Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

странни букси

• Please log in to reply
13 мнения по тази тема

#1 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 01 май 2009 - 15:19

някой знае ли за какво са тези две букси на маркуча за пръскалките на капака капака ми е сменян от мерцедес 89 година мисля а моя е 91 година този по стария капак няма място къде да ги свържа тези букси пък и не виждам закакво му е било ток на моя си оригиналния капак колата е 124 91г 122 коня

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMAG0138.jpg   256,24K   99 Брой сваляния

• 0

#2 _bnc_

_bnc_

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 01 май 2009 - 18:02

Не съм 100% сигурен, но мисля че е за подгряването на пръскалките.
  • 0

#3 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 01 май 2009 - 18:40

Не съм 100% сигурен, но мисля че е за подгряването на пръскалките.

закакво е подгряване на пръскалките като течността за чистачки не замръзва хммм
  • 0

#4 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 01 май 2009 - 20:25

закакво е подгряване на пръскалките като течността за чистачки не замръзва хммм

В този ред на мисли - защо ти е и подгряване в казанчето на течността на чистачките... защото е благинка да не ти замръзват пръскалките и маркучетата, които стигат до тях, както и да не ти се пръска казанчето.
  • 0

#5 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 01 май 2009 - 21:52

Това са буксите за подгряването на дюзите за пръскане на предното стъкло.
Като гледам откъде са вързани, си имал и подгряване на маркуча, който води до там, само че вече нямаш...
и вероятно , и няма да имаш, предвид цената му...

нищо, поне тях включи...

Вени аз ще ги включа но ако има къде защото на този капак който купих не виждам букси има там някъде жици се виждат но буксите май са отрязани другия вариант е да се вържат директно
  • 0

#6 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 03 май 2009 - 19:27

днес колеги се почовърках из колата относно тези кабели и след като ги проследих видях че другият им край не е свързан никъде а просто е сложена гумичка за изолация кабела свършва до казанчето за чистачките а този който е за подгряване на пръскалките се намира от другата страна на капака и той също не беше свързан.Свързах го но странното е че още при подаване на контакт и се пуска напрежение по кабелите за подгряването но при допир пръскалките не са топли някой знае ли кога и как се включва това подгряване или е автоматично при падане на температурата и ако е автоматично къде се намира резистора или там каквото е което го задейства при падане на температурите в самата пръскалка ли?
  • 0

#7 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 04 май 2009 - 20:56

днес колеги се почовърках из колата относно тези кабели и след като ги проследих видях че другият им край не е свързан никъде а просто е сложена гумичка за изолация кабела свършва до казанчето за чистачките а този който е за подгряване на пръскалките се намира от другата страна на капака и той също не беше свързан.Свързах го но странното е че още при подаване на контакт и се пуска напрежение по кабелите за подгряването но при допир пръскалките не са топли някой знае ли кога и как се включва това подгряване или е автоматично при падане на температурата и ако е автоматично къде се намира резистора или там каквото е което го задейства при падане на температурите в самата пръскалка ли?

От двете пръскалки се взима по едно кабелче и се вкл. в едно пластмасово корпусче в което е разпределителя
Но не съм сигурен, каква е връзката - последомателно ли са вързани двете плочки за подгряване или успоредно(не ме интересувало, щото ги изкубах всичките
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#8 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 04 май 2009 - 21:28

От двете пръскалки се взима по едно кабелче и се вкл. в едно пластмасово корпусче в което е разпределителя
Но не съм сигурен, каква е връзката - последомателно ли са вързани двете плочки за подгряване или успоредно(не ме интересувало, щото ги изкубах всичките

свързани са успоредно от двете пръскалки излизат по две кабелчета и после на едно място стават едно цяло и крайният резултат е 2 кабела а не 4 но ме интерисува къде е това реле ли е термо резистор ли е което ги ключва като падне температурата
  • 0

#9 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 май 2009 - 20:17

До колкото знам, нагревателите на огледалата и пръскачките се вкл. при 5 градуса(+)
Вероетно са от едно и също реленце или ел.блокче

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#10 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 06 май 2009 - 10:49

До колкото знам, нагревателите на огледалата и пръскачките се вкл. при 5 градуса(+)
Вероетно са от едно и също реленце или ел.блокче

Поздрави
:4036:

Аз знам за +8 градуса. Не че е голяма разликата, де.
И аз залагам на блокчето за отопление на огледалата, че се грижи и за отопление на дюзите на пръскалките.
А що се касае за майстори на климатици - от повече от 2 години си правя колата при момчетата от autofrostcomfort и не са се издънили досега. Потърси ги в google и виж дали са ти на удобно место за посещение.
  • 0

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 06 май 2009 - 19:13

Аз знам за +8 градуса. Не че е голяма разликата, де.
И аз залагам на блокчето за отопление на огледалата, че се грижи и за отопление на дюзите на пръскалките.
А що се касае за майстори на климатици - от повече от 2 години си правя колата при момчетата от autofrostcomfort и не са се издънили досега. Потърси ги в google и виж дали са ти на удобно место за посещение.

До колкото аз знам подгрева на пръскалките и огледалата се вколючва от копчето за размръзяване на задното стъкло.
Мисля, че подгрева на казанчето, ако има такъв изобщо на колата, се осъществява от охладителната течност на двигателя, а не е електрически.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#12 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 06 май 2009 - 22:37

няма ли някой който е работил и е сглобявал мерцедес 124 за да ни каже каква точно е истината или на някой не му ли се занимава да проследи кое къде отива и кога се включва?
  • 0

#13 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4600 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 08 май 2009 - 13:35

Кабелът който подгрява пръскалаките идва от другата страна, откъм кутията с бушоните.

Подгряването на маркуча се включва към пръскалките.

Кабела за подгряване на свършва при казанчето - там така да се каже завива и тръгва наобратно. Представи си го като един дълъг реотан прегънат по средата.

При теб липсва парчето маркуч, което свързва пръскалките и предната част на маркуча от казанчето, и съответните кабели, които си вървят комплект с него.

Аз пък неотдавна смених парчето между казанчето и задната част на маркуча. Интересното е, че в Ивая уж ми го изкараха по номер, поръчах го, защото го нямаше на склад, и накрая дойде парче обикновен маркуч на Рехау. Малко ми се стори нисичка цената за маркуч с подгряване, но накрая излезе че е скъп за маркуч без :).
  • 0

#14 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 08 май 2009 - 22:19

като дойдеш на среща, ще ти покажа какво трябва да направиш

Вени скоро може би няма да мога да дойда на срещата защото заминавам за щатите след 1 седмица и ще се върна чак на есен и тогава тамън де то сега не трбва подгряване на маркуча : )
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни