Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

течна газ

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 юли 2009 - 07:16

http://www.caravelgas.com/liquid.html

Колеги не съм срещал теми за течна газ във форума!

На първо четене поне от страницата на тази фирма всичко е гот. Само цената е солидна - около 3к

интересно ми е какво ще кажете по Дъ Куесчъна!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#2 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 07 юли 2009 - 08:21

Ще кажа че тия наще си преписват незаслужено нещо - ако те бяха изобретили тва щеше да е патентовано и тия щяха да са милионери ама е обратното -те са видяли нещо готово и са го копирали.
Почти всеки газов инжекцион е по описаната схема на тия -просто ползват други думи та да впечатляват клиентите.

А специално за нас в немско -в изборния ден се срещнах с други наши сънародници -в некакв сервиз дет слагат газови уредби в немско -било някъде до Щутгарт - правели и услугата -поставяш си сам или в Бг газовата и те ти я оправят пред ТЮФ.
Пробвано от няколко наши сънародници.
Като се видя пак ще разпитам по подробно.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#3 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 07 юли 2009 - 09:06

Впръскването на газ в течна фаза (неизпарена) стана популярно преди няколко години, но е твърде скъпо.

Системата не е толкова проста като на картинката - трябва да има ГНП за газта, за да подържа винаги високо налягането й, в противен случай при преминаване през горивопроводите в двигателния отсек, които се загряват, ще се получават "джобове" от газови пари и мотора няма да работи гладко.

Отделно както каза брпи, всеки газов инжекцион ползва оригиналното управление на колата. Просто при впръскване на изпарена газ, компютъра на газта трябва да удължи малко отварянето на газовите инжектори, тъй като енергийната плътност на впръсканото газово гориво е по-малко от бензиновото.

По принцип впръскването на течна фаза би трябвало да е по-добре от обикновен газов инжекцион, но всичко е относително. Компонентите на системата - рейки, инжектори, помпа, трябва да са с изключително добро качество и да са монтирани кадърно. За това ако можеш, по-добре го монтирай в Германия, там не са такива мърлячи.
  • 0

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юли 2009 - 10:21

А защо темата не беше в раздела за газовите уредби?
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5 Pano

Pano

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    124/200E - 91г.

Публикувано 08 юли 2009 - 19:17

Здравейте!

Не разбирам много от газови уредби, но според всичко, което съм чул или прочел, това е най-съвършенната система за захранване с газ за автомобили с електрически бензинови дюзи и елекртонно управление, най-съвършенната, но когато е произведена от Viale или някой друг холандски братовчед... Според писанията даже се твърди, че като резултат имаме 1:1 мощността на бензин с икономия от 5-10% на гориво на газ.
Казват, че това се дължало на ниската темпаратура на подаването на гориво в цилиндрите. Не разбирам, но да приемем това за вярно...
Цялата беля идва от това, че живеем в България и газта по нашите стандарти ( или липса на стандарти) не отговаря на никакви норми, а тези системи (LPI)е нуждаят от чиста газ, без механични или други примеси... Най-скъпото нещо в нея е помпата намираща се в газовия балон и точно тя блокира в родни условия. Приятел се върна миналата година от чужбина за ваканцията, имаше LPI и само за два месеца и 9000 км даде фира.
След изминаване на общо 55000 км и налична гаранция от сервиза са му обяснили, че е помпата е задръстена и колата зараждана дълго време с "мръсна" газ и ако е бил признал, че дълго е карал на газ в България, можело ремонта да му излезе солено... Та всеки да си направи сметката, тази систама струва около 3 хил. евро, у нас не знам цената...

Та това е, което знам за за LPI.

Поздрави!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни