Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Груби селски прояви на колеги...Или защо хората ни мислят за селяни

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#1 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 24 май 2009 - 18:07

Отварям отново старата тема за грубите селски прояви на колегите на пътя, защото начинът по който се държим, ще се върне към нас като бумеранг.

Колега С 5547 ВН, даже не ми отговори толкова много ли бързаш, а побърза да си направиш нарушението на кръстовището на "Цар Освободител" и "Раковска"? Ние балъците ще продължаваме да чакаме в правилната лента, но вие миропомазаните може да продължавате да се нареждате най-отпред в лявата.

Има жизненоважни случаи когато всяко забавяне може да бъде съдбовно, но се съмнявам това да е била причината да се държиш така нагло.

Този пост е редактиран от hektor: 25 май 2009 - 14:06
преместена

• 0

#2 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 май 2009 - 18:20

E то да бяха само тия с мерцедесите с мед да ги намажеш- просто си има простаци, ненормални и озлобени човечета, които като седнат зад волана и заемат характерната поза си мислят, че всички са длъжни да се съобразяват с тях.
  • 0

#3 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 май 2009 - 19:09

То и без такива не може - черните овци на обществото са на всякъде, независимо кво карат, може и триколка да е - простотията ходи по хората, не по дърветата.
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#4 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 май 2009 - 19:45

Отварям отново старата тема за грубите селски прояви на колегите на пътя, защото трябва да начинът по който се държим, ще се върне към нас като бумеранг.

Колега С 5547 ВН, даже не ми отговори толкова много ли бързаш, а побърза да си направиш нарушението на кръстовището на "Цар Освободител" и "Раковска"? Ние балъците ще продължаваме да чакаме в правилната лента, но вие миропомазаните може да продължавате да се нареждате най-отпред в лявата.

Има жизненоважни случаи когато всяко забавяне може да бъде съдбовно, но се съмнявам това да е била причината да се държиш така нагло.

Недей да се нервиш. Оня ден бях паркирал срещу движението на Стамболийски до Фантастико (при бившия ресторант "Вагона"). Голяяяма грешка! Наложи се да се престроя от насрещното направо в лентата към центъра. Да, ама трамвая спира на светофара, спира и един с раздрънкано Ауди и аз се оказва, че се сбутах пред тях. Трамвайджията започна да дрънка веднага. По всички кръстовища, макар и да виждат, че няма да минат, защото има задрстване, те преминават, спират на средата и пречат на всички. Сега обаче аз бях тапирът. Оня селяк пък с Аудито тръгна със свирене още преди да му е светнало жълто, за да ме засече и да не мога да се престроя. Ако не внимавах, щеше да ме забърше и аз щях да съм виновен. И не само пред КАТ, защото щях да му направя главата мека. Така че-времето е нервно, всички побесняха, никой няма да ни пази нервите, така че да си ги пазим сами.
  • 0

#5 ombree

ombree

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Мнения:
  • Град:габрово
  • Автомобил:
    Mercedes-126-300se

Публикувано 24 май 2009 - 21:05

Уви за съжаление действителноста е такава.Някои колеги не разбират/по-точно не искат да разберат/,че правилата за всички са едни и същи.И, че пазейки другите, ще предпазят и себе си.Безнаказаноста в България е достигнала своя апогей.Така че нищо не е в състояние да ме учуди.Пазете се на пътя колкото е възможно. :friends:
  • 0

#6 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 24 май 2009 - 21:29

това клубмен ли е , или ..?

Не беше клубмен Вени, или поне аз не го познавам и нямаше опознавателни знаци на клуба. Но се засегнах, може би защото беше с 124-ка и той.
  • 0

#7 radi B

radi B

Чирак

• Потребители на форума
  • 107 Мнения:
  • Град:Казичене
  • Автомобил:
    С220 Diesel Еlegance 1994

Публикувано 24 май 2009 - 21:56

oх като прочетох заглавието и си викам край някой ме е видям да беснея, улекна ми като се оказа че нестава въпрос за мен :Р иначе това го има по цял свят колкото и да неви се вярва подобни нарушения се правят по милион причини наистина трябва да се обърне внимание но личното ми мнение е че цялата ни пътна мрежа трябва да се преработи и да се улесни движението а пък след това да се мисли за подобни нарушения, защото неможе да няма нито една зелена вълна и да се образуват километрични задръствания и да няма изнервени
  • 0
мерцедесът е гениален в своята си простота

#8 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 25 май 2009 - 11:03

Тъпото е че такива прояви влошават положението със задръстванията. Вместо да се изтеглят 10 коли от правилната лента - се изтеглят 5 коли от правилната и 5 коли правят нарушение. Странното е че там уж има и камери, но явно са само за красота.

Другият кофти моммент е да влезеш в кръстовище с ясната идея че няма да можеш да се изтеглиш докато ти свети зелено. Така запушваш следващите, които от своя страна после също запушват кръстовището и накрая става един малък ад.

Гледам да се въздържам и от двете.

Истината е че ни трябва здрава ръка и яко глоби докато се отучим от подобни мурафети. Как пък в Германия не видях някой да се предреди от лява лента за направо?
  • 0

#9 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 май 2009 - 13:24

Тъпото е че такива прояви влошават положението със задръстванията. Вместо да се изтеглят 10 коли от правилната лента - се изтеглят 5 коли от правилната и 5 коли правят нарушение. Странното е че там уж има и камери, но явно са само за красота.

Другият кофти моммент е да влезеш в кръстовище с ясната идея че няма да можеш да се изтеглиш докато ти свети зелено. Така запушваш следващите, които от своя страна после също запушват кръстовището и накрая става един малък ад.

Гледам да се въздържам и от двете.

Истината е че ни трябва здрава ръка и яко глоби докато се отучим от подобни мурафети. Как пък в Германия не видях някой да се предреди от лява лента за направо?

Няма и да видиш! И аз не видях. Там отначало с тоягата ги научиха, та сега си знаят по рождение-набиха им го в ДНК-то. И на нас така трябва. Лошото е, че там хората са спокойни за утрешния ден, знаят, че ако някой се опита да ги ограби (политик или мошеник) ще го съдят и ще лежи. При нас е ден за ден.
  • 0

#10 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 25 май 2009 - 13:58

[quote name='Subsonic' date='24th May 2009 - 19:07' post='167999']
Отварям отново старата тема за грубите селски прояви на колегите на пътя, защото начинът по който се държим, ще се върне към нас като бумеранг.

Ами защо избягахме от провинцията тук? Неще само присъствие.Трябва борба за да пробием. Със зъби, с нокти и лакти. Ако трябва по глави ще стъпваме....Законът на джунглата... А вие аборигените само хленчите и се оплаквате... Що не ривете като дойдат дълги празници.И ние се върнем/за малко/ по родните места... Тогава може да се преброите колко сте столичаните...
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#11 Nikefi4

Nikefi4

Чирак

• Потребители на форума
  • 205 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W 208 230 KOMPRESSOR

Публикувано 25 май 2009 - 15:19

Селския манталитет няма как да се изкорени толкова бързо за съжаление.До скоро по времето на Тато народа беше по селата и за да станеш гражданин си имаше условия.Сега куцо кьораво,сакато/селянче /е в града.За съжаление като ти липсват първите години от възпитанието няма как да се наваксат цял живот.Мога още много да пиша по темата но файда няма.
Един голям човек е казал:
>>> не народ а мърша>>>>
  • 0
S 124 200 TE 16

#12 martom

martom

Напреднал

• Потребители на форума
  • 415 Мнения:

Публикувано 25 май 2009 - 18:12

Няма лошо.Нека бърза та като се прибере да си вземе честитката от КАТ по пощата.Прави ми впечатление че не само колегите правят такива тарикатщини.Сутрин когато слизам на Мертостанция Сливница всички чакат за стълбите и ескалатора да излязат и все ще се намерят хитреци да минат най-отпред за да излязат първи.
  • 0
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

#13 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 май 2009 - 18:25

Ама то преместването на хората от точка А в точка Б не е проблем. Проблемът е, че заедно с тях си местят и начина си на живот, целия си мироглед и най-лошото - опитват се да го налагат на другите.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#14 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 25 май 2009 - 20:47

Колеги,
Дори в градовете различни от София има нормални и културни хора.
Дайте да не цепим държавата на София и провинция, защото моите впечатления са, че в София движението е най-зле. Може би до голяма степен това се дължи на не дисциплинираните шофьори от други населени места, но и повечето "софиянци" със скъпи возила не са цвете за мирисане.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#15 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 май 2009 - 23:01

Колеги,
Дори в градовете различни от София има нормални и културни хора.
Дайте да не цепим държавата на София и провинция, защото моите впечатления са, че в София движението е най-зле. Може би до голяма степен това се дължи на не дисциплинираните шофьори от други населени места, но и повечето "софиянци" със скъпи возила не са цвете за мирисане.

+1 ;) Повечето батьовци със лъскавите и нови коли се надуват и се правят на важни...
Особенно като има по тротоара някоя мацка и той е виновния и спира и почва да цвърка да се направи на важен :madcroud:
И това е селско според мене...То във Троян са си почти всички селянчета можеби и аз да съм селяче незнам :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни