Софавтомнения
Започната от amg_tuning, 19 май 2009 - 19:57:02
14 мнения по тази тема
Публикувано 19 май 2009 - 19:57
Здравейте колеги,искам да попитам някои може ли да сподели впечатления от автосалон Софавто в смисъл дали биха ме прецакали с предлаган от тях автомобил?
Публикувано 19 май 2009 - 21:24
Кво означава това ?Здравейте колеги,искам да попитам някои може ли да сподели впечатления от автосалон Софавто в смисъл дали биха ме прецакали с предлаган от тях автомобил?
Публикувано 19 май 2009 - 21:35
бе и аз не схванах много ,но предполагам ,че колегата пита дали са честни и прочее...
Колега-софавто едно време беше хайдушка автокъща-оттогава обаче много неща се промениха и много време мина-каквото и да взимаш-го взимаш на лизинг предполагам-оформи си документите така ,че да не си прецакан и си провери колата на майстор-както би направил ако си купуваше кола за повече пари от когото и да било друг
Няма резон в питането ти -тъй като вече времената са други-и пак съвет-ползвай си твой нотариус ,че на тия на софавто са им имената в КАТ(По някъв сисък са там)и може и някои да ти направи забавяне излишно...иначе -вече са си нормални ттърговци на коли-отиваш-гледаш-пробваш-взимаш и тва е
Дано съм помогнал и съм разбрал правилно какво питаш
Колега-софавто едно време беше хайдушка автокъща-оттогава обаче много неща се промениха и много време мина-каквото и да взимаш-го взимаш на лизинг предполагам-оформи си документите така ,че да не си прецакан и си провери колата на майстор-както би направил ако си купуваше кола за повече пари от когото и да било друг
Няма резон в питането ти -тъй като вече времената са други-и пак съвет-ползвай си твой нотариус ,че на тия на софавто са им имената в КАТ(По някъв сисък са там)и може и някои да ти направи забавяне излишно...иначе -вече са си нормални ттърговци на коли-отиваш-гледаш-пробваш-взимаш и тва е

Дано съм помогнал и съм разбрал правилно какво питаш
Публикувано 19 май 2009 - 21:40
Здравейте колеги,искам да попитам някои може ли да сподели впечатления от автосалон Софавто в смисъл дали биха ме прецакали с предлаган от тях автомобил?
Ами като всяка друга къща. Личното ми мнение от тях е че продават много катастрофирали коли които дори не са оправени като хората, но пък те са с ниска цена - говоря за коли които струват под 40000лв. Конкретно в момента имат един ситроен С2 - достатъчно е да застанеш пред него и да видиш как му е крива стойката и предния капак е крив, ако пък му вдигнеш капака се загледай в ел. перката как пластмасата е лепена, ако пък го запалиш му гледай лампичката на airbag-а защото свети... Преди бях ходил да гледам една S класа W140 420 и тая кола беше сглобена от поне две половини от други.
Публикувано 19 май 2009 - 22:14
Е значи има резон в питането ако съдя по отговорите досега,също не знам до колко са други времената вече??? Притеснява ме най вече нечист произход на колата акцизи и тн. не толкова техническото състояние все пак е кола втора ръка всичко може да излезе или както се казва "кьорав карти не играе"
Публикувано 19 май 2009 - 22:27
Колега-има резон дотолкова доколкото може да те измамят със правена кола...както всеки друг автотърговец
Аз си мислех ,че питаш дали колите са читави във правно отношение...и според това което знам-там вече пренабивани коли няма-но това което аз знам-не е гарантирана истина-може да бъдеш измамен навсякъде-друг е въпроса вече за колко пари и каква кола говорим-едва ли някои ще седна да пренабива кола от 10 к и да я продава точно в софавто....ако има нещо-то е за мнооого скъпи коли...
Иначе си гледаш колата да не е само закрепена колко да излезе от къщата-затова ти споменах ,че е хубаво да си я зведеш на майстор-има си такива сервизи които правят цялостна проверка-записваш си час-договоряш се със автокъщата..и поне вече знаеш за какво иде реч...
също така може да провериш колата чрез МВР-прави се една молба по образец за проверка на МПС-дали е крадено и има ли някаква криминална история...и готово-поне преди такива справки имаше по РПУ и бяха нещо от сорта на 10 лева и около седмица чакане....
Но принципно ако беше развил въпроса си по пространно-може би щяхме да разберем точно какво имаш предвид
Поздрави
Аз си мислех ,че питаш дали колите са читави във правно отношение...и според това което знам-там вече пренабивани коли няма-но това което аз знам-не е гарантирана истина-може да бъдеш измамен навсякъде-друг е въпроса вече за колко пари и каква кола говорим-едва ли някои ще седна да пренабива кола от 10 к и да я продава точно в софавто....ако има нещо-то е за мнооого скъпи коли...
Иначе си гледаш колата да не е само закрепена колко да излезе от къщата-затова ти споменах ,че е хубаво да си я зведеш на майстор-има си такива сервизи които правят цялостна проверка-записваш си час-договоряш се със автокъщата..и поне вече знаеш за какво иде реч...
също така може да провериш колата чрез МВР-прави се една молба по образец за проверка на МПС-дали е крадено и има ли някаква криминална история...и готово-поне преди такива справки имаше по РПУ и бяха нещо от сорта на 10 лева и около седмица чакане....
Но принципно ако беше развил въпроса си по пространно-може би щяхме да разберем точно какво имаш предвид

Поздрави
Публикувано 19 май 2009 - 22:35
и аз да се включа! Оттам си взех 203-ката! Автокъщата на Г. М. Димитров! И мога да кажа че бяха супер коректни! Вярно тогава лично Тони Златков се занима с моя избор, но въпреки това колите които бяха там съвсем не изглеждаха като брак! А вчера минах оттам и мога да кажа че има страхотни нови автомобили, които изглеждат повече от прилично! И все пак да не забравяме, че ако искаме да нямаме никакви съмнения относно бъдещия автомобил-марш в Балканстар! И все пак са професионалисти там..., култивирали са се вече
Публикувано 19 май 2009 - 22:47
Да наистина съм прекалено пестелив на думи в питането ми за което се извинявам,а иначе пак казвам че не се притеснявам толкова от технически провлеми колкото от чиста проба измама в смисъл : плащаш колата при нотариус отиваш в КАТ за смяна на регистрация и я прибират за неясен период или завинаги
((

Публикувано 20 май 2009 - 01:26
Да наистина съм прекалено пестелив на думи в питането ми за което се извинявам,а иначе пак казвам че не се притеснявам толкова от технически провлеми колкото от чиста проба измама в смисъл : плащаш колата при нотариус отиваш в КАТ за смяна на регистрация и я прибират за неясен период или завинаги
((
Големите автокъщи вече не се занимават с крадени (освен както казва SAMURAIJACK с много скъпи и то пак става със знанието на собственика който я купува) или проблемни коли - имат връзки в КАТ и си ги проверяват, освен това спокойно можеш да им кажеш че искаш за твое удобство те да закарат колата в КАТ и да ти я регистрират на твое име, аз така правя не се занимавам, искам направо ключа и новите документи на мое име и тогава си тръгвам доволен

Публикувано 20 май 2009 - 01:43
Големите автокъщи вече не се занимават с крадени (освен както казва SAMURAIJACK с много скъпи и то пак става със знанието на собственика който я купува) или проблемни коли - имат връзки в КАТ и си ги проверяват, освен това спокойно можеш да им кажеш че искаш за твое удобство те да закарат колата в КАТ и да ти я регистрират на твое име, аз така правя не се занимавам, искам направо ключа и новите документи на мое име и тогава си тръгвам доволен
Автокъщите не са това което бяха преди години, вече се конкурират и борят за клиенти и обслужването е станало много по "европейско", всички по големи и първи в този бизнес вече имат лъскави сгради с добро обслужване и никой не иска да има недоволни клиенти. Според мен риска е по голям при дребните измекяри които имат по няколко коли в дворове и се наричат автокъщи.
По хубаво няма как да се каже -Евала Тор

И точно това имах предвид като казах ,че автокъшите(и по специално софавто)вече не са това което бяха....а и наистина тоя вариант с регистрацията от тях-е наааай харен

Бъди спокоен колега относно измама от този тип
Публикувано 20 май 2009 - 07:19
Ако аз бях на твое място и трябва да похарча повечко пари за нещо добро, не бих се занимавал с никакви авто къщи. Бих отскочил до Германия и бих претръскал частните обяви. Там няма "скрито-покрито" (ако ме разбираш). Хем екскурзийка, хем по-запазен автомобил, че може и по на сметка да си намериш. Знам ли?

Публикувано 20 май 2009 - 08:25
Колега, споделям всичко, което останалите твърдят. Не мисля, че има особени рискове, особено ако документите са в ред.Е значи има резон в питането ако съдя по отговорите досега,също не знам до колко са други времената вече??? Притеснява ме най вече нечист произход на колата акцизи и тн. не толкова техническото състояние все пак е кола втора ръка всичко може да излезе или както се казва "кьорав карти не играе"
Аз обаче ще те питам друго. Споменаваш думичката "акциз", т.е. ще купуваш акцизна кола. Не знам дали си чел темата за акцизите тук във форума, но скоро се очаква акцизите да бъдат отменени от 01.01.2010. Най-късно до 2-3 седмици ще е ясно дали тази промяна ще е факт. Ако се приеме това, веднага ще се редуцират цените на акцизните автомобили. Според мен си струва да изчакаш, освен ако не си много на зор.
Успех
Публикувано 20 май 2009 - 22:32
Много ви благодаря за всички мнения наистина ще ми са от полза особенно това за прехвърлянето направо в КАТ не знаех че в автокъща биха се навили така иначе преди като си купих очиларката точно така се договорих с продавача и ми беше супер спокойно , за акциза знам че можеби ще отпадне и наистина мога да изчакам но и сега се срещат в БГ вече внесени и с отдавна платен акциз коли които се продават на сносни цени като тази в Софавто S500 2000г 23500лв но съм я видял само на снимка де защото съм от Пловдив и не съм намерил време да отида
Публикувано 22 май 2009 - 14:42
Преди 3 години си купих очиларка от софавто. При тях беше от бартер, цената беше прилична и спазарихме почти 10% отстъпка, в сервиза на петко и проверих техническото състояние и нямаха забележки.
В договора за покупко-продажба те бяха сложили клауза, че ако има проблем с колата в кат, ще ми върнат парите с неустойка.
Като отидох в кат /колата не беше със софийски номера/ като видяха че идвам от софавто почти не гледаха колата и ми казаха че от автокъщата колите са проверени и минах много бързо.
Доволен съм и от отношението на служителите въпреки, че колата беше за 15000лв.
Според мен не би трябвало да имаш проблем в криминално отношение.
В договора за покупко-продажба те бяха сложили клауза, че ако има проблем с колата в кат, ще ми върнат парите с неустойка.
Като отидох в кат /колата не беше със софийски номера/ като видяха че идвам от софавто почти не гледаха колата и ми казаха че от автокъщата колите са проверени и минах много бързо.
Доволен съм и от отношението на служителите въпреки, че колата беше за 15000лв.
Според мен не би трябвало да имаш проблем в криминално отношение.
Публикувано 26 май 2009 - 23:14
и аз да кажа. купих си от тях коа на много добра цена = малка отступка, но за мен цената си беше супер защото автомобила беше автоматик с газова и още куп екстри. единствения проблем е че НЕ ИСКАТ ТВОЙ НОТАРУС - РАБОТЯТ С ЕДИН ТАРИКАТ НА ПОПА, та както се казва язък за отстъпката, защото нотариуса ми ги взе.
иначе има опция да ти регистрират директно в КАТ колата ама е от 500лв нагоре с нотариалната такса, но както се казва плащаш в 10.00ч и към 14-15.00 най-късно колата е твоя.
успех с покупката, ако не си я купил вече
иначе има опция да ти регистрират директно в КАТ колата ама е от 500лв нагоре с нотариалната такса, но както се казва плащаш в 10.00ч и към 14-15.00 най-късно колата е твоя.
успех с покупката, ако не си я купил вече
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни