Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Добавка за гориво за ЦДИОт Балкан Стар

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 04 June 2009 - 15:05

Здравейте Колеги,
Днес е видях с човека от който си купих колата.
Той ми каза че я е карал с някаква добавка за нафтата за ЦДИ двигател, която купувал от БС за 12лв. литъра в жълта ламаринена кутия.
Та тая работа се ползвала така: половин бутилка на един резервоар, като свърши караш два резервоара без добавка и после пак.
Тоя човек твърди че бил много доволен и ми препоръча да ида до БС и да си купя.

Въпроса ми е тук някой да е чувал/ползвал това чудо на МБ химията? Отзиви и съвети?
За съжаление БС нямат читав сай за да проверя, а не знам кога ще мога да ида до там.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#2 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 04 June 2009 - 15:15

Няма как-ще трябва да идеш до БС...наистина тези са поне 10години назад,едно приятелче кара БМВ-влиза си пича в сайта на ДАРУ-КАР,пейства си каталожен номер на частта,излиза му цена и наличност,а аз за всяко нещо се разкарвам до БС,че и като им кажа,че сравнявам цени,направо полудяват от гняв.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 04 June 2009 - 16:34

Е не издържах и отидох.
Обаче първо нещото не е произведено то МБ, второ по него никъде не пише че се препоръчва от МБ и трето не било 12 лева ами 23.76.
Продавача каза че много го взимали, както и да е, купих го, щото иначе не дават да го снимам!
Прикачил съм снимки, ако някои идея дали си заслужава да си тровя колицата да каже, ще изчакам няколко дни преди да го сипа за мнения, така и така имам да хабя нафта, че да мога да го сипа.
Те това намерих в мрежата обаче от немски нищо не разбирам. Прилича ми на онова листче дето има на български. Ако някой има желание да преведе, ще съм благодарен.

Attached Thumbnails

• 04062009310.jpg Size: 960.52K, Downloads: 12704062009310.jpg
  • 04062009309.jpg Size: 1.05MB, Downloads: 10104062009309.jpg
  • 04062009312.jpg Size: 1.07MB, Downloads: 5804062009312.jpg

• 0

#4 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 04 June 2009 - 20:04

Това е много добра добавка за гориво,....одобрена е от Мерцедес,също така и от БМВ,...както и Волксваген-Ауди груп.
Десолит Де,...има и Десолит Ка,...едното е за дизели другото е за бензинови!

Но принципно един изправен двигател не се нуждае от постоянно третиране с добавка,....ако на твоя му има нещо иди на диагностика!
Защото като гледам колко е честен с теб продавача на колата,....може и да е спестил малко от повредите по горивната система!

Успех!
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 04 June 2009 - 21:14

Това е много добра добавка за гориво,....одобрена е от Мерцедес,също така и от БМВ,...както и Волксваген-Ауди груп.
Десолит Де,...има и Десолит Ка,...едното е за дизели другото е за бензинови!

Но принципно един изправен двигател не се нуждае от постоянно третиране с добавка,....ако на твоя му има нещо иди на диагностика!
Защото като гледам колко е честен с теб продавача на колата,....може и да е спестил малко от повредите по горивната система!

Успех!

Колега,
Теб те чета още от дир.бг. За мен твоите думи са закон!
В случая с колата нямам абсолютно никакви проблеми. Момчето от което купих колата е много светсно. За доказателство ще кажа че каското беше на няколко вноски. Когато купувах колата опразних де що има пари и не стигаха да се платят три от общо четири вноски на каското. Човека ги плати и се уговорихме да му ги дам на две вноски(имаше да взема щета за счупен стоп и пукната броня, аз купих колата оправена). Аз можех и на една вноска да му ги дам, ама безлихвения заем си е добра сделка, освен това при пазаркъка ми кълчи ръцете за 500 кинта бая време и накрая си ги взе, тъй че имам да му връщам. Както и да е, всички рзноски по прехвърлянето се разделиха по равно, даде ми колата с пълен резервоар, бяхме на преглед при Петко без да се дърпа и да криволичи. Тази кола я е карал в БГ почти година, както и той самия ми каза, аз проврих кога е регистрирана за пръв път в БГ, казал ми е за всички дефекти които е забелязал по колата, а те са за пасажерския еърбег свети от време на време и предложи помощ при отстраняване на проблема, който е "килимчето" на пасажерската седалка - в БС искат 200 за това килимче, не е проблем, като има човек си работи а и от два месеца не е светвало. Даде ми я с комплект 4 зимни гуми с желени джани, като гумите са в прилично състояние и комплект 5 ляти джанти с летни гуми, които също са в добро състояние и ще изкарат сезона. В колата няма резервна гума, а комплект за "първа помощ" със спрей. Просто по нищо не личи да е мошенник. Днес като му давах пари просто стана дума с каква нафта я карам и той ми каза че е ползвал това чудо и е наливал обикновенна нафта на ОМВ, а аз сипвам от скъпата. Сега кара едно БМВ 530 комби и каза че слага от същото нещо и го купува от БС. Сподели че е много доволен. За това и аз реших да го пробвам, не че имам проблеми с колата. Вече съм и врътнал над 7000 км, тъй че ако имаше проблем би трябвали да се прояви. Маслото е сменено, а с новото масло съм към 1000 км. Силно се надявам да не си прав този път и все така да нямам проблмеи.

Все пак очаквам да препоръчаш дали да ползвам добавката или да не я ползвам. Ако имаш нужда от допълнителни данни за автомобила само кажи!

Та тъй и тъй си тук, бих искал да имам твоето мнение за един пролем, който се появи от скоро:
Когато колата стои на слънце цял ден, като влезна има енда миризма смес между нафта и изгоряло масло в купето. Четох по европейските форуми и там разправят за спукан горивопровод. Възможно ли е? Филтъра за къупето е сменен, горвиния и той, масления също. Всикчко при Петко. Може ли като съм ходил насам натам по черните пътща да съм спукал нещо или да търся причината другаде? Миризмата изчезва за 20 секунди на отворен шофьорски прозорец и ако колата не седи на слънце не се появява отново.
  • 0

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 04 June 2009 - 21:34

Колега,
Теб те чета още от дир.бг. За мен твоите думи са закон!
В случая с колата нямам абсолютно никакви проблеми. Момчето от което купих колата е много светсно. За доказателство ще кажа че каското беше на няколко вноски. Когато купувах колата опразних де що има пари и не стигаха да се платят три от общо четири вноски на каското. Човека ги плати и се уговорихме да му ги дам на две вноски(имаше да взема щета за счупен стоп и пукната броня, аз купих колата оправена). Аз можех и на една вноска да му ги дам, ама безлихвения заем си е добра сделка, освен това при пазаркъка ми кълчи ръцете за 500 кинта бая време и накрая си ги взе, тъй че имам да му връщам. Както и да е, всички рзноски по прехвърлянето се разделиха по равно, даде ми колата с пълен резервоар, бяхме на преглед при Петко без да се дърпа и да криволичи. Тази кола я е карал в БГ почти година, както и той самия ми каза, аз проврих кога е регистрирана за пръв път в БГ, казал ми е за всички дефекти които е забелязал по колата, а те са за пасажерския еърбег свети от време на време и предложи помощ при отстраняване на проблема, който е "килимчето" на пасажерската седалка - в БС искат 200 за това килимче, не е проблем, като има човек си работи а и от два месеца не е светвало. Даде ми я с комплект 4 зимни гуми с желени джани, като гумите са в прилично състояние и комплект 5 ляти джанти с летни гуми, които също са в добро състояние и ще изкарат сезона. В колата няма резервна гума, а комплект за "първа помощ" със спрей. Просто по нищо не личи да е мошенник. Днес като му давах пари просто стана дума с каква нафта я карам и той ми каза че е ползвал това чудо и е наливал обикновенна нафта на ОМВ, а аз сипвам от скъпата. Сега кара едно БМВ 530 комби и каза че слага от същото нещо и го купува от БС. Сподели че е много доволен. За това и аз реших да го пробвам, не че имам проблеми с колата. Вече съм и врътнал над 7000 км, тъй че ако имаше проблем би трябвали да се прояви. Маслото е сменено, а с новото масло съм към 1000 км. Силно се надявам да не си прав този път и все така да нямам проблмеи.

Все пак очаквам да препоръчаш дали да ползвам добавката или да не я ползвам. Ако имаш нужда от допълнителни данни за автомобила само кажи!

Та тъй и тъй си тук, бих искал да имам твоето мнение за един пролем, който се появи от скоро:
Когато колата стои на слънце цял ден, като влезна има енда миризма смес между нафта и изгоряло масло в купето. Четох по европейските форуми и там разправят за спукан горивопровод. Възможно ли е? Филтъра за къупето е сменен, горвиния и той, масления също. Всикчко при Петко. Може ли като съм ходил насам натам по черните пътща да съм спукал нещо или да търся причината другаде? Миризмата изчезва за 20 секунди на отворен шофьорски прозорец и ако колата не седи на слънце не се появява отново.

Дано да е така,както казваш,....и да си караш колицата още много хиледи км напред!

Ползвай си добавката праз есенния и зимния сезон,......а тази миризма която усещаш може би е от неплътна дюза!
Махни декоративния капак на двигателя и гледай по средата,....ако видиш нещо черно,мазно,миризливо и,....грозно,.....оди при
Пецата да го оправи1

уСПЕХ!
  • 0

#7 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 04 June 2009 - 21:47

Дано да е така,както казваш,....и да си караш колицата още много хиледи км напред!

Ползвай си добавката праз есенния и зимния сезон,......а тази миризма която усещаш може би е от неплътна дюза!
Махни декоративния капак на двигателя и гледай по средата,....ако видиш нещо черно,мазно,миризливо и,....грозно,.....оди при
Пецата да го оправи1

уСПЕХ!

Ще проверя за гняст където си казал и ще споделя. Благодаря за съвета!
Относно нафтата, има ли смисъл да сипвам от по-скъпата или са еднакви бози?
  • 0

#8 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 05 June 2009 - 14:24

Колега LYNX,
Проверих за гняс около дюзите, обаче там е само прашно. Никакви следи теч.
Обаче забелязах че е доста омаслено по филтъра за картерните газове. Може пък от него да се окаже. Мисля да го сменя, тъй като изглежда не е сменян отдавна. Намрил съм го за 185 лв.
Като го зменя ще пиша дали е изчезнала миризмата.
  • 0

#9 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 05 June 2009 - 23:51

какъв е този филтър?? ква е тази цена??
я дай снимка да го видим! да видим кви са тия 185лв... тази цена си заслужава, само ако е от БС, иначе не..

сигурно и аз го имам, пък да не съм забелязал...
  • 0

#10 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 07 June 2009 - 09:06

какъв е този филтър?? ква е тази цена??
я дай снимка да го видим! да видим кви са тия 185лв... тази цена си заслужава, само ако е от БС, иначе не..

сигурно и аз го имам, пък да не съм забелязал...

Ами това една кутия на капака на клапаните , в която влизат и излизат разни маркучи, на кутията е и капачката за маслото. В нея е и този филтър и предполагам влагоуловителя също. Цената е от едни авери, в БС не знам колко струва, но ще проверя и ако е сходна цената ще го вземам от БС. Ако имам възможност ще щракна да го покажа. Предполагам че цената е такава, защото съм с новия ЦДИ 150 коня, а не със 143 кон.
Ако имаш повече инфо ще се радвам да го споделиш.
  • 0

#11 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Posts:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Posted 30 September 2009 - 11:32

Най-добре е да ползвате добавката на Дезолит САМО, ако се появят проблеми. Купувал съм си я и от Камор и от БС (в подкрепа на това че и Мерцеес и БМВ я одобряват). Въобще не искам да кажа, че добавката е вредна, а само да объна внимание на това, че Дезолите е толкова агресивен, че ми разяде О-пръстените на ГНП-то и маркучетата за обратната нафта. Имам половин литър още от нея за спешни случаи, но мисля зимата да си сипвам само ТДА на Кастрол. Моят съвет е да се ползва МНОГО внимателно: да се сменят след това филтрите, евентуално задръстени от утайки по системата, да се следи за течове на гориво или добавката да се разрежда в по-голямо количество нафта. Всеки да си прецени сам аз споделям челен опит, функцията на добавките е именно да разтваря вредните наслоявания, но в някои случаи резултатът може да пагубен за автомобил, който никога не е виждал подобна химия.
Любопитен факт е, че на гърба на шишето наред с положителните ефекти от употребата като защита от корозия на с-мата, по-ниско темп. на кристализаци и повишаване на цетановото число пише горе долу следното: "препоръчва се използването на продукта при пътуване с колата в чужбина напр. за лятната отпуска" !!! да се разбира: ако не знаете какво ви сипват за нафта карайте с това нещо.

П.П. това черното нещо за картерните газове при мене не е точно филтър, но цената му наистина е 90 евро (41) A6060100091
Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#12 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Posts:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
Garage View Garage