Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

БМВ VS. Мерцедес (дизели)Коя предлага повече за парите ,които хвърляш по нея.

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

Анкета: Коя кола има по добри системи за сигурност на пътя. (ABS,ASC,ESP) (55 потребител(и) са гласували)

Глас Гостите не могат да гласуват

#1 bera

bera

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    e300

Публикувано 16 юни 2009 - 16:06

Здравейте котеги,
Притежавам БМВ 525TDS 98г. и съм доста доволен от автомобила (с малки забележки), навремето се колебаех между нея и Мерцедес Е250ТD същата година,но в крайна сметка взех бавареца ( мерцедеса ми се стори много пенсионерски от вътре). Тея дни ми се отдаде възможност да покарам един Е300 98г и ми хареса още повече и разхода , който около 120км/ч на 2000 об/мин ми даде от Хасково до Бургас около 5 литра останах приятно очарован от колата, возията е доста мека ,но не е моя друг човек я поддържа и не мога да кажа дали колата е по добра от БМВ-то.
Споделете вашите впечатления в следните категории ,моля.
Та... коя е по добрата според вас?
Коя предлага повече за парите ,които хвърляш по нея.

Ето опонентите:

BMW 525TDS Е39 VS. Мерцедес E250TD W210
BMW 530d Е39 VS. Mercedes E300 W210

1.Цена-средна цена 2-ра употреба.
2. Разход-(градско/извънградско)
3.Технически параметри- кой има по добри технически данни (коя е по здрава)
4. Поддържане и консумативи Цени-средно разхода за консумативи на година- Цена на частите-съпоставка БМВ-Мерцедес.
5.Надежност на пътя-коя кола има по добри системи за сигурност на пътя.
6.Удоволствие от шифирането-лични впечатления на собственници.

Надявам се темата да се разнищи и да стане полезна на някой,който е в дилема коя кола да си закупи.

Прикачени файлове

• 0

#2 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юни 2009 - 16:32

То темата е нищена, та разнищена вече. В този форум ще ти кажат "мерцедеса е по-добър" в другия " бмв-то е супер"
Реалността за мен- няма по-железен автомобил от мерцедес ДИЗЕЛ, старото поколение мотори (до 99г) преди да навлезе CDI-технологията. За издръжливостта им мога да дам пример стотиците германски таксита Е класа дизел на по 800-900, а и милион километри. Сравнявайки Е250ТД(150к.с.) и 525ТДС(143к.с.) определено Е класата е по-добрия автомобил. Докато при "петицата" имаме сериозни оплаквания от ГНП, проблеми с температурата, гарнитура на глава, глава, разтегната ангренажна верига, откъдето и затруднено палене на загрял мотор, то при очиларката главните оплаквания са с доста по-козметичен характер- неработещи ел. стъкла, захабен салон, волан, лост, а и неатрактивен интериор и екстри. Това обаче не важи за АВАНГАРД изпълнение, поне според мен в този салон няма нищо грозно или пенсионерско.
  • 0

#3 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 16 юни 2009 - 16:44

Здравейте котеги,
Притежавам БМВ 525TDS 98г. и съм доста доволен от автомобила (с малки забележки), навремето се колебаех между нея и Мерцедес Е250ТD същата година,но в крайна сметка взех бавареца ( мерцедеса ми се стори много пенсионерски от вътре). Тея дни ми се отдаде възможност да покарам един Е300 98г и ми хареса още повече и разхода , който около 120км/ч на 2000 об/мин ми даде от Хасково до Бургас около 5 литра останах приятно очарован от колата, возията е доста мека ,но не е моя друг човек я поддържа и не мога да кажа дали колата е по добра от БМВ-то.
Споделете вашите впечатления в следните категории ,моля.
Та... коя е по добрата според вас?
Коя предлага повече за парите ,които хвърляш по нея.

Ето опонентите:

BMW 525TDS Е39 VS. Мерцедес E250TD W210
BMW 530d Е39 VS. Mercedes E300 W210

1.Цена-средна цена 2-ра употреба.
2. Разход-(градско/извънградско)
3.Технически параметри- кой има по добри технически данни (коя е по здрава)
4. Поддържане и консумативи Цени-средно разхода за консумативи на година- Цена на частите-съпоставка БМВ-Мерцедес.
5.Надежност на пътя-коя кола има по добри системи за сигурност на пътя.
6.Удоволствие от шифирането-лични впечатления на собственници.

Надявам се темата да се разнищи и да стане полезна на някой,който е в дилема коя кола да си закупи.

Мнение -казвам дори на каква основа ми е формирано - мои пръв приятел има стаж с години в фирмения сервиз на баварците (после работихме заедно в Мерц сервиза ) и с него сме правили на часно бая БМВ_та. Хората дет куупиха на Беделв сервиза в Пловдив са също мои хора и от 8години голяма част от нешата дет съм направил са за БМВ.

БМВ нафтова печка ако е над 150 000 аиде 200 000 -аз такова с неизкривена глава не сам виждал- то може да е в движение ама аз му викам че е на магия... лично съм ходил с едим мои човек да видим що се загомняват така тиа глави даже стигнахме до некакв институт за метали ... бе ония беше манияк... ми главата изглежда кат швеицарско сирене....

Другото е -от тия по лъскавите коли -БМВ ците винаги са новатори -дотук добре ама слагат разни неща дет неса изпитани и кат резултат електрониката е ненадежна-с тоя моя агент сме изкарали бая кинти по тая част .

за БМВ тата е неоспоримо - ако са еднакви с мерца - кат мотор - варвят много повече ..тука ако че съм мерц фен няма как да си изкрива душата.
по памет Е39 3л е 190 киловата а 210 с 3000 мотора е 130-140 коня

та по точки за тия 2те дет си питал
1- БМВ са с много по ниска цена - като имат много по малък ресурс няма начин да не е така
2- почти еднакав БМВ лапа малко повече
3- тука няма какво да питаш - може би само наи надъханите бмв фенове ще твардят че БМВ е по здраво
4 - пак почти еднакво- но кат държание на пътя БМВ е много по твърдо -все пак е нагласено да е спортно а спортна кола дет вози меко няма.
5- Аз БМВ съм нямал и едвали ще си купя а и щом съм тук избора е ясен.

Забележка - има 210 с ЦДИ мотори и там вече е друга работа - тва 300 98 може и да е било такова -ако е било 300 с 606 мотор в никакав случаи не гори 5 на 100 при 120 км в час

Та тва мога да кажа.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#4 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юни 2009 - 17:55

Аз наскоро имах приятелче със 525 тдс.... момчето го подари направо защото щеше да побелее.
За вървене няма спор пушка си е ...
за мене най здравото и надежно бмв е 320 купе ;)
едно приятелче има е то от 2 месеца му боксува саединителя и на всяко тръгане се помпи със саединител :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение

#5 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 юни 2009 - 20:49

От едно приятелче в БМВ форума знам , че специално ТДС са много зле като мотори (главните неща ти ги каза колегата по-горе)
При баварците е малко обратното.. при тях овия мотор (само Д) е по-добре от стария.. Докато при Мерц.. старите дизеляци са по-здрави от ЦДИ-тата..
Решението като цяло си е твое... Но ако погледнеш реално ще забележиш , че читава очиларка върви по-скъпо от 5цата.

Тук идва и твоето предпочитание. Карал си БМВ до сега.. защо не смениш ? (Явно не си заклет фен на баварците :) )
Карал си мечока веднъж.. пробвай го малко и градско.. и като маневреност и всичко останало. Мисля че ще останеш по-очарован :icon_coolgrin:
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#6 bera

bera

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    e300

Публикувано 17 юни 2009 - 06:43

Мерцедеса не се ли скапва турбото, чувал съм ,че турбинката на е250ТД си била като консуматив направо, на 60 000 км се сменяла.....това е вярно ли е?
  • 0

#7 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 юни 2009 - 08:19

Мерцедеса не се ли скапва турбото, чувал съм ,че турбинката на е250ТД си била като консуматив направо, на 60 000 км се сменяла.....това е вярно ли е?

ЕЕЕ чак пък на 60 000 ;)
че ти като си купиш кола втора употреба на 300 -400 хиляди какво правим само турбини ли :)
  • 0
Публикувано изображение

#8 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 17 юни 2009 - 09:26

Тва не е вярно,тва е огромна глупост разпространвана от некомпетентни или предубедени...
относно надежноста - погледни в немското мобиле - е 210 баш не наи удачния пример но има 124 с 300 мотор дет са били такси и ЗАБЕЛЕЖИ продават кола на 700 000 ,чат пат има на 900 000 км ...нали разбиташ какво значи това , да продаваш кола на толкова км.....
Аз нафтово БМВ дет да стигне 500 000 и да е в движение без да е сменян мотора или поне главата не съм виждал и сигурно няма и да видя.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#9 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 юни 2009 - 09:38

Тва не е вярно,тва е огромна глупост разпространвана от некомпетентни или предубедени...
относно надежноста - погледни в немското мобиле - е 210 баш не наи удачния пример но има 124 с 300 мотор дет са били такси и ЗАБЕЛЕЖИ продават кола на 700 000 ,чат пат има на 900 000 км ...нали разбиташ какво значи това , да продаваш кола на толкова км.....
Аз нафтово БМВ дет да стигне 500 000 и да е в движение без да е сменян мотора или поне главата не съм виждал и сигурно няма и да видя.

Има ма ако са въртяли километража напред :wacko:
Неса толкова гадни 5-ците но очитети трябва да гледат само към стрелката на водата че изтървешли я да отиди над половината не е добре работата...
Брат ми караше служебна 325тдс със чип и няколко километра поддържал 180-190км/ч. и познайте какво стана ???

5лв. давам който познае ;)
  • 0
Публикувано изображение

#10 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Публикувано 17 юни 2009 - 11:00

Всичко е личен избор-на вкус и на цвет таварищи нет.Но като цяло в крайна сметка като теглиш чертата-Мерцедес е за предпочитане и най вече от към бъркане в джоба за ремонти-просто по рядко дава дефекти,а ако си я чешеш и решеш редовно и решиш някой ден да я закараш на пазара ще вземеш повече парички от бавареца.А през цялото време което я караш ей тази емблема отпред на капака ще ти държи пишката винаги навирена-действа като афродизиак
  • 0

#11 Penev

Penev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Мнения:
  • Град:добрич
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz E-Class W210

Публикувано 07 октомври 2009 - 18:51

хъхъ верно аз съм с Е300Д w210 136кс е кораво животно като го купувах не погледнах дали има двигател вътре резултата е 8000км без абсолютно нищо да съм бутнал освен 1 смяна на масло събра 7л mobile semi syntetic със филтрите точно 200 пари е поносима и е подръжката да ти кажа градско да се спукаш да я настъпваш автомата де повече от 10/100 не моиш я накараш да яде тя и толкова бяга де ама пък тва е кола която трябва да караш бавно за да могат всички да ти видят цитирам: вирнатата пишка :icon_coolgrin: и аз съм бачкал в сервиз и ти се чудя кво му мислиш още ......
  • 0

#12 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 07 октомври 2009 - 21:42

BMW E39 [ 1 ] ** [5.26%]
Mercedes W210 [ 18 ] ** [94.74%]

Ми това е достатъчно според мен :hooray:
  • 0

#13 Penev

Penev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Мнения:
  • Град:добрич
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz E-Class W210

Публикувано 07 октомври 2009 - 22:58

Не е достатъчно има предатели неа се отказваме докато не ги линчуваме :boxing:
  • 0

#14 SpeedyMan

SpeedyMan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 23 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    AUDI B4 Avant 2.0E 1994

Публикувано 20 ноември 2009 - 13:22

+1 за Мерджана.
Тия БМВ-та са от едно време така с главите. Чичо ми има 324D и то е с заваряна глава. Не съветвам никой да си купува TD или TDS на БМВ, комън рейлите им са добри, ама са скъпи още.

Edit: PS.530D трябва да се сравнява с E320 CDI
  • 0

#15 solun

solun

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:ВРАЦА
  • Автомобил:
    Мерцедес W211 E320 бензин

Публикувано 22 ноември 2009 - 19:14

Аз имам мерцедес от 1 година и 10месеца - Е 210 220 дизел 95 к.с. Изминал съм с него около 130 000 км(налага ми се често да пътувам). Автомобила вози много меко, много е икономичен ( 6.5 литра среден разход ),много лесно се маневрира и управлява, но е тромав. Бих предпочел Е290 или Е300. Окачването на моя и на 300Д е идентично. За тези километри смених биалетки( слабо място ), накраиници, селенови втулки на носачите, ремъка и кантарчето, тампони на двигателя, ремонт на ГНП (400 лв. лукас-слабо място само за 220Д-- сваляне и поставяне на ГНП и качване към компютъра 260лв. ),семеринг на диференциала( беше се намотала трева на кардана), гумено каре предно комплект с още нещо към него (360 лв. ), гредата пред картера за която са захванати носачите( 360 лв.)- общо към 3500 лв за тези километри. 1/3 от тези километри са изминати по полето, защото се занимавам със земеделие и я ползвам и за работен кон. Повярваи ми няма друга марка автомобили, която да издържи на такава експлоатация, затова е поговорката "има само Мерцедес и всички останали". Преди тази кола имах Сузуки Самураи и за два пъти по малко километри се прецакаха ресьори, амортисьори,вратите се разклопаха, каретата заминаха,двоиното предаване се прецака, само двг остана здрав. За мен истината е само Мерцедес и то дизел, но не и новите цди. Старите модели до 1998-1999 година са както се казва дуракоустойчиви. ( преди тази джипка имахме и Мерцедес 190 2.0 бензин 122к.с. Баща ми за 12 години и навъртя над 750 000 км.( без ремон на мотора, само веднъж са сменени селенови втулки, предни амортисьори,накраиници, шарнири,бензинова помпа; тя също се караше по полето ). На колко км е била преди това един господ знае. Успех ти желая при избора. Важно е на теб да ти харесва колата, а не да се качваш в нея с нежелание-"обаче ще я карам защото е здрава, надежна, икономична". Ако на теб по ти харесва БМВ , вземи си него за да караш с удоволствие.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни