Здравейте,колеги.Онзи ден като изкарваха А-класата от гаража,бях отзад и забелязах че светлините за задна не светят.Вчера ми остана малко време и реших да я почопля малко.Проверих предпазителя,здрав е,крушките също,следващото нещо което ми дойде на ум е датчика на скоростите,който затваря веригата.Намерих го сравнително лесно,под жилата на превключвателя,буксата беше извадена и висеше встрани.Сложих я на мястото и и разбрах защо е била извадена от някой "майстор",светлините за задна скорост светеха постоянно без значение на каква предавка е колата.Според мен проблеме е във въпросния датчик.Някой ако е имал такъв проблем нека сподели.Ако някой знае и цената за нов датчик също може да я каже.Благодаря предварително.
Светлините за заднасветят постоянно
Започната от Рифела, 31 мар 2009 - 20:17:23
5 мнения по тази тема
Публикувано 29 септември 2009 - 20:43
При мен е същия проблем. Смених датчика, но проблема остана Някакви идеи от тук нататък?
Публикувано 01 октомври 2009 - 10:23
Чул съм че при смяната на този датчик колата трябва да е на определена скорост иначе става беля.На коя точно не знам защото майсторите си траят.
Публикувано 04 август 2010 - 15:00
Здравейте колеги! Имах същия проблем,и ми струваше много нерви от безхаберието на "майсторите" Отговора е следния Нов датчик 30 лв,включваш на задна изваждаш датчика и завиваш новия ,никакво превключване на скоростите при смяна на датчика Мръднеш ли лоста /светлините за задна ще светят постоянно и нищо не може да се направи/следващта стъпка е сваляне на капака на скоростната кутия, което е много неприятна процедура свързана с майстори итн Успех!
Публикувано 18 август 2010 - 21:44
Здравейте,
На мен ми смениха въпросния датчик. Мястото е много кофти... Ако при смяната лоста се мръдне, става лошо, но не непоправимо. С едно фенерче, търпение и сръчни пръсти пластината се намества и се поставя датчика без да се разглобява кутията. Всичко зависи от майсторлъка на майстора. Слава богу, моя е много добър.
На мен ми смениха въпросния датчик. Мястото е много кофти... Ако при смяната лоста се мръдне, става лошо, но не непоправимо. С едно фенерче, търпение и сръчни пръсти пластината се намества и се поставя датчика без да се разглобява кутията. Всичко зависи от майсторлъка на майстора. Слава богу, моя е много добър.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни