Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мисля да си купя w202информация и мнение от по-запознати .)

• Please log in to reply
14 мнения по тази тема

#1 HuKouCu

HuKouCu

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:
  • Град:München
  • Автомобил:
    GLC x253

Публикувано 03 юни 2009 - 14:45

Здравейте, нов съм в форума и от близо седмица чета всеки ден в темите C и Е класа. Пред голяма дилема съм, но везните все още си клонят към "цетката", съветват ме да взема "очиларка", но всепак съм на 21 и някакси ми се струва голяма кола пък и поддръжката си мисля, че ще е по тегава от на "цетка" дали е така вие ще кажете надявам се. .)
Имам няколко въпроса на който не успях за да намеря достатъчно конкретна и ясна информация в форума и затова реших направо да питам с риск да ми се скарате. .)
Знам, че мерцедес не е никак ефтина кола, дори напротив, но мерцедеса си е мерцедес и в това съм повече от убеден ( въпреки, че в такава "цетка" не съм се качвал ).
Искам да си купя w202 или s202 без значение, но задължително да е автоматик.
Незнам какъв двигател да търся, дизел или бензин?
Удачно ли е да се слага газов инжекцион?На кой двигател?
Да не гледам ЦДИ защото е много скъп- така ли е?
250д бил сполучлив защото нямал електроника по него и го слагали на спринтерите?Какър разход дава?

Общо взето мъчат ме едни и същи въпроси както всеки един човек интересуващ се от закопуване на кола, възможно най-малък разход и здрава кола с евтина поддръжка при положение че съм избрал модела :) А критериийте са ми Климатик/Климатроник и Автоматик.

Поздрави и сокче .)
  • 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 03 юни 2009 - 15:44

Здравейте, нов съм в форума и от близо седмица чета всеки ден в темите C и Е класа. Пред голяма дилема съм, но везните все още си клонят към "цетката", съветват ме да взема "очиларка", но всепак съм на 21 и някакси ми се струва голяма кола пък и поддръжката си мисля, че ще е по тегава от на "цетка" дали е така вие ще кажете надявам се. .)
Имам няколко въпроса на който не успях за да намеря достатъчно конкретна и ясна информация в форума и затова реших направо да питам с риск да ми се скарате. .)
Знам, че мерцедес не е никак ефтина кола, дори напротив, но мерцедеса си е мерцедес и в това съм повече от убеден ( въпреки, че в такава "цетка" не съм се качвал ).
Искам да си купя w202 или s202 без значение, но задължително да е автоматик.
Незнам какъв двигател да търся, дизел или бензин?
Удачно ли е да се слага газов инжекцион?На кой двигател?
Да не гледам ЦДИ защото е много скъп- така ли е?
250д бил сполучлив защото нямал електроника по него и го слагали на спринтерите?Какър разход дава?
Общо взето мъчат ме едни и същи въпроси както всеки един човек интересуващ се от закопуване на кола, възможно най-малък разход и здрава кола с евтина поддръжка при положение че съм избрал модела :) А критериийте са ми Климатик/Климатроник и Автоматик.

Поздрави и сокче .)

Автоматика ти е допълнителен разход, ако нямаш някаква основателна причина би могъл да спестиш някой лев.
Не вярвам да има някаква същественна разлика в цената на поддръжката между Ц-класа и Е-класа.
Бензин или дизел сам трябва да си решиш.
Дали да е Ц или Е класа също сам трябва да решиш, маневреността на колите не се различава съществено. Мястото за паркиране е почти едно и също, е разбира се с Ц-класата ще имаш преимущество.
Според мен по ще ти отива една Ц-класа, бензин, за да можеш и газ да и боднеш и да ти е по-евтином, че на 21 разхода е фактор!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 юни 2009 - 16:04

Частите са идентични,а паркирането да ти е последна грижа...Колкото повече - толкова повече... Вземай Е класата,ако може и S,мен очиларката ми е малка-камо ли С класа....качвай се на голямото.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 Emo

Emo

Чирак

• Потребители на форума
  • 150 Мнения:
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    W202 250 Turbodiesel '99
    W201 2.0 Diesel '87

Публикувано 03 юни 2009 - 16:26

Частите са идентични,а паркирането да ти е последна грижа...Колкото повече - толкова повече... Вземай Е класата,ако може и S,мен очиларката ми е малка-камо ли С класа....качвай се на голямото.

Нищо не каза за портфейла ти.
С какви парички си въоръжен? И това е от значение.
  • 0

#5 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 юни 2009 - 16:34

между 210 и 202 финансовата разлика е минимална(не е като на W140)...не е скъпа за подръжка...моята е 2000кубика,ако ще е бензин бих предпочел Е230...както многократно е писано в форума комутаторите на Ц класата се крадат мн.често.Ако е дизел да не е 220D,заради дефектната нафтова помпа.Дали Ц или Е -по важното е колата да е поддържана,ковчега си е ковчег независимо от марката и требе да се избягва.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#6 HuKouCu

HuKouCu

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    GLC x253

Публикувано 03 юни 2009 - 16:44

Нищо не каза за портфейла ти.
С какви парички си въоръжен? И това е от значение.

Дам, извинявам се забравил съм най важната подробност мисля си за нещо около 7-8000лева. И всепак трябва да се предвидят и пари ( незнам колко? Ето отворих още един въпрос :) ) за първоначалната поддръжка ( смяна на масла, филтри и т.н. ).
Относно Автоматика, колкото и грубо да звучи без да искам да засегна някой за мен Мерцедес с ръчни скорости е половин Мерцедес. ,)

p.p. Забелязах, че в мобиле.БГ има доста евтини E-класи за около 8-9000лв, сигурно са доста зле, но човек незнае, може да се окаже че хората са на "зор". :)
  • 0

#7 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 03 юни 2009 - 18:15

Ето ти една тема, която ще отговори на доста твои зададени въпроси, а и на незададени такива.
Аз карам Цетка С180, 202 модел, ама нещо напоследък погледа ми все към 124-ките, разправят че били с по-добра возия.
Но като видя купето и не намеря станалите ми любими вече екстри и отново си заобичвам мойта.
  • 0

#8 ivan hristov

ivan hristov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 03 юни 2009 - 21:14

От близо около година карам C250D, мотора който е без турбо и е малко тромава в града, но за дълъг път е перфектен автомобил. Вярно че е старичка (94 г.), но да чукна на дърво не ми дава големи проблеми. Въпреки годините си е с климатик, автопилот, парктроник, автоматик, ел. стъкла и шибидах, които се затвярят сами като заключиш колата, ел. огледала, и др. дребни нещица които ти улесняват живота, така че ако си решил да е C класа според мен няма да сбъркаш. Само да не е мотор с помпа лукас, има много писано тук по темата.
Според мен всяка стара кола си има кусури, но при тази марка са много по малко :) .
Относно разхода - в града ми дава около 9-10 на климатик лятото, зависи как я караш, а на дълъг път 7,5 като ми направи впечатление че не дава голяма разлика в разхода в зависимост от скоростта с която я карам. Засичах я лятото към морето и обратно, като на отиване карах нормално без да бързам, но на връщане си бързах доста, и ми даде много малка разлика, но това може да се дължи на разлика при зареждането на различни бензиностанции - не мога да съм сигурен.
Говорил съм с няколко човека които трърдят че разбират и те казват че този мотор е вечен, няма какво да му се счупи защото всичко било много просто(на мен не ми изглежда така като отворя капака....).
Така че ако не си някой припрян шофьор които постоянно бърза за някъде се метни на една C250D и си я карай със здраве. Но ако си по спортен тип шофьор, тази кола определено не е за теб.
Колкото до разходите за ремонт, на жената опела ми илиза с около 30-40% по евтин за поддръжка, което не е чак толкова фрапиращо.
Дано да съм ти бил полезен.
  • 0

#9 rosh

rosh

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 98г
    peugeot 206 1,4 00г

Публикувано 03 юни 2009 - 23:30

Дам, извинявам се забравил съм най важната подробност мисля си за нещо около 7-8000лева. И всепак трябва да се предвидят и пари ( незнам колко? Ето отворих още един въпрос :) ) за първоначалната поддръжка ( смяна на масла, филтри и т.н. ).
Относно Автоматика, колкото и грубо да звучи без да искам да засегна някой за мен Мерцедес с ръчни скорости е половин Мерцедес. ,)
p.p. Забелязах, че в мобиле.БГ има доста евтини E-класи за около 8-9000лв, сигурно са доста зле, но човек незнае, може да се окаже че хората са на "зор". :)

според мен за посочения портфейл трудно ще намериш читав автомобил.?-Ц или Е =190 или 124,мисля че доста са различни и като цена и като возия и като екстри.не гледай само по сайтовете,разходи се по салоните,пробвай и двата модела,после разгледай и тия които около 10 000 и слагай на кантар и преценяваш.
  • 0

#10 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 юни 2009 - 12:36

Колега, моята Ц250ТД я бих дал за 8500лв на някой който ще я гледа, понеже си ми е писано яйчице. Вярно не е автоматик и е комби , но ти обещавам, че няма да има гЪзар с Голф който няма да можеш да накажеш (буквално) на пътя.

Ако имаш интерес виж ми подписа , има я снимана колата.
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#11 HuKouCu

HuKouCu

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    GLC x253

Публикувано 04 юни 2009 - 16:48

според мен за посочения портфейл трудно ще намериш читав автомобил.?-Ц или Е =190 или 124,мисля че доста са различни и като цена и като возия и като екстри.не гледай само по сайтовете,разходи се по салоните,пробвай и двата модела,после разгледай и тия които около 10 000 и слагай на кантар и преценяваш.

Възможно е и да си прав, но ако се получи така ще изчакам още малко за да успея да събера още някое пени пък и цените може и да паднат. :P
Не ми се ще пак да кавам VW, не че не съм доволен, ноооо мерцедеса си е Мерцедес. ,)

Колега, моята Ц250ТД я бих дал за 8500лв на някой който ще я гледа, понеже си ми е писано яйчице. Вярно не е автоматик и е комби , но ти обещавам, че няма да има гЪзар с Голф който няма да можеш да накажеш (буквално) на пътя.

Ако имаш интерес виж ми подписа , има я снимана колата.

Благодаря за предложението, колата е наистина красива - не мисля, че комбито е грозно даже никак. Но факта, че не е аФтомат ме дърпа на зад.
п.п. Успех с продажбата колата си заслужава! :)
  • 0

#12 gito

gito

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Интереси:Коли,риболов

Публикувано 05 юни 2009 - 10:08

Здравей колега.Най добре си вземи дизелова Е класа,но от Германия.Мойто предложение е Е290 ТД.Голям двигател,но много икономичен,а и автоматичните скорости са им 5 степенни.Нямаш ли някой познат,който да ти я донесе или използвай фирма за транспорт на автомобили.От там ще си я намериш на много добра цена и поне ще знаеш в какъв вид е влязла.Транспорта ти няма да е повече от 1200 лв.Предлагам ти дизелова щото бая колеги в началото са сложили газови и след това са ги махнали.Пък ти препоръчвам Е класа,защото винаги са с повече екстри(серийно всички имат 4 еърбега,4 ел,стъкла,ел.огледала).Малко са Ц класите които ги имат.Също така и разликата в годините.По новите Ц класи(след 97г.) са почти на едни пари с Е класите.Е класата е много по конфортна и по голяма вътре.Ц класите са малко тясни,Ако си 1,80 м. висок,трудно ще сяда някой зад тебе.Карал съм всички модели Ц и Е класи,затова ти препоръчвам Е 290.Понеже работя в автокъща,на доста приятели сме карали Е290 и всички досега са много доволни.Погледни линка по долу,за информация.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchre...usine〈=en

Но все пак избора си остава твой. :flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение

#13 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 05 юни 2009 - 10:41

Здравей колега.Най добре си вземи дизелова Е класа,но от Германия.Мойто предложение е Е290 ТД.Голям двигател,но много икономичен,а и автоматичните скорости са им 5 степенни.Нямаш ли някой познат,който да ти я донесе или използвай фирма за транспорт на автомобили.От там ще си я намериш на много добра цена и поне ще знаеш в какъв вид е влязла.Транспорта ти няма да е повече от 1200 лв.Предлагам ти дизелова щото бая колеги в началото са сложили газови и след това са ги махнали.Пък ти препоръчвам Е класа,защото винаги са с повече екстри(серийно всички имат 4 еърбега,4 ел,стъкла,ел.огледала).Малко са Ц класите които ги имат.Също така и разликата в годините.По новите Ц класи(след 97г.) са почти на едни пари с Е класите.Е класата е много по конфортна и по голяма вътре.Ц класите са малко тясни,Ако си 1,80 м. висок,трудно ще сяда някой зад тебе.Карал съм всички модели Ц и Е класи,затова ти препоръчвам Е 290.Понеже работя в автокъща,на доста приятели сме карали Е290 и всички досега са много доволни.Погледни линка по долу,за информация.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchre...sine〈=en

Но все пак избора си остава твой. :flagMB new:

Абсолютно подкрепям мнението. Мисля че е много точно казано.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#14 СЕКТОР

СЕКТОР

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Град:ВАРНА
  • Автомобил:
    W202 C220D 1995 elegance

Публикувано 11 юни 2009 - 17:07

Здравеи може вече да си купил колата но искам да ти кажа че всичко е относително Карам мерцедес C220 дизел 95 г. 95к.с. мноо тромава мецана ама и мноо пистелива на път и в гарда и извън града Чух какви ли не неща за този мотор че бил некачествен а и помпата лукас е скъпа за ремонт ако нещо и се случи но аз мога да ти кажа че купих хубав мотор и вече 2г. и няколко месеца не знам точно съм с нея и хората и се кефят как работи как вози и вобще и аз съм очарован
Друг мотор на ц-класс бих се изказал 250TD може някои колега да ме поправи за избора :tongue:
  • 0
Публикувано изображение

#15 HuKouCu

HuKouCu

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:
  • Автомобил:
    GLC x253

Публикувано 12 юни 2009 - 09:13

Здравеи може вече да си купил колата но искам да ти кажа че всичко е относително Карам мерцедес C220 дизел 95 г. 95к.с. мноо тромава мецана ама и мноо пистелива на път и в гарда и извън града Чух какви ли не неща за този мотор че бил некачествен а и помпата лукас е скъпа за ремонт ако нещо и се случи но аз мога да ти кажа че купих хубав мотор и вече 2г. и няколко месеца не знам точно съм с нея и хората и се кефят как работи как вози и вобще и аз съм очарован
Друг мотор на ц-класс бих се изказал 250TD може някои колега да ме поправи за избора :tongue:

Благодаря на всички! Информация получих достатъчно изчерпателна, но за сега ще изчакам малко. Живот и здраве и колата ще дойде. Още веднъж Благодаря на Всички!!! :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни