Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Звук от тресене при потеглянесамоче не се тресе колата

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 SSG

SSG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 124 - 200 E 1993.

Публикувано 28 май 2009 - 22:53

Извинявам се ако вече има такава тема, или моя проблем се е обсъждал някъде.
Извинявам се и на модераторите ако това е така, тогава скрийте или изтрийте темата.
Предвид факта че съм нов, едва от вчера, и не съм следил всичко а доста се порових сега, та да питам:

124 200Е 1993г. има едно странно и много неприятно тракане на тласъци когато потеглям на първа но самата кола не се тресе както е ако ти е скапан съединителя. Смених съединителя (всичко) преди 3 години но проблема пак се появява доста често, почти всеки ден, и май особенно като е топла. Доста силно се чува, даже се обръщат да гледат какво става.

Някой има ли идея какво е? Защото в сервиза тогава като сменях съединителя не го правеше и онези нещо не ме разбраха като обяснявах. После и при други ходих ама и те вдигат рамене. Та да знаете нещо?
  • 0

#2 Gringo

Gringo

Чирак

• Потребители на форума
  • 212 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W124 300 D Turbo 4 matic
    Mercedes C124 E 200 с V8 M113

Публикувано 29 май 2009 - 07:23

Извинявам се ако вече има такава тема, или моя проблем се е обсъждал някъде.
Извинявам се и на модераторите ако това е така, тогава скрийте или изтрийте темата.
Предвид факта че съм нов, едва от вчера, и не съм следил всичко а доста се порових сега, та да питам:

124 200Е 1993г. има едно странно и много неприятно тракане на тласъци когато потеглям на първа но самата кола не се тресе както е ако ти е скапан съединителя. Смених съединителя (всичко) преди 3 години но проблема пак се появява доста често, почти всеки ден, и май особенно като е топла. Доста силно се чува, даже се обръщат да гледат какво става.

Някой има ли идея какво е? Защото в сервиза тогава като сменях съединителя не го правеше и онези нещо не ме разбраха като обяснявах. После и при други ходих ама и те вдигат рамене. Та да знаете нещо?

Пич не изключвай факта, че съединителя може да е дефектирал или притискател, лагер, огледален а може да е и лагерчето в маховика нищо че си ги сменял но тресене при потегляне най вероятно е от тези неща.
  • 0

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 29 май 2009 - 07:39

Разгледай ТАЗИ ТЕМА
Обърни особено внимание на думите на Lorinser.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 SSG

SSG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 124 - 200 E 1993.

Публикувано 29 май 2009 - 09:52

Много ви благодаря! Прочетох всичко. За абсолютно същия проблем говорех.

Само да питам:
Това освен че е неприятно, има ли по-тежки последици и може ли да се кара така докато стане време пак за смяна на съединителя? Защото 350+лв. не ми се дават само за това сега.
  • 0

#5 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 29 май 2009 - 10:10

Ако пружинките са ти на маховика няма да са само 350лв :(...Не мисля,че може да стане по лошо....тръгвай с повечко полусъединител и ще тресе по малко.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни