Здравейте котеги,
Притежавам БМВ 525TDS 98г. и съм доста доволен от автомобила (с малки забележки), навремето се колебаех между нея и Мерцедес Е250ТD същата година,но в крайна сметка взех бавареца ( мерцедеса ми се стори много пенсионерски от вътре). Тея дни ми се отдаде възможност да покарам един Е300 98г и ми хареса още повече и разхода , който около 120км/ч на 2000 об/мин ми даде от Хасково до Бургас около 5 литра останах приятно очарован от колата, возията е доста мека ,но не е моя друг човек я поддържа и не мога да кажа дали колата е по добра от БМВ-то.
Споделете вашите впечатления в следните категории ,моля.
Та... коя е по добрата според вас?
Коя предлага повече за парите ,които хвърляш по нея.
Ето опонентите:
BMW 525TDS Е39 VS. Мерцедес E250TD W210
BMW 530d Е39 VS. Mercedes E300 W210
1.Цена-средна цена 2-ра употреба.
2. Разход-(градско/извънградско)
3.Технически параметри- кой има по добри технически данни (коя е по здрава)
4. Поддържане и консумативи Цени-средно разхода за консумативи на година- Цена на частите-съпоставка БМВ-Мерцедес.
5.Надежност на пътя-коя кола има по добри системи за сигурност на пътя.
6.Удоволствие от шифирането-лични впечатления на собственници.
Надявам се темата да се разнищи и да стане полезна на някой,който е в дилема коя кола да си закупи.
Мнение -казвам дори на каква основа ми е формирано - мои пръв приятел има стаж с години в фирмения сервиз на баварците (после работихме заедно в Мерц сервиза ) и с него сме правили на часно бая БМВ_та. Хората дет куупиха на Беделв сервиза в Пловдив са също мои хора и от 8години голяма част от нешата дет съм направил са за БМВ.
БМВ нафтова печка ако е над 150 000 аиде 200 000 -аз такова с неизкривена глава не сам виждал- то може да е в движение ама аз му викам че е на магия... лично съм ходил с едим мои човек да видим що се загомняват така тиа глави даже стигнахме до некакв институт за метали ... бе ония беше манияк... ми главата изглежда кат швеицарско сирене....
Другото е -от тия по лъскавите коли -БМВ ците винаги са новатори -дотук добре ама слагат разни неща дет неса изпитани и кат резултат електрониката е ненадежна-с тоя моя агент сме изкарали бая кинти по тая част .
за БМВ тата е неоспоримо - ако са еднакви с мерца - кат мотор - варвят много повече ..тука ако че съм мерц фен няма как да си изкрива душата.
по памет Е39 3л е 190 киловата а 210 с 3000 мотора е 130-140 коня
та по точки за тия 2те дет си питал
1- БМВ са с много по ниска цена - като имат много по малък ресурс няма начин да не е така
2- почти еднакав БМВ лапа малко повече
3- тука няма какво да питаш - може би само наи надъханите бмв фенове ще твардят че БМВ е по здраво
4 - пак почти еднакво- но кат държание на пътя БМВ е много по твърдо -все пак е нагласено да е спортно а спортна кола дет вози меко няма.
5- Аз БМВ съм нямал и едвали ще си купя а и щом съм тук избора е ясен.
Забележка - има 210 с ЦДИ мотори и там вече е друга работа - тва 300 98 може и да е било такова -ако е било 300 с 606 мотор в никакав случаи не гори 5 на 100 при 120 км в час
Та тва мога да кажа.