Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпросче спрямо 300ce и газаов инжекцион300ce / 1991 / 185 коня

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 03 юни 2009 - 13:32

Здравейте колеги,
Та значи понеже настана голяма криза и нещо почвам да се мръщя на 18-19/100 разход та реших да си сложа газов инжекцион... обаче един близък майстор ми каза, че на този двигател това било голяма глупост щото 100% щял да започне да гърми. По скоро да съм му сложел нормална газова уредба ..от колкото такава с инжекция. Също майстора ми каза ,че при следващия двигател от 94-та натам нямало такива проблеми... обаче видите ли лош късмет съм извадил аз.
Та главно искам да питам някой тука имал ли е опит и патил ли е от такива проблеми? Аз тия дни ще отида до Фобос да се консултирам... обаче малко или много си мисля, че те биха били пристрастни с идеята да припечелят някой лев. Все пак аз съм казал или газова инжекция или нищо.
Ще съм благодарен за всякаква информация ;)
  • 0

#2 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 04 юни 2009 - 22:28

Здравейте колеги,
Та значи понеже настана голяма криза и нещо почвам да се мръщя на 18-19/100 разход та реших да си сложа газов инжекцион... обаче един близък майстор ми каза, че на този двигател това било голяма глупост щото 100% щял да започне да гърми. По скоро да съм му сложел нормална газова уредба ..от колкото такава с инжекция. Също майстора ми каза ,че при следващия двигател от 94-та натам нямало такива проблеми... обаче видите ли лош късмет съм извадил аз.
Та главно искам да питам някой тука имал ли е опит и патил ли е от такива проблеми? Аз тия дни ще отида до Фобос да се консултирам... обаче малко или много си мисля, че те биха били пристрастни с идеята да припечелят някой лев. Все пак аз съм казал или газова инжекция или нищо.

Няма ГИ за механична инжекция на пазара в момента. Виж на http://www.gigauto.r...m61/?cp=0|1|11| или Bigas, но и за двата мненията са противоречиви.
Вариянтът обикновена газова е по-лесно приложим.
  • 0

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 юни 2009 - 22:52

Няма ГИ за механична инжекция на пазара в момента. Виж на http://www.gigauto.r...m61/?cp=0|1|11| или Bigas, но и за двата мненията са противоречиви.
Вариянтът обикновена газова е по-лесно приложим.

Много лъжеш!!!
Ти имаш идея как да се подкара ГИ на механична, обаче искаш да го патентоваш първо!!!
РАЗКРИТ СИ!!!
:beer:
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#4 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 04 юни 2009 - 23:18

Предлагат газов инжекцион за механична инжекция !!!! Аз щях да слагам за една бройка на М110 мотор, с тази инйекция за механиката няма да имш проблеми ! Ако ислаш утре мога да ти пусна адреса и телефона на фирмата :)
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 юни 2009 - 23:21

Предлагат газов инжекцион за механична инжекция !!!! Аз щях да слагам за една бройка на М110 мотор, с тази инйекция за механиката няма да имш проблеми ! Ако ислаш утре мога да ти пусна адреса и телефона на фирмата :)

Значи Субсоника все пак е патентовал!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 04 юни 2009 - 23:29

:D :icon_welldone: :beer:
  • 0

#7 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 05 юни 2009 - 09:06

Да би било супер ако ми пуснеш адреса и телефона на фирмата.
Че до момента съм говорил с 2ма човека и викат НЕ Е много желателно ... ма бих искал професионално мнение . Мерси

П.П. Защо за една бройка? Нещо те е спряло? Аз като цяло неща да си чупя мотора ... ако има вариант за качествена уредба ще сложа ..иначе не.

Такааа.. та значи с питане до Цариград се стигало.... с механичен инжекцион голям напредък имали BIGAS ... някакви впечатления от тях колеги?
Като гледам са правили даже Чочко :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#8 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 10 юни 2009 - 16:57

За жалост не съм. Говорих с няколко човека, които работят в тази област като им изложих простата идея - управление по МАП и обороти, с корекция по сигнал от ламбда сонда. Обаче не им се занимава.

Готовите вариянти са или много скъпи - Бигас, или включват слагането на Мега-, или пък не са достъпни на нашия пазар (руските Гиг).

Просто повечето производители на авто-електроника за газови уредби нашия 102 мотор отдавна са го отписали :).
  • 0

#9 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 11 юни 2009 - 09:28

Така и не разбрах ... тия от BIGAS сполучлив ли е техния продукт или не?
  • 0

#10 petertyp44

petertyp44

Напреднал

• Потребители на форума
  • 356 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W126 260SE 1987

Публикувано 11 юни 2009 - 09:47

Колега, слагай обикновена газова уредба и работата е заспала - все пак мотора ти е M103 - никакви проблеми няма да имаш!
Сменяш едни свещи и кабели, ако трябва и си Номер 1 :icon_welldone:
  • 0
Die Mercedes-Benz S-Klasse, fruher vie heute - ein Auto der Superlative!
Публикувано изображение
Uploaded with ImageShack.us

Няма МЕРЦЕДЕС лош.
Бенца си е БЕНЦ велик. Има магия в тази марка - знай го това

#11 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 юни 2009 - 11:04

Здравейте колеги,

Здрасти колега,

Говорих с момчетата които поставиха газовата при мене, за твоя мотор.Казаха че не са правили точно такава но имало начин,обещаха да се поинтересуват по колеги и да споделят.Ако имаш време да отидеш да я погледнат,грамотни момчета са.Ако не,ше чакам да се обадят и ше драсна 2 реда.;)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#12 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 11 юни 2009 - 11:18

Здрасти колега,

Говорих с момчетата които поставиха газовата при мене, за твоя мотор.Казаха че не са правили точно такава но имало начин,обещаха да се поинтересуват по колеги и да споделят.Ако имаш време да отидеш да я погледнат,грамотни момчета са.Ако не,ше чакам да се обадят и ше драсна 2 реда.;)

Еиии мерси колега! :icon_coolgrin: Ще съм ти много благодарен!

Аз тия дни няма да мога да намина през твоите хора защото колата днеска излезна от боядисване сутринта...сега е а Алком за алармата и утре отива на смяна на масла/филтри и тн.. та там сигурно ще си преседи 1-2 дена ... щото от работа не мога да се захвана по-сериозно по колата... а само я карам и оставям сутрин по майстори .. :mellow:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни