Масло GM-наливно 5w 30-добро ли е?C 200 CDI 1999
Започната от Sliven, 01 юни 2009 - 19:06:20
8 мнения по тази тема
Публикувано 01 юни 2009 - 19:06
Някой ползвал ли е това масло GM-наливно 5w 30, известно е още като масло за Опел. Доволни ли сте?
Благодаря
Благодаря
Публикувано 01 юни 2009 - 20:40
Това е за Опел бе колега. Наливно не знам дали се продава щото на моя опел колкото и пъти да са го сменяли в оторизирания сервиз, все от едни ламаринени кутии(като консерви) са ми наливали, и по 1 литър резерва в пластмасово са ми давали(купувал).Някой ползвал ли е това масло GM-наливно 5w 30, известно е още като масло за Опел. Доволни ли сте?
Благодаря
Според мен виж какво пише в книжката и използвай бутона търсене, щото вече ми писна да чета теми за масла!!!

Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 01 юни 2009 - 21:18
Никой ли не го е ползвал?!
Колега, не твърдя, че разбирам много, но според теб като е за Опел-за други марки не става ли?
Човека, който ми го препоръча се занимава с масла от 15г.
Просто ме интересуват и други мнения и впечатления.
Публикувано 01 юни 2009 - 21:21
Ми дай да вземем проби от маслодобивната му и да го изследваме в лаборатория.Колега, не твърдя, че разбирам много, но според теб като е за Опел-за други марки не става ли?
Човека, който ми го препоръча се занимава с масла от 15г.
Просто ме интересуват и други мнения и впечатления.
Имаш си книга на колата, ако нямаш тук ще ти намерим, там пише какво масло да се използва!
Ако искаш му слажи и олио Папас, ама защо ни питаш дали става след, като имаш вече капацитет по въпроса - наливай каквото ти казва и се радвай на живота.
Публикувано 05 юни 2009 - 17:25
Ми дай да вземем проби от маслодобивната му и да го изследваме в лаборатория.
Имаш си книга на колата, ако нямаш тук ще ти намерим, там пише какво масло да се използва!
Ако искаш му слажи и олио Папас, ама защо ни питаш дали става след, като имаш вече капацитет по въпроса - наливай каквото ти казва и се радвай на живота.
Затова се нарича форум-да се пита и да се отговаря-т.е. диалог да има.
Никой не те кара да пишеш като не щеш!
Публикувано 05 юни 2009 - 19:48
Виж приятел, установих, че експеримериментите с двигателното масло водят до скъпоструващ ремонт. Един приятел наливаше САМО наливни масла и то препоръчани от "майстори", при които го сменя.
Естествено, че ще ти препоръчат нещо. Нали трябва да ти го продадът. Аз с мерцедеса си експерименти не правя. Ако не мога да си позволя оригиналното масло, то поне ще взема някакво бутилирано. На наливни масла НЕ ВЯРВАМ.
Естествено, че ще ти препоръчат нещо. Нали трябва да ти го продадът. Аз с мерцедеса си експерименти не правя. Ако не мога да си позволя оригиналното масло, то поне ще взема някакво бутилирано. На наливни масла НЕ ВЯРВАМ.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 05 юни 2009 - 21:05
Виж приятел, установих, че експеримериментите с двигателното масло водят до скъпоструващ ремонт. Един приятел наливаше САМО наливни масла и то препоръчани от "майстори", при които го сменя.

Публикувано 05 юни 2009 - 21:05
Диалога с който се опитва да миобясни, че масло за Опел е подходящо за Мерцедес не е диалог. Има си спецификации МБ529.3 МБ529.5 и прочие. В книжката си пише на коя спецификация трабва да отговаря маслото.Затова се нарича форум-да се пита и да се отговаря-т.е. диалог да има.
Никой не те кара да пишеш като не щеш!
За Опел си има други спецификации. По чиста случайност имам и Опел и ти казвам: Всяка марка си има собствени предпочитания!
Пак да кажа, ако някой иска да си кара колата с олио Папас, нема нужда да ме убеждава колко е хубаво!!! Това не е диалог!
Ако иска да ни рекламира масло на ГМ, аз нямам ядове и на Опела му се сменя маслото, стига да го дава на приличн цена.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни