори и за млад човек - това ми е мнението.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни