Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

За климатика.

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:пистови мотоциклети

Публикувано 09 юни 2009 - 23:15

Въпрос Колеги за познавачи.Та консултация относно климатика на Гадната А 170 ЦДИ.В градски условия климатика работи за момент ,духа студено и след това започва да духа струя с температурата извън колата демек топло.На извън градско/на дълго/работи перфектно направо може да настинеш.Искам мнение къде да търся проблема.Миналия сезон на системата беше направена пълна профилактика и диагностика.Не мога да си обясня какво става.Температурни датчици ли са се скапали,перки на радиаторите на климатика ли са,компресор или недостатъчно количество фреон в системата.Просто нямам идея.
  • 0

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 23:40

Въпрос Колеги за познавачи.Та консултация относно климатика на Гадната А 170 ЦДИ.В градски условия климатика работи за момент ,духа студено и след това започва да духа струя с температурата извън колата демек топло.На извън градско/на дълго/работи перфектно направо може да настинеш.Искам мнение къде да търся проблема.Миналия сезон на системата беше направена пълна профилактика и диагностика.Не мога да си обясня какво става.Температурни датчици ли са се скапали,перки на радиаторите на климатика ли са,компресор или недостатъчно количество фреон в системата.Просто нямам идея.

Първо ниските обороти на колата според мен/обърни внимание когато запалиш и държиш 1000 оборота за 5,6мин. дали ше изключи,ако не, тогава пусни газта и пак наблюдавай,изключи ли на ниски обороти опитай да ги вдигнеш малко/ ,после охлаждането на радиатора,под проверка на охлаждането разбирай и пълно външно почистване от натрупал се гняс по двата радиатора.100% ше стане по-добре.Но преди това не е лошо да си го провериш дали има нужда от допълване.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Интереси:пистови мотоциклети

Публикувано 14 юни 2009 - 15:43

Днес измих радиатора основно ,бая мръсотия изтече от него.Като пуснах климатика се усеща,че има ефект от миенето но и допълване ще е необходимо с фреон.
  • 0

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 14 юни 2009 - 23:03

Първо ниските обороти на колата според мен/обърни внимание когато запалиш и държиш 1000 оборота за 5,6мин. дали ше изключи,ако не, тогава пусни газта и пак наблюдавай,изключи ли на ниски обороти опитай да ги вдигнеш малко/

как ще ги вдигне? с натягане на жилото на газта, или с винтчето за празния ход. ..? Това е CDI, компютъра си управлява всичко.

Пепи, чекни фреона, също и датчиците за налягане на фреон, но мисля че без стар-диагноза, няма да минеш.
трябва да се гледа live-data на стар диагнозата, за да се види кой датчик подава критична стойност за изключване на климатика.
доста датчици командват включ/изключ на климатика
  • 0

#5 emilit

emilit

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:

Публикувано 05 юни 2011 - 15:02

Здравейте,
имам А170ЦДИ и имам някакъв проблем с климатика и моля да ми помогнете.
Зимата си беше ОК.Е малко бавничко затопляше, но иначе си беше добре.Но сега не духа студено, а хладно - такова едно малко по студено от навън.Ама нали се сещате, че навън като е 25 градуса и това духа хладко, че все едно не духа нищо.Пробвала съм и с натиснато ЕС и без да го натискам.А и не мога да схвана каква е функцията на ЕС де.
Ще ви помоля да дадете някакви предложения какви варианти на копчетата да изпробвам и ако нищо не става да ме насочите къде в София да я закарам да я видят.
Мерси
  • 0

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юни 2011 - 20:55

как ще ги вдигне? с натягане на жилото на газта, или с винтчето за празния ход. ..? Това е CDI, компютъра си управлява всичко.

Пепи, чекни фреона, също и датчиците за налягане на фреон, но мисля че без стар-диагноза, няма да минеш.
трябва да се гледа live-data на стар диагнозата, за да се види кой датчик подава критична стойност за изключване на климатика.
доста датчици командват включ/изключ на климатика

Казва че колата му работи на дълго перфектно.

При добра работа на дълго и проблем при градско,какво се случва и какво не: За разлика от градското,извънградското има по-добро обдухване и по-високи обороти. Следователно къде първо търсим причината... В оборотите и в охлаждането!

Как ще ги вдигне? Много лесно!

опитай да ги вдигнеш малко

Малко изобщо не е проблем и точно поради тази причина жилото не е фиксирано. Аман от тия диагнози. В нета няма диагноза и затова често разсъждаваме като ясновидци. Колегата очаква повече от това и едва ли съвета за диагноза го топли.

Да доста датчици командват климатика но на някой компресори не случайно има датчик за обороти. От там и въпросното предположение. Ако при него съществува такъв датчик е напълно възможно от него да идва проблема и точно затова го съветвам да повдигне оборотите на място и да види дали климатика ще стане послушен. При същия бъгясан датчик става тая работа.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 05 юни 2011 - 22:40

Разсъжденията на бай Васил са точно на място! Това е често срещан проблем при дизеловите мотори на Пежо, и точно те изискват повдигане на оборите ( е, където може ). В конкретния случай обаче решението ще дойде при смяна на дехидратор, защото така ще падне температурата на кондензиране на фреона. А колкото до датчиците хич не са много - има пресостат, който изработва управляващия сигнал за налягането, датчика за обороти и този за темп. на мотора. Ако изключва често на място е или защото на мотора му е топло и се елиминират допълнителните натоварвания, или темп. на кондензиране расте неимоверно бързо - респективно налягането.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни