Нивомат, обсужване - Къде в София?
Започната от bbosta, 25 юни 2009 - 10:59:09
28 мнения по тази тема
Публикувано 25 юни 2009 - 10:59
Здравейте колеги!
Като си вземах возилото го закарах на сервиз (при "познати") да го прегледат и огледат преди да го взема. Да кажем, че не са си свършили работата.
Та нивомата ми явно не работи, защото задницата ми е винаги вдигната.
След като почетох какво сте писали по въпроса и се обадих на колегата Лоринсер направих следното:
На първо време налях специалното хидравлично масло в съда за хидравликата (беше почти празен), за да видя дали няма да се промени нещо.
Понеже не виждам да има промяна явно трябва да погледне човек дето разбира и е пипал.
Къде в София ще ме пратите, където няма да ми одерат кожата и ще свършат работа - преглед и при нужда - ремонт?
Или съответно колегите дето са си правили сами ремонта да дадат ъкъл и снимки и да запрятам ръкави...
Благодаря!
WDB1240791F332921
За да е полезна темата за всички - може да дадете инфо за правилните сервизи в БГ
Като си вземах возилото го закарах на сервиз (при "познати") да го прегледат и огледат преди да го взема. Да кажем, че не са си свършили работата.
Та нивомата ми явно не работи, защото задницата ми е винаги вдигната.
След като почетох какво сте писали по въпроса и се обадих на колегата Лоринсер направих следното:
На първо време налях специалното хидравлично масло в съда за хидравликата (беше почти празен), за да видя дали няма да се промени нещо.
Понеже не виждам да има промяна явно трябва да погледне човек дето разбира и е пипал.
Къде в София ще ме пратите, където няма да ми одерат кожата и ще свършат работа - преглед и при нужда - ремонт?
Или съответно колегите дето са си правили сами ремонта да дадат ъкъл и снимки и да запрятам ръкави...
Благодаря!
WDB1240791F332921
За да е полезна темата за всички - може да дадете инфо за правилните сервизи в БГ
Публикувано 25 юни 2009 - 22:51
Тука мога по-наспокойствие да мисля и пиша..
Задницата подскача ли като я караш по неравен път?
Свали ли задното колело, за да видиш дали излиза маркуч от горната страна на амортисьора?
Колко масло наля в казанчето?
Задницата подскача ли като я караш по неравен път?
Свали ли задното колело, за да видиш дали излиза маркуч от горната страна на амортисьора?
Колко масло наля в казанчето?
Публикувано 26 юни 2009 - 08:41
Здравей!
Задницата не бих казал. че подскача, но нямам база за сравнение, защото е вирната от както съм я купил колата.
Масло взех от балкан стар - един литър за начало, да видя дали няма течове , както каза, и казанчето събра един литър отма. Даже още малко трябва да долея.
Задницата не промени нивото си....все е така вирната.
Това лостче за регулиране на нивомата къде се намира? И тези сфери, как да разбера дали са си заминали и са за смяна?
И още нещо да питам пак, колко фатално е да се минат още 3 000 километра с неработещ нивомат?
Задницата не бих казал. че подскача, но нямам база за сравнение, защото е вирната от както съм я купил колата.
Масло взех от балкан стар - един литър за начало, да видя дали няма течове , както каза, и казанчето събра един литър отма. Даже още малко трябва да долея.
Задницата не промени нивото си....все е така вирната.
Това лостче за регулиране на нивомата къде се намира? И тези сфери, как да разбера дали са си заминали и са за смяна?
И още нещо да питам пак, колко фатално е да се минат още 3 000 километра с неработещ нивомат?
Публикувано 26 юни 2009 - 11:47
Един от добрите начини да разбереш дали имаш въобще проблем с нивомата или само ти е вирната задницата е да дойдеш в неделя на Ал.Невски - все ще има някой комбаджия с който да се сравниш, може и аз да се появя- не, че съм капацитет, но ще сравниш с моето комби, което в момента със сигурност е читаво.
На предишния ми бенц едната сфера беше изпуснала ,което доведе до смяна на двете, но симптомите са ми познати. Ако само трябва да се регулира задницата ще е най-добре за теб, пожелавам ти го.
Според мнението на един изтъкнат специалист тук , въпрос на месеци до година е времето, необходимо на кола нов внос, да се търкаля по пътищата на БГ за да сдаде нивомата. Така, че ако му е дошло времето, по-добре сменяй и се кефи на хубавата возия.
На предишния ми бенц едната сфера беше изпуснала ,което доведе до смяна на двете, но симптомите са ми познати. Ако само трябва да се регулира задницата ще е най-добре за теб, пожелавам ти го.
Според мнението на един изтъкнат специалист тук , въпрос на месеци до година е времето, необходимо на кола нов внос, да се търкаля по пътищата на БГ за да сдаде нивомата. Така, че ако му е дошло времето, по-добре сменяй и се кефи на хубавата возия.
Публикувано 26 юни 2009 - 11:52
Този въпрос ми беше убягнал- ако сферите са ти зле, смени ги веднага, в противен случай почти сигурно е, че ще сменяш и амортисьори, което ще е крайно неприятно и скъпичко/5-600лв мисля бяха/
Публикувано 26 юни 2009 - 11:56
В сервиза на Генади, на Ботевградско, могат ли да ми направят диагностика на нивомата и да кажат кое не е в ред?
Или къде да ида за да го погледнат?
Публикувано 29 юни 2009 - 12:56
Сподели какво стана в крайна сметка.
То и в сервиза на Генади и в този на Петко, и в други ще ти направят диагностика, срещу заплащане. Друго ти бях предложил. Може и снимка да пуснеш, да се види стойката
То и в сервиза на Генади и в този на Петко, и в други ще ти направят диагностика, срещу заплащане. Друго ти бях предложил. Може и снимка да пуснеш, да се види стойката
Публикувано 29 юни 2009 - 15:45
В сервиза на Генади, на Ботевградско, могат ли да ми направят диагностика на нивомата и да кажат кое не е в ред?
Не трябва да се съмняваш че могат.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 29 юни 2009 - 16:47
Не си бях в София уикенда, и този дето идва пак ще пътувам.
Ще направя снимка и ще покажа.
Неприятното със сервизите е, че трябва да изляза от работа за да си закарам возилото...
Ще направя снимка и ще покажа.
Неприятното със сервизите е, че трябва да изляза от работа за да си закарам возилото...
Публикувано 29 юни 2009 - 18:29
Откачи си щангичката на крана за ниво отзад ще го видиш.И виж дали ще реагира.
Публикувано 29 юни 2009 - 22:33
регулаторът, който командва притокът на масло към амортисьорите, е вързан за стабилизиращата щанга, с малко лостче.
Закарай колата на канал, откаи лостчето и го движи бааавно в едната и в другата посока. би трябвало да клекне и вдигне.
След това регулирай на желаното ниво и я зацепи.
Много е вероятно лостовата система на регулатора да е изгнила и затова да нямаш регулаж.
щом не изтича масло, след като си налял, значи ги имаш амортисьорите. Въпреки че ти казах да махнеш една от гумите и да видиш дали има маркучи към амортизаторите.
Закарай колата на канал, откаи лостчето и го движи бааавно в едната и в другата посока. би трябвало да клекне и вдигне.
Много е вероятно лостовата система на регулатора да е изгнила и затова да нямаш регулаж.
щом не изтича масло, след като си налял, значи ги имаш амортисьорите. Въпреки че ти казах да махнеш една от гумите и да видиш дали има маркучи към амортизаторите.
Публикувано 30 юни 2009 - 10:40
Ела утре на срещата в Комитите да го видим този нивомат!
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 30 юни 2009 - 13:31
регулаторът, който командва притокът на масло към амортисьорите, е вързан за стабилизиращата щанга, с малко лостче.
това се прави на запален двигател, да напомня
Публикувано 30 юни 2009 - 13:53
29062009116.jpg 486,76K
138 Брой сваляния
29062009117.jpg 493,11K
128 Брой сваляния
Това са снимките на возилото.
Ще пробвам утре да дойда в Комитите, да покажете къде се пипа и какво се гледа.
Видяло се е, че ще трябва да се образовам
Това са снимките на возилото.
Ще пробвам утре да дойда в Комитите, да покажете къде се пипа и какво се гледа.
Видяло се е, че ще трябва да се образовам
Публикувано 30 юни 2009 - 17:17
Аз не виждам да ти е "висока" задницата, всъщност и моя е с подобна стойка. Виждал съм и по-ниски, напр. Sportline, но това е друг филм.
Може би ще мина в сряда през Студ.град, та може да си ги "премерим", хаха
Може би ще мина в сряда през Студ.град, та може да си ги "премерим", хаха
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни