Внимание! Бензин super 100 H на OMVопасен бензин,
Started by kozzela, 15 Jun 2009 - 08:54:27
36 replies to this topic
Posted 15 June 2009 - 08:54
Здравейте колеги,
В събота заредих бензин super 100 H на OMV при изхода на София, Горубляне, преди магистрала Тракия. Незнам какво имаше в този бензин ако може да се нарече това бензин? Колата ми блокира, не искаше да запали, започнаха едни гърмежи от ауспуха, все едно се хвърлят гранати. След 40 мин. борба оспях да запаля и се придвижих много трудно до ЕКО, там долях бензин A 100, и помията на super 100 H на OMV се разреди, та нещата си дойдоха на място.Искам да ви попитам други дали са си патили от толкова некачествено гориво?
В събота заредих бензин super 100 H на OMV при изхода на София, Горубляне, преди магистрала Тракия. Незнам какво имаше в този бензин ако може да се нарече това бензин? Колата ми блокира, не искаше да запали, започнаха едни гърмежи от ауспуха, все едно се хвърлят гранати. След 40 мин. борба оспях да запаля и се придвижих много трудно до ЕКО, там долях бензин A 100, и помията на super 100 H на OMV се разреди, та нещата си дойдоха на място.Искам да ви попитам други дали са си патили от толкова некачествено гориво?
Posted 15 June 2009 - 09:06
Горивата на OMV-то са пълна отврат - не само 100-то. И аз заредих един резорвоар миналата година и колата се спъна. Не стига че е бензина е кофти ами и сипват и по-малко. Същото е и с 95.Здравейте колеги,
Затова само Lukoil ;0) ....
W124 200E M102 963 - Черния феникс
Posted 15 June 2009 - 09:09
Горивата на OMV-то са пълна отврат - не само 100-то. И аз заредих един резорвоар миналата година и колата се спъна. Не стига че е бензина е кофти ами и сипват и по-малко. Същото е и с 95.
Затова само Lukoil ;0) ....
Това е точно така, особено че сипват по малко.
Posted 15 June 2009 - 09:19
Много отдавна не зареждам на ОМВ. Горивата са пълен боклук, а количеството е по-малко- засичал съм го на различни коли и по разход и по борд компютър. Старата ми кола примерно с газ от Лукойл харчеше 12 от ОМВ 17-18/100.
Posted 15 June 2009 - 09:24
ии б*х тез злодеи.
Аз се чудя що кампютрото показва 5,5л а аз зареждам над 6л
иначе оплаквания от нафтата нямам
Аз се чудя що кампютрото показва 5,5л а аз зареждам над 6л
иначе оплаквания от нафтата нямам
Posted 15 June 2009 - 10:04
Моят опит показва,че всички бензиностанции се дънят-независимо от марката,под чийто флаг работят...
Пример слагам газ от ОМВ на цариградско и 20л. си заминаха за 90км градско,при положение,че не съм целил баш яките задръствания,петък сипах 30л газ(25лв) пак от ОМВ,но това до БИЛЛА в Х.Димитър,и изминах 410км извънградско с скорост 120км/ч.Та мисълта ми е,че от ОМВ до ОМВ -разлика бол-както и от ШЕЛ до ШЕЛ и т.н.Най-големия чеп го ядох с газ от Кинитрон-а до Софияленд-пукотевица и тресканйе като за Нова Година,едвам запали на бензин и пак като колегата бавно бавно до друга бензиностанция,след разреждането на гнязта всичко се оправи.
Пример слагам газ от ОМВ на цариградско и 20л. си заминаха за 90км градско,при положение,че не съм целил баш яките задръствания,петък сипах 30л газ(25лв) пак от ОМВ,но това до БИЛЛА в Х.Димитър,и изминах 410км извънградско с скорост 120км/ч.Та мисълта ми е,че от ОМВ до ОМВ -разлика бол-както и от ШЕЛ до ШЕЛ и т.н.Най-големия чеп го ядох с газ от Кинитрон-а до Софияленд-пукотевица и тресканйе като за Нова Година,едвам запали на бензин и пак като колегата бавно бавно до друга бензиностанция,след разреждането на гнязта всичко се оправи.
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 15 June 2009 - 12:03
Ами аз 100 никога не зареждам. Иначе от 1 година само на OMV зареждам и то именно на това, дето е на Цариградско на изхода от София и никога не съм имал проблеми. Дори напротив - колкото пъти съм спирал на Лукойл - все съм оставал недоволен от бензина - колата после просто не върви. Затова съм спрял да зареждам на Лукойл. Колкото до ЕКО - нямам мнение за горивата им, но бях се заклел да не зареждам от тях, след като касиерка на ЕКО ме излъга, че POS терминалът не работи и след като платих (уж не съм платил) с карта, платих още веднъж в брой. След това се оплаквах в банката, в офиса им в София и нищо. От тогава казах, че повече няма да стъпя на ЕКО. И съм стъпил точно два пъти - като пътувахме за Търново Владек спря да зареди, купих си само една вафла и не ми върнаха точно, та чак стана скандал. Втория път спрях, защото имах авария и просто си купих от тях едно въже...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 15 June 2009 - 12:34
Ами аз 100 никога не зареждам. Иначе от 1 година само на OMV зареждам и то именно на това, дето е на Цариградско на изхода от София и никога не съм имал проблеми. Дори напротив - колкото пъти съм спирал на Лукойл - все съм оставал недоволен от бензина - колата после просто не върви. Затова съм спрял да зареждам на Лукойл. Колкото до ЕКО - нямам мнение за горивата им, но бях се заклел да не зареждам от тях, след като касиерка на ЕКО ме излъга, че POS терминалът не работи и след като платих (уж не съм платил) с карта, платих още веднъж в брой. След това се оплаквах в банката, в офиса им в София и нищо. От тогава казах, че повече няма да стъпя на ЕКО. И съм стъпил точно два пъти - като пътувахме за Търново Владек спря да зареди, купих си само една вафла и не ми върнаха точно, та чак стана скандал. Втория път спрях, защото имах авария и просто си купих от тях едно въже...
А татко е много доволен от еко...
Дизела е супер..буса ще литне направо
Posted 15 June 2009 - 13:40
И аз така и то по проста логика Австрия България-около 900 километра по данни на служители на OMV скъпият бензин и скъпата нафта се внасят от скадове в Австрия е де е киро на кирияА татко е много доволен от еко...
Дизела е супер..буса ще литне направо
просто не мога да го повярвам,Гърция/от границата/ -София няма 200 километра и хората си внасят продукти от там вместо от "Нефтохима"в Бургас поне така предполагам а и се усеща по вървенето и по това че почти не пуши мецана.
Posted 15 June 2009 - 19:09
Интересно,за Варна никога не съм бил недоволен от ОМВ,дори напротив.А на ШЕЛ,която е на Почивка по пътя към Зл.Пясъци просто е ужас!Лъжат здраво!
Posted 15 June 2009 - 21:07
Аз зареждам само от скъпата нафта на ОМВ от има няма 4 години. Зареждам на най-различни бензиностанции и до сега не съм имал проблем.
С Мерцедеса сипвам приблизително колкото казва компа, с Опела сипвах точно колкото казваше компютъра. Даже печелих с Опела награда, ако си спомняте перди време имаше игра, ако познаеш колко ще заредиш +- 0.5 литра печелиш безплатно гориво. Е по показания на компа на Опела спечелих. С Мерцедеса забелязвами минимална разлика, веднъж в плюс ако съм бил на извън градско, вднъж в минус ако съм бил на градско.
За Шел, мога да ви кажа от къде е най-сигурно да зареждате - Шел Х.Димитър София, посока Герена-Център преди моста Чавдар. Централния офис на Шел се намира на ул.Баба Вида, което на около 1 км от тая бензиностанция и всички служебни коли на Шел се пълнят там, тъй че компромис не се прави. Бащата живее близо и продължава да твърди, че никога не е имал проблеми. Аз също мога да потвърдя, че докато живеех там не съм имал проблеми(преди около 7-8 години), само един, но той беше преди повече от 10 години и то с количество, не с качество.
Случая е следни: Приятел имаше едно Рено, коеото карахме на караминьол и поддържахме общо. Още ученици, се сещате че бехме на тубичка и прибежки до бензиностанцията. Та в туба 5 л, от масло Шел Хеликс, на тая бензиностанция бензинджията успя да събере 5.7 л. Съответно имаше скандал, туба хвърлена по бензинджията(целнах го, мамичкта ку) след опит да ме убеди, че малсото има друга плътност, полиция, писменни обяснения, жалби до Шел и прочие. Та накрая получих пълен резервоар за компенсация за гршката и извинително писмо от Шел за проблеми с електрониката. След това тубичката все си събираше по 5л. Извода е: паник бутона им работи и куките идват бързо!
За други бензиностанции, ако някой има информация нека да сподели.
С Мерцедеса сипвам приблизително колкото казва компа, с Опела сипвах точно колкото казваше компютъра. Даже печелих с Опела награда, ако си спомняте перди време имаше игра, ако познаеш колко ще заредиш +- 0.5 литра печелиш безплатно гориво. Е по показания на компа на Опела спечелих. С Мерцедеса забелязвами минимална разлика, веднъж в плюс ако съм бил на извън градско, вднъж в минус ако съм бил на градско.
За Шел, мога да ви кажа от къде е най-сигурно да зареждате - Шел Х.Димитър София, посока Герена-Център преди моста Чавдар. Централния офис на Шел се намира на ул.Баба Вида, което на около 1 км от тая бензиностанция и всички служебни коли на Шел се пълнят там, тъй че компромис не се прави. Бащата живее близо и продължава да твърди, че никога не е имал проблеми. Аз също мога да потвърдя, че докато живеех там не съм имал проблеми(преди около 7-8 години), само един, но той беше преди повече от 10 години и то с количество, не с качество.
Случая е следни: Приятел имаше едно Рено, коеото карахме на караминьол и поддържахме общо. Още ученици, се сещате че бехме на тубичка и прибежки до бензиностанцията. Та в туба 5 л, от масло Шел Хеликс, на тая бензиностанция бензинджията успя да събере 5.7 л. Съответно имаше скандал, туба хвърлена по бензинджията(целнах го, мамичкта ку) след опит да ме убеди, че малсото има друга плътност, полиция, писменни обяснения, жалби до Шел и прочие. Та накрая получих пълен резервоар за компенсация за гршката и извинително писмо от Шел за проблеми с електрониката. След това тубичката все си събираше по 5л. Извода е: паник бутона им работи и куките идват бързо!
За други бензиностанции, ако някой има информация нека да сподели.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 16 June 2009 - 16:36
Очевидно това е верния отговор. Май всичко е въпрос на късмет в БГ.Моят опит показва,че всички бензиностанции се дънят-независимо от марката,под чийто флаг работят...
3 години сипвах само скъпата нафта на ОМВ и никога не съм имал проблеми.
Служебните коли през 2008г. сипвахме в Петрол и също не са имали проблеми в цялата страна /а колите са нови и чувствителни към горивото/
Сега през 2009 сме в Лукойл и досега никой не е изревал.
От друга страна, вярвам на всички, които са имали проблеми. Тъй че май наистина е си е късмет.
Posted 16 June 2009 - 16:51
О аз забравих че служебната се зареждаше само от петрол с нафта и не е имало проблеми в продължение на 3 години.Очевидно това е верния отговор. Май всичко е въпрос на късмет в БГ.
3 години сипвах само скъпата нафта на ОМВ и никога не съм имал проблеми.
Служебните коли през 2008г. сипвахме в Петрол и също не са имали проблеми в цялата страна /а колите са нови и чувствителни към горивото/
Сега през 2009 сме в Лукойл и досега никой не е изревал.
От друга страна, вярвам на всички, които са имали проблеми. Тъй че май наистина е си е късмет.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 16 June 2009 - 20:53
Лукойл , няма проблеми колата направо лети мерцедес 300д 124.Омв- зареждам по 5 10 лева само колкото да изпъне чертичката че аз пък не обичам да гледам чертата че показва че няма нафта , иначе спъната раота от омв , следва ШЕЛ пълен ужас нафтата не може да откъсне , натискам педала до край , 100 години и трябват да набере.Ромпетрол - горе долу им бива нафтата , сипвам само когато мият колата . Бензиностанции Петрол - еми и те така не става и не става.Екото сипвал съм много пъти от там еми да ви кажа чесно ми харесва . За омв няма какво да кажа за обслужването-днеска отивам да сипвам и му викам на ония 15 лева дизел - тои ме гони и ми вика а95 ли да ви сипа.После чаках 10 минути на гишето, пък бащами с камиона , постерминала не му четеше картата та стояхме един път 2 часа , и то не за 5 лева а за 1200 лева гориво и ония викат ми незнаем кво да правиме . Лично съм доволен от течноста за чистачките много хубаво мирише и чисти добре.А и на Лукоил винаги ми мият предното стъкло , на другите бензенджииници го няма това.Поздрави.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users