Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Съвет за покупка на кола от ГерманияСъвети и мнения

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 06 юли 2009 - 09:38

Колеги,

харесах си една кола в немското мобиле. Давайте съвет как да си я докарам от там. До колкото знам има разни екскурзии за покупка на автомобили. Някой от форума не пътува ли до Германия с тази цел?
  • 0

#2 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 06 юли 2009 - 17:42

Колеги,

харесах си една кола в немското мобиле. Давайте съвет как да си я докарам от там. До колкото знам има разни екскурзии за покупка на автомобили. Някой от форума не пътува ли до Германия с тази цел?

Ами начини за пътуване колкото искаш -но въпроса е струва ли си ...щото в много случаи на снимка и по тел колата изглежда добре но кат я видиш на живо работата е друга....така че да се емнеш на 2000км да видиш една кола...... ти си преценяваи струва ли си.....

Ако все пак решиш да пътуваш - пиши до къде ще ходиш щото немско е бая голяма страна.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#3 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 06 юли 2009 - 18:26

Колегата брпи е прав. На снимка всичко бе ОК ама като отидох ебати кочината. Профуках 250 евро и един ден!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#4 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 06 юли 2009 - 18:32

Така е,защото в Германия неостанаха немци :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#5 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 06 юли 2009 - 18:33

Колегата брпи е прав. На снимка всичко бе ОК ама като отидох ебати кочината. Профуках 250 евро и един ден!

Предполагам, че си прав. Ще търся някой първо да я погледне и тогава ще видим какво ще правя.
  • 0

#6 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 06 юли 2009 - 19:13

Ще си позволя да ти дам няколко съвета:
Разбирам напъкно че критерия за това кое е хубава кола за Бг и Немско е много различен но въпреки това става дума за следното -
В немското мобиле си пише кои е собственика на фирмата -аз кат видя че не е немско името ами е нещо от сорта на Топуз Боздуган..разбираш за
какво говоря - просто няма смисъл човек да си губи времето ,в 99% се чака некои шаран да нагълта стръвта.
Другото е -ако колата е преседяла повече от 1-2 дена в нета - може да се види от кога е обявата - пак няма смисъл -хубавите коли изчезват за 1-2 часа максимум.
Другото е че има региони дето даже подарък да ти я дават - пак си прецакан по подразбиране - то там дет се вика хората занимаващи се с авто джамабзлък са повече от тревата в гората дет има една приказка -давам пример -например раиона на Есен в Северен Реин Вестфалия -например там около лятното кино има поне 10 км квадрат дет друго освен авто къщи НЯМА .

Казвам ти го за да не се мъчиш да откриваш топлата вода отново - все пак живея в немско от 8 години и съм купил не една кола от тука.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#7 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 06 юли 2009 - 19:26

Ако имаш приятели там отседни 1-2 дни , така купихме нашия мерцедес , от Стутгард излезе много сполучлив и здрав деигател.За 2 години не е мръднал , та мисълтами е на налапвай стравта бързо търси и оглеждаи много внимателно и търси твоята кола която ти хареса.Повечето 124-ки са скъсани от каране но това не им пречи да са запазени.Просто трябва да имаш време пари и търпение в големи количества.Поздрави
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#8 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 06 юли 2009 - 19:52

Ще си позволя да ти дам няколко съвета:
Разбирам напъкно че критерия за това кое е хубава кола за Бг и Немско е много различен но въпреки това става дума за следното -
В немското мобиле си пише кои е собственика на фирмата -аз кат видя че не е немско името ами е нещо от сорта на Топуз Боздуган..разбираш за
какво говоря - просто няма смисъл човек да си губи времето ,в 99% се чака некои шаран да нагълта стръвта.
Другото е -ако колата е преседяла повече от 1-2 дена в нета - може да се види от кога е обявата - пак няма смисъл -хубавите коли изчезват за 1-2 часа максимум.
Другото е че има региони дето даже подарък да ти я дават - пак си прецакан по подразбиране - то там дет се вика хората занимаващи се с авто джамабзлък са повече от тревата в гората дет има една приказка -давам пример -например раиона на Есен в Северен Реин Вестфалия -например там около лятното кино има поне 10 км квадрат дет друго освен авто къщи НЯМА .

Казвам ти го за да не се мъчиш да откриваш топлата вода отново - все пак живея в немско от 8 години и съм купил не една кола от тука.

Ето това е автокъщата:
http://www.kafaauto....stomerId=463705
  • 0

#9 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 06 юли 2009 - 20:38

Ето това е автокъщата:
http://www.kafaauto....stomerId=463705

нищо не излиза :dontknow:
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

#10 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 06 юли 2009 - 20:41

Според мен от Германия има смисъл само ако колата е скъпа, т.е. над 15-на хиляди лева.

В този случай гледаш да е от хубава(немска) автокъща, плащаш малко по-скъпо, ама после забравяш за ремонти.

За евтина кола не бих отишъл до Германия. Просто пътя до там, спането и докарването са си пари и време. В Германия в пълна сила важи правилото "получаваш, каквото плащаш".
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#11 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 06 юли 2009 - 20:47

нищо не излиза :dontknow:

При мен линка си работи...
  • 0

#12 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 06 юли 2009 - 23:42

Линка работи ама погледни името на дилара - Kafa Auto GmbH-KFZ-Meisterbetrieb....
има едно копченце - Impressum
кликни на него
и там в има едни полета дет не са попалнени

Handelsregister:
Handelsregisternr.:
Umsatzsteuer-Identifikationsnummer nach § 27a Umsatzsteuergesetz:

демек несто има....
аз съм до тук със съветите - мисля че е ясно защо.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#13 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юли 2009 - 10:34

и един съвет от мен:

КАФА до колкото ми се простират знанията по чужди езици е турска дума :closed-topic:
който е по-в час нека каже и какво означава

всъщност ето какво обажда чичко гугъл

Translation: Turkish » English
kafa head
  • 0

#14 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 07 юли 2009 - 10:56

Кафа или е ТАЛИБАН или е съсед ,който до няколко дни ще мине с потерята по магистрала Тракия да се види с роднините ,а края на август ще се върне в Германия с бухчите по покрива и минимум 4бр. "германчета" да въртят семейния бизнес в КАФА-ШРОТ АУТО!
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#15 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Публикувано 07 юли 2009 - 14:18

Кафа-та явно е фен на мерцедес,щото половината му оферти са за мергели. :flagMB new:
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни