мързела не мори а мъчи
Започната от hektor, 16 май 2009 - 14:24:52
15 мнения по тази тема
Публикувано 16 май 2009 - 14:24
Колеги има едно леко проблемче с предното стъкло. Нали уж продавах колата, ама никой не я купи и ще си я задържа. Та щото я продавах не исках да инвестирам в нея и за туй доста дълго време карах с умрели чистачки. Та за съжаление вчера като измих количката видях как предното стъкло е надраскано, точно както е пътя на чустачките. Дръскотините не са дълбоки, но вече като си ги знам че са там е ужас. Търсих из нета дали има някакъв начин за полирането на стъклото и не намерих това, което търсех, па и попитах у един магазин и те казаха, че такова нещо нема. Сигурно профи стъкларите знаят дали има някакав начин да се отстранят тези дръдкотини ама тук ще ми съдерат кожата!
едно време чувах, че за леки дръскотинки на часовниците се втривало паста за зъби с вълнено парцалче. Тази легенда вярна ли е!?
едно време чувах, че за леки дръскотинки на часовниците се втривало паста за зъби с вълнено парцалче. Тази легенда вярна ли е!?
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 16 май 2009 - 14:53
Мани това с пастата за зъби - пастите за зъби в днешно време нямат нищо общо с пастите за зъби от едно време.
Иди в бояджийски магазин, купи полираща паста за стъкла. Ще ти трябва и машина, щото на ръка няма да стане нищо.
По принцип стъклото е кристална решетка и не се поддава на полиране, но автомобилните, особено предното има бай дебел ламинат от полимерни материали. Ако драскотините са по ламината има шинс да се пооправи, не 100% но все пак има шанс. Ако драскотините са достатъчно дебели (няма как да се прецени с просто око) че да е заминало покритието - няма оправия.
А колко ти струва едно ново стъкло? То пък при теб цените са едни други!
Иди в бояджийски магазин, купи полираща паста за стъкла. Ще ти трябва и машина, щото на ръка няма да стане нищо.
По принцип стъклото е кристална решетка и не се поддава на полиране, но автомобилните, особено предното има бай дебел ламинат от полимерни материали. Ако драскотините са по ламината има шинс да се пооправи, не 100% но все пак има шанс. Ако драскотините са достатъчно дебели (няма как да се прецени с просто око) че да е заминало покритието - няма оправия.
А колко ти струва едно ново стъкло? То пък при теб цените са едни други!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 16 май 2009 - 16:03
Колеги има едно леко проблемче с предното стъкло. Нали уж продавах колата, ама никой не я купи и ще си я задържа. Та щото я продавах не исках да инвестирам в нея и за туй доста дълго време карах с умрели чистачки. Та за съжаление вчера като измих количката видях как предното стъкло е надраскано, точно както е пътя на чустачките. Дръскотините не са дълбоки, но вече като си ги знам че са там е ужас. Търсих из нета дали има някакъв начин за полирането на стъклото и не намерих това, което търсех, па и попитах у един магазин и те казаха, че такова нещо нема. Сигурно профи стъкларите знаят дали има някакав начин да се отстранят тези дръдкотини ама тук ще ми съдерат кожата!
Здрасти,
аз взимам за сервиза един продукт на SONAX, Sonax Tree remover Cloth.
Използва се с машина.
Там е добре позната марка, така че дерзай, лично аз всяка пролет и есен си полирам стъклата. Маха мърсотии и дребни драскотини.
Обаче не разчитай на 100%, нали сам си написал, че мързела не мори, а мъчи.
Успех.
Публикувано 16 май 2009 - 16:18
Намерих и един друг препарат Sonax scheiben reinigungs politur - каталожен номер по Сонакс - 274 100.
Дерзай.
Дерзай.
Публикувано 16 май 2009 - 17:15
http://shop.ebay.de/...-All-Categories
за туй ли говориш? Сега пъ требе и машина да има. Макар че изчетох в нета имаше там една статия дет гугъл ми я изписа, ама за там машината требе да е спец., май трябва да е по-бързичка от обикновенните.
Инак Люси ти каква машинка ползваш, обикновенна като за ламарианта или...?!
за туй ли говориш? Сега пъ требе и машина да има. Макар че изчетох в нета имаше там една статия дет гугъл ми я изписа, ама за там машината требе да е спец., май трябва да е по-бързичка от обикновенните.
Публикувано 16 май 2009 - 19:34
Само ако "стъклото" е пластмаса,с каквито бяха повечето часовници на които им беше счупено ориг.стъкло.Колеги има едно леко проблемче с предното стъкло. Нали уж продавах колата, ама никой не я купи и ще си я задържа. Та щото я продавах не исках да инвестирам в нея и за туй доста дълго време карах с умрели чистачки. Та за съжаление вчера като измих количката видях как предното стъкло е надраскано, точно както е пътя на чустачките. Дръскотините не са дълбоки, но вече като си ги знам че са там е ужас. Търсих из нета дали има някакъв начин за полирането на стъклото и не намерих това, което търсех, па и попитах у един магазин и те казаха, че такова нещо нема. Сигурно профи стъкларите знаят дали има някакав начин да се отстранят тези дръдкотини ама тук ще ми съдерат кожата!
Публикувано 16 май 2009 - 20:28
Чувал съм, че спукано стъкло и дълбоки драскотини се оправят и ....10лв. на линеен сантиметър
Някаква мацка го правила и била ...виртуоз
Ако те е прихванало много ...може да проверя от, къде съм чувал
Говорим за ...БГ - нали
Поздрави
Някаква мацка го правила и била ...виртуоз
Ако те е прихванало много ...може да проверя от, къде съм чувал
Говорим за ...БГ - нали
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 16 май 2009 - 20:59
....10лв. на линеен сантиметър
Някаква мацка го правила и била ...
Не знам каква е била и кво е правила ама ква е тази цена?!?!!? Не е ли доста?
Айде сега всички да извадим метъра и да премерим

Може и награда за колегата,който извади най-голямата "драскотина"

пак оплесках темата

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 16 май 2009 - 21:29
Не знам каква е била и кво е правила ама ква е тази цена?!?!!? Не е ли доста?
Айде сега всички да извадим метъра и да премерим-опссс драскотините де,и да сметнем кой колко ще му излезе
![]()
Може и награда за колегата,който извади най-голямата "драскотина"![]()
пак оплесках темата
Верно я оплеска
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 16 май 2009 - 22:33
И моето предно стъкло има драскотини от чистачката. Скоро не съм я сменял, дори не знам как се сменя. Нямам намерение за сега да ги полирам, но може и да опитам лятото.
Я ми препоръчайте добра и не толкова скъпа чистачка. C 220 Diesel. Не знам даже каква и е дължината. Голяма съм блейка.
Я ми препоръчайте добра и не толкова скъпа чистачка. C 220 Diesel. Не знам даже каква и е дължината. Голяма съм блейка.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 16 май 2009 - 23:02
http://shop.ebay.de/...-All-Categories
Машината вярно еспециална, но не с бързи обороти, а бавни.
Представи си голям флекс, това представлява, но с бавни обороти. В понеделник ще погледна на колко оборота е нашата в сервиза и ще ти пиша, ако те интересува.
Има и специални гъби, които се слагат на машината, в зависимост, кой номер паста ползваш.
Няма ли майсторета при вас, както при нас?
Некой сърбин, поляк, да вземат по-малко парички?
Публикувано 16 май 2009 - 23:08
И моето предно стъкло има драскотини от чистачката. Скоро не съм я сменял, дори не знам как се сменя. Нямам намерение за сега да ги полирам, но може и да опитам лятото.
Моят съвет е да не правиш компромис със безопасността на движението ти с автомобила.
Аз съм пробвал БОШ и Шампион. Най съм доволен от Валео.
Сменям ги пролетта и есента. Няма смисъл да ти обяснявам защо. Ако караш нощно време и в дъжд, ще усетиш разликата, но ти си знаеш.
Това ми е съвета.
Публикувано 17 май 2009 - 10:53
Машината вярно еспециална, но не с бързи обороти, а бавни.
Представи си голям флекс, това представлява, но с бавни обороти. В понеделник ще погледна на колко оборота е нашата в сервиза и ще ти пиша, ако те интересува.
Има и специални гъби, които се слагат на машината, в зависимост, кой номер паста ползваш.
Няма ли майсторета при вас, както при нас?
Некой сърбин, поляк, да вземат по-малко парички?
Люси то ми остана 1 месец тук и се прибирам така, че направо ще дойда при теб ако може. Инак майстори тук има ама са скъпииииииииииииииииииии! Даже и руснаците се научиха да взимат повече!
Публикувано 17 май 2009 - 21:50
Моят съвет е да не правиш компромис със безопасността на движението ти с автомобила.
Аз съм пробвал БОШ и Шампион. Най съм доволен от Валео.
Сменям ги пролетта и есента. Няма смисъл да ти обяснявам защо. Ако караш нощно време и в дъжд, ще усетиш разликата, но ти си знаеш.
Това ми е съвета.
Изобщо нямам намерение да си правя експерименти. Зная какво значи да имаш добри чистачки. На предната кола ползвах само Бош. Просто не ми е останало време да сменя чистачката.
Ще отида да разгледам и предполагам, че ще взема нещо марково. Само да не попадна на ментак, че ми се е случвало.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 17 май 2009 - 21:56
Размера на чистачката на цедката 61 см.Изобщо нямам намерение да си правя експерименти. Зная какво значи да имаш добри чистачки. На предната кола ползвах само Бош. Просто не ми е останало време да сменя чистачката.
Ще отида да разгледам и предполагам, че ще взема нещо марково. Само да не попадна на ментак, че ми се е случвало.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни