Здравейте Колеги,
Автомобила е S203 T-Model от 2005 220CDI Clasic с автоматична скоростна кутия.
И аз искам да задам два въпроса:
1. На таблото, от горната страна, от където духа на предното стъкло има врътка, която според мен не влияе по никакъе начин на обдухването на предното стъко. Имам инструкция за експлоатация, обаче е на нески, а аз знам 5 думи на немски и те са: Яяя, шприцми, шнел, вундбаа, фройлайн( без коментари от къде ги нзам тия думички моля), така че не мога да разбера какво точно прави тая врътка? Предполагам че би могла да настройва средните духалки да духат само студено или там каквото духа вентилационната система, но не съм сигурен. Ако някой може да каже или да преведе от немски ще съм изключително благодарен.
2. Забелязвам че когато трябва да потеглям на наклон в изкачване колата не тръгва на зад, дори и при много сериозен наклон. Днес специално си правих експеримент в паркинга на София сити център и се чува едно лекичко цък и колата си стои на баира на изхода без да мърда на зад, а положението на скоростите е на D на комфортен режим. Та значи ли това, че имам асистент за потегляне при наклон щото по VIN не излиза подобно нещо или е някои от кодовете, за които няма описание?
И сега нещо което леко ме притеснява: когато изгася колата се чува едно леко жужене под централната конзола за около 20 секунди, все едно не може да си затвори някоя вентилационна клапа, освен това, когато запаля автомобила си духа от къде иска, не от където съм му задал с врътката. Чак след около 30 секунди почва да се настройва да духа според заданието на врътките. Дори и да съм завъртял градусите на 18, пак почва да духа топло, ако колата е загряла, а чак след около 30 секунди си влиза в режима зададен по врътките.
Автомобила е бил в БС и при Петко на диагностика и не показа никакви грешки, освен SRS на дясна седалка, проблем за който знаех и преди да купя колата.
Проблема с SRS е, че като има човек на седалката няма гршка, а като е празна седалката понякога дава грешка. Решението ми е известно и струва около 200 лева(Петко каза да не бързам, че може да е само лош контакт), но за сега не ме бърка, тъй като системата си работи, когато има някой на предната седалка. Дори и кучето(американски кокер) е достатъчно за да не дава грешка.
Ако някой има информация по въпросите на английски или руски ще съм благодарен.
Два въпросаВентилация и асистент при потегляне по наклон
Започната от mradulov, 25 апр 2009 - 22:23:14
7 мнения по тази тема
Публикувано 25 април 2009 - 22:23
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 26 април 2009 - 10:15
По въпрос едно не мога да ти помогна, че 203 ми е тъмна Индия.
По втори въпрос също не мога да бъда сигурен, но и при мен е така . Дори когато беше счупена скоростната пак не тръгваше назад - автоматик братче
Проблем номер три - така както го описваш все едно слизаш от моята кола. Същата работа - 15 сек бучи, накрая туп и спира. При стартирането не съм забелязал да духа хаотично, но ако си загасил колата на 4та степен на вентилатора то при стартиране не започва да духа изведнъж силно, а 25-30 сек плавно се засилва.
По втори въпрос също не мога да бъда сигурен, но и при мен е така . Дори когато беше счупена скоростната пак не тръгваше назад - автоматик братче
Проблем номер три - така както го описваш все едно слизаш от моята кола. Същата работа - 15 сек бучи, накрая туп и спира. При стартирането не съм забелязал да духа хаотично, но ако си загасил колата на 4та степен на вентилатора то при стартиране не започва да духа изведнъж силно, а 25-30 сек плавно се засилва.
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/
http://www.leggett-automotive.com/
Публикувано 26 април 2009 - 10:55
Значи може и да си е нормално.
Ще видим, какво ще кажат и другите колеги.
Ще видим, какво ще кажат и другите колеги.
Публикувано 27 април 2009 - 08:14
За 1 и 2 и при мен е така. Така и не разбрах каква точно е функцията на горния обдухвател( с него и без него все си обдухва предния джам).
По т.3 не се притеснявай - при гасене на автомобила всички клапи трябва да се затворят, а от там и жуженето на моторчетата.
Поздрави!
По т.3 не се притеснявай - при гасене на автомобила всички клапи трябва да се затворят, а от там и жуженето на моторчетата.
Поздрави!
Публикувано 27 април 2009 - 12:43
Мисля че разкрих тайната на врътката върху таблото!
Това е схема на основните вентилационни потоци:
На фигура 2 се вижда кога ще има влияние врътката. Мисля че това е особенно добре за идещите жеги при използване на климатика. Не духа в никого, а си охлажда идеално...
Това е схема на основните вентилационни потоци:
На фигура 2 се вижда кога ще има влияние врътката. Мисля че това е особенно добре за идещите жеги при използване на климатика. Не духа в никого, а си охлажда идеално...
Публикувано 28 април 2009 - 21:57
Ами то вече имаш отговори на всики въпроси, аз само ще кажа че всичко е така и е нормално, горния обдухвател е точно за това да поддържа зададената температура без да духа на никого, и моята така си жужи като я изгася затваря си клапите и като стартирам ги отваря наново, от там и първоначалния "хаос" в духането. До колкото знам всички автоматици са така не само на 203 или пък на мерцедес.
Публикувано 29 април 2009 - 15:47
по въпрос 1: при мен когато е в нормален режим на работа парното/климатика и е отворена врътрката, както е показано на картинката духа само стъклото. сега в жегите го затварям и пускам през централната конзола, защото по-бързо охлажда. ако са отворени и 2-те "врътки" ще духа и на стъклото и в купето.
за потеглянето по наклон - автоматик да тръгва назад не съм виждал /освен еако не е на задна де/. пробвай на задна по наклон пак няма да мръдне
за потеглянето по наклон - автоматик да тръгва назад не съм виждал /освен еако не е на задна де/. пробвай на задна по наклон пак няма да мръдне
Публикувано 30 април 2009 - 06:35
Абе бащата имаше една Е-класа 124 автоматик. При сериозен наклон си тръгваше на зад, ама може и да е бил прецакан нещо
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни