Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Турбо эа 190-ка 2.0 122кс.

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 pit

pit

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 19 април 2009 - 22:16

Искам да энам мога ли да си сложа турбо на тоэи мотор. и ако е Да къде и колко парички ще ме скубнат?Съвсем сериоэно питам, каэаха ми че може но много неща се правели.Искам да я оставя на някой , и после да си я вэема готова.Не ми трябва эа да се състеэавам или каквото там било, а малко да късам нервите на раэни (киселяци),само малко.
  • 0

#2 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 19 април 2009 - 22:25

Може,разбира се.После и турбината и колата ще сменяш.Турбо се слага в завода,не е само да я сложиш.Има много други работи дето се правят мотора да е с турбо.Един спец така си сложи на ладата,изкара някъв месец и айде турбото с лада в коша.
  • 0

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 19 април 2009 - 22:31

може естествено.
вече няколко човека го правиха.

отвори подфорум sport, после тунинг и гледай кво става.

около 2300-3500лв за всичко
  • 0

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 19 април 2009 - 22:35

Може,разбира се.После и турбината и колата ще сменяш.Турбо се слага в завода,не е само да я сложиш.Има много други работи дето се правят мотора да е с турбо.Един спец така си сложи на ладата,изкара някъв месец и айде турбото с лада в коша.

ее стига де, как ше сравняваме мотор на лада с мерцедесов?? М102 само мотор, без периферия струва колкото цяла НОВА лада 2107.

на 0,5 бара издържа, без да сменяваш бутала и да пипаш компресии
  • 0

#5 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 19 април 2009 - 22:48

Аз лично съм малко скиптично настроен към турбото с орегиналните карантии. Решиш ли да го правиш го прави като хората , но за целта са нужни доста средства. Твоя мотор не е от най подходящие за турбиниране , дълги биели , механична, инжекция ,всичко това е предпоставка да ти излезне биелата през блока ! Ако си решил да го правиш най добрия варянт е да се сменят карантиите с ковани бутала биели , разреждане на главата с метална листова гарнитура, смяна на инжекцията с електрона смяна на електроника ( по точно добавяне на електроника ) след това си надуваш хубаво турбинката на 1.8, 2.0 бара и ако имаш късмет можеш да покараш известно време след това ще разбереш че ти трябва и керамияен съидинител, после скоростите ще почнат да дават ядове и т.н т.н, Най накрая разбираш че си набил сумати пари еи така . Не ти го говоря това за да те разобедя, напротив тръпката е много голяма но за сметка на какво ? Имам доста приятели който се занимават с такива неща, Даже познавам един който би първото БМВ М6 с една астра :D
  • 0

#6 pit

pit

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 19 април 2009 - 22:51

ее стига де, как ше сравняваме мотор на лада с мерцедесов?? М102 само мотор, без периферия струва колкото цяла НОВА лада 2107.

на 0,5 бара издържа, без да сменяваш бутала и да пипаш компресии

мерси колега, само че теэи 0.5 бара,колко ще вдигнат конете?
  • 0

#7 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 19 април 2009 - 22:52

Аз лично съм малко скиптично настроен към турбото с орегиналните карантии. Решиш ли да го правиш го прави като хората , но за целта са нужни доста средства. Твоя мотор не е от най подходящие за турбиниране , дълги биели , механична, инжекция ,всичко това е предпоставка да ти излезне биелата през блока ! Ако си решил да го правиш най добрия варянт е да се сменят карантиите с ковани бутала биели , разреждане на главата с метална листова гарнитура, смяна на инжекцията с електрона смяна на електроника ( по точно добавяне на електроника ) след това си надуваш хубаво турбинката на 1.8, 2.0 бара и ако имаш късмет можеш да покараш известно време след това ще разбереш че ти трябва и керамияен съидинител, после скоростите ще почнат да дават ядове и т.н т.н, Най накрая разбираш че си набил сумати пари еи така . Не ти го говоря това за да те разобедя, напротив тръпката е много голяма но за сметка на какво ? Имам доста приятели който се занимават с такива неща, Даже познавам един който би първото БМВ М6 с една астра :D

За това говоря :kill_myself: .Вярно мотора не е на лада,ама ще стане същата работа(дадох просто пример) :icon_coolgrin:
  • 0

#8 pit

pit

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 19 април 2009 - 22:54

и аэ може би се сещам кой е той. 1979 номера.гената.
  • 0

#9 g0g0w124

g0g0w124

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Teteven
  • Автомобил:
    Mercedes 124 300D / 1992

Публикувано 19 април 2009 - 22:56

мерси колега, само че теэи 0.5 бара,колко ще вдигнат конете?

Около 200 коня,но питай колегата Vlado190
  • 0

#10 pit

pit

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:

Публикувано 19 април 2009 - 22:59

Около 200 коня,но питай колегата Vlado190

ха, тоэи даже Адаш бре
  • 0

#11 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 19 април 2009 - 23:58

до 165кс няма да имаш ядове. няма да има нужда и от нов инжекцион. за повече коне се приготви за изваждане
  • 0

#12 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 20 април 2009 - 18:29

Здравей колега. До 0.6 та и малко нагоре няма никакъв проблем този мотор. Моя го карам вече над 20к и всичко си е ок. Конете - както се настрои и зависи от сетъпа като тръгнеш от 160 та към 200 може и нагоре но там вече се слагат малко повече неща...
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни