нова камераЦариградско шосе
Започната от 100yan, 29 юни 2009 - 20:27:30
35 мнения по тази тема
Публикувано 29 юни 2009 - 20:27
Скоро чух за монтирана камера в София на Цариградско шосе. Онзи ден я видях и опитах в движение да направя няколко снимки.
Карайте разумно!
Карайте разумно!
Публикувано 29 юни 2009 - 21:34
Тия дето са горе по стълбовете са за следене на трафика, по тях за скорост няма как да те глобят, но за каране в бус-лентата може.
Тази между мантинелите е от повече от месец. Върти се и снима и двете платна(не ленти, платна!) Лошото е че няма как да разберем кога в коя посока снима...
Тази между мантинелите е от повече от месец. Върти се и снима и двете платна(не ленти, платна!) Лошото е че няма как да разберем кога в коя посока снима...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 29 юни 2009 - 22:24
Абе мамка му, как подяволите доказват, че засечената скорост от примерно 120км/ч е от моята снимана кола, а не от задната, страничната?
Публикувано 01 юли 2009 - 20:45
Тази която е горе на стълба я знам поне от 6 месеца.За другата не знаех
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Публикувано 01 юли 2009 - 20:54
Еми камерата е направена да снима в гръб само (приличат тия много на австрииските), и понеже оня ден минах покрай една цивилна снимачка и видях как става работата. Минава някъв в лентата до патрулката (в нашия случай камерата), камерата отчита, че тоя се движи с превишена скорост и хоп снимка на задницата на колата от не повече 2-3 метра (демек реаргира веднага) и мога да ви кажа , че това което се вижда на лаптопа на полицая беше модела на колата, номера (който се вижда супер ясно), датата и часа .... честитка.
Публикувано 02 юли 2009 - 10:04
Снима се в гръб, защото е по-лесно. През нощта, ако си на фарове, няма как да ти види регистрационния номер отпред, защото заслепяваш камерата, а в гръб, дори и да не е осветен, камерата си има излъчвател и няма проблеми да те снима
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 02 юли 2009 - 21:11
На мен ми мяза, че тая камера си снима предната страна, иначе както е завъртяна ще ми снима опинците!
Обаче физически е възможно да се монтира една система огледала и да снима задницата, дори и да е завъртяна тъй. Заблудата на противника е важна част от цялостната измама!
Имам няколко приятели полицай, ще разпитам дали имат инфо, но само с учебна цел.
Обаче физически е възможно да се монтира една система огледала и да снима задницата, дори и да е завъртяна тъй. Заблудата на противника е важна част от цялостната измама!
Имам няколко приятели полицай, ще разпитам дали имат инфо, но само с учебна цел.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 08 юли 2009 - 01:06
ами ако си монтирам силна габаритна светлина отзаде? няма ли пак да заслепи камерата?
ами ако до мен има друга кола, как доказват чия е засечената превишена скорост?
Публикувано 08 юли 2009 - 10:03
ами ако си монтирам силна габаритна светлина отзаде? няма ли пак да заслепи камерата?
Напълно си прав....
Така на излизане от София преди няколко години татко със буса го спряха пак пред него имаше кола...
Трябва явно при такъв случей да се обжалва акт-а...
Публикувано 08 юли 2009 - 11:38
Ами по принцип тия съвременните "фото радари" всъщност не снимат като апарат, а като камера.
Ерго има видео запис и там може да се види ясно дали те задминава някой с по-висока скорост.
Освен това радарите си имат спецификация, Бояне, ти пуска линкове тук - те имат ъгъл на засичане и няма как (е има, ама много слабо вероятно) да засекат кола в съседната лента, дори и да се движи по-бързо...
Апропо, като стана дума, от неделя вечерта камерата радар на окръжна болница е завъртяна и сега вече снима вгърб по посока от центъра към Дружба
Ерго има видео запис и там може да се види ясно дали те задминава някой с по-висока скорост.
Освен това радарите си имат спецификация, Бояне, ти пуска линкове тук - те имат ъгъл на засичане и няма как (е има, ама много слабо вероятно) да засекат кола в съседната лента, дори и да се движи по-бързо...
Апропо, като стана дума, от неделя вечерта камерата радар на окръжна болница е завъртяна и сега вече снима вгърб по посока от центъра към Дружба
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 08 юли 2009 - 12:21
А за въпроса за заслепяването... Нали имаме стоп за мъгла, който на мен ми се вижда доста силен. А на Аудита-та дори по-силен. Дали би попречил на снимката?
Публикувано 08 юли 2009 - 13:15
Въпросът не е дали имаш светлини отзад или не.
Въпросът е, че на колите задния номер е осветен, а предния не
Освен това, тая галимация има значинеи през нощта, през деня снимат всичко
Въпросът е, че на колите задния номер е осветен, а предния не
Освен това, тая галимация има значинеи през нощта, през деня снимат всичко
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни