Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем с плафон

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 xalerrelax

xalerrelax

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:
  • Автомобил:
    190 d

Публикувано 20 април 2009 - 15:21

здравейте колеги регистирах се тук зада питам за мой приятел.та проблема е следния разглобил е горе буксата на плафона и е разместил кабелите в нея и сега неможем да яподредим и ми трябва схемата на кабелите в плафона ще съм мн благодарен ако помогнете ползвах търсачката но не открих нещо мн ви моля помогнете

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ______.jpg   251,2K   48 Брой сваляния

• 0

#2 AGENTA

AGENTA

Чирак

• Потребители на форума
  • 166 Мнения:
  • Град:Ботевград
  • Автомобил:
    190Е 2.3I 92г. ASD ABS
    190D 2000 83г.

Публикувано 08 май 2009 - 21:35

здравейте колеги регистрирах се тук за да питам за мой приятел.та проблема е следния разглобил е горе буксата на плафона и е разместил кабелите в нея и сега не можем да я подредим и ми трябва схемата на кабелите в плафона ще съм много благодарен ако помогнете ползвах търсачката но не открих нещо много ви моля помогнете

Колега нямаш ли я цялата букса на тоя плафон
и оправили осветлението
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#3 rahwin

rahwin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes 190D 2.0 facelift

Публикувано 15 октомври 2009 - 13:54

А ка се сваля плафона,че ме е страх да не го счупя,а не ми свети при отворена врата?
  • 0

#4 rahwin

rahwin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 декември 2009 - 13:02

А ка се сваля плафона,че ме е страх да не го счупя,а не ми свети при отворена врата?

??
  • 0

#5 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 03 декември 2009 - 13:15

Колега rahwin Има нещо общо между светенето на плафона при отворена врата и сигнализацията със зумера за включени фарове.При тебе и плафона не свети при отворена врата и зумера не пищи при отворена врата и вкл.фарове. Общото е масата,която се взима от една обща точка и минава през микропрекъсвачите на предните врати.Нищо чудно с един куршум -два заека т.е. да си решиш и двата проблема от раз... Провери си има ли маса до ключетата/ кабел 0.75 кафяв/ Точката, от която се взима тази маса е Е1 зад арматурното табло /главната маса/
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#6 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ 124 CE COUPE 122 HP.
    Green
    10. 1993

Публикувано 03 декември 2009 - 14:03

Колега плафона се сваля много лесно от едната страна има щипки с малка отвертка се мушка на зъбчето и дърпаш към тебе
Кабелите са плюс минус и маса закачаш ги на отворена врата за да видиш дали правилно си ги свързал и да объркаш нещо не е страшно пробвай пак
Успех
:flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение

#7 rahwin

rahwin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 декември 2009 - 22:40

Мерих масите и на двата прекъсвача.Уж има и те работят и двата,но в неделя пак ще разглобявам таблото да сложа купения зумер (3.99лв),та пак ще меря за всеки случай.
Сигурно е тъп въпрос,но пише ли някъде кое точно е тая точка Е1,а също и D1,за която колегата fika210 ми писа в другата тема за зумера,че аз мерих,мерих,но нещо не разбрах коя точно е.Обаче със сигурност на 14 клема на буксата на таблото има 12V при включени фарове.Затова искам да сваля плафона за да сме крушката за всеки случай и да меря има ли ток при отворена врата(и съответно няма ли при затворена)
  • 0

#8 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 07 декември 2009 - 09:13

Мерих масите и на двата прекъсвача.Уж има и те работят и двата,но в неделя пак ще разглобявам таблото да сложа купения зумер (3.99лв),та пак ще меря за всеки случай.
Сигурно е тъп въпрос,но пише ли някъде кое точно е тая точка Е1,а също и D1,за която колегата fika210 ми писа в другата тема за зумера,че аз мерих,мерих,но нещо не разбрах коя точно е.Обаче със сигурност на 14 клема на буксата на таблото има 12V при включени фарове.Затова искам да сваля плафона за да сме крушката за всеки случай и да меря има ли ток при отворена врата(и съответно няма ли при затворена)

Точка Е1 е главна маса зад арматурното табло. Точка D1 се намира в кутията с предпазителите.На нея се подава плюс от клема К на ключа за светлините/фаровете/...
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#9 SuBZeRo

SuBZeRo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Интереси:Where'd you get that matchin Benz with them windows tinted?<br />Who them girls you be with when you be ridin through?<br />Man I ain't got nothin to prove, I paid my dues<br />Breakin the rules, I shake fools while I'm takin a cruise
  • Автомобил:
    Мерцедес-Бенц 190 1984

Публикувано 20 декември 2009 - 05:06

Сериозна работа...веднага търсим масата и жицата, от пасажерската врата свети ли ти плафона,зумера включва ли се? Може просто да е датчик на вратата, моя плафон недава хубав контакт на отворена врата,но съм му намерил позицията на работа :)
  • 0
Публикувано изображение

#10 rahwin

rahwin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 декември 2009 - 10:19

Плафона го оправих-оказа се че крушката е изгоряла.Зумера така и не успях да го накарам да пищи и се отказах.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни