Странно тропане в преницата
Започната от martom, 27 мар 2009 - 20:55:25
11 мнения по тази тема
Публикувано 27 март 2009 - 20:55
Преди време ми се наложи да сменям шарнири и кoрмилната щанга защото притропваше.След седмица обаче се появи някакво хлопане или по точно пукане от предните колела.От какво може да е?Ако имам проблем в кoрмилната кутия(да кажем луфт)може ли да се е разбила пак кoрмилната щанга и от нея да хлопа?Колата е Ц-220Д 97г.
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Публикувано 27 март 2009 - 21:13
Ами и аз имам нещо такова.Обаче се чува леко само на дупка.Ходих на специялист,провери всичко и е ОК.Само вика лек луфт на лагерите,което вика е в норма.Може би си етака на W202-ката
Публикувано 27 март 2009 - 21:17
Днес и аз го чух хлопането на Марти. Ако беше с предно предаване бих казал,че е нещо като тракане на каре, ама по-звучно, по-кънтящо на ламарина. Направи му го като завиваше да спира на паркинга.
Публикувано 27 март 2009 - 21:38
Днес и аз го чух хлопането на Марти. Ако беше с предно предаване бих казал,че е нещо като тракане на каре, ама по-звучно, по-кънтящо на ламарина. Направи му го като завиваше да спира на паркинга.
Като го чух за първи път и си викам сигурно е каре ,после се сетих,че съм със задно.
Публикувано 27 март 2009 - 21:38
да чука от тампоните на стабилизиращата щанга че ми се струва че са се удървили и поскърцва като каручка
Публикувано 30 март 2009 - 13:40
Ако се е разбила пак кормилната щанга,каква може да е причината да изкара по малко от 5000км.Защото ми се струва че пак пукането е по същия начин като преди.Прави го само на неравен терен при ниска скорост 20-30км.През дупките не се чува никакво тропане,пукане и скърцане
Публикувано 30 март 2009 - 14:30
При мен е същото леко потропва на неравности,и не мога да го хвана от къде е
А иначе като завия пълен ляв и се чува все едно щрака каре,на дясно всичко си е супер.
И това само на малка скорост.
Вече почти половин година не мога да разбера какво става.
Та ще се радвам ако някои знае и сподели?
Поздрави
А иначе като завия пълен ляв и се чува все едно щрака каре,на дясно всичко си е супер.
И това само на малка скорост.
Вече почти половин година не мога да разбера какво става.
Та ще се радвам ако някои знае и сподели?
Поздрави
Публикувано 30 март 2009 - 23:09
Явно,ще се окаже че е често срещан проблем,и при мене е така(само притропва по неравности-щракане и стържене няма) вече 1 год.Като начало преди година смених,дикове,накладки,корм.щанга,селенови втулки,шарнири и проблема си остана.водих я в 2-3 сервиза,навсякъде казват,всичко е ок.ама не е.Остава амортисьори,втулки на стаб.щанга макар че ги смених и тях.Вчера четох в една тема за горния носач как се е износило гнездото през което минава болта на самия ботуш.Възможно ли е това да се окаже.Ще се радвам ако някой е открил проблема и сподели мнение.
Публикувано 01 април 2009 - 14:11
Моята преди не тропаше....даже бях изненадан като я взех колко добре и трърдо поема дупките,без никакви звукове и каквото и да било.
От няколко месеца го има това тропане и така наречените "майстори" не могат да хванат от къде е , всеки вика карай то ще си покаже.......да обаче мен много ме дразни и само там ми е вниманието
и се разваля кефа от карането. Почна да се усилва щракането и незнам да не ме остави някъде на пътя че тогава лошо.
Сега се сетих че тампоните на стабилизиращата щанга не съм сменял,но изглеждат като нови .....нямат луфтове и каквото и да било.
Значи направи ми впечатление че когато завиваш и има дупка точно на завоя се чува едно чукане като метал в метал.
Знам ли вече само там слушам и какво ли не ми се причува.
От няколко месеца го има това тропане и така наречените "майстори" не могат да хванат от къде е , всеки вика карай то ще си покаже.......да обаче мен много ме дразни и само там ми е вниманието
и се разваля кефа от карането. Почна да се усилва щракането и незнам да не ме остави някъде на пътя че тогава лошо.
Сега се сетих че тампоните на стабилизиращата щанга не съм сменял,но изглеждат като нови .....нямат луфтове и каквото и да било.
Значи направи ми впечатление че когато завиваш и има дупка точно на завоя се чува едно чукане като метал в метал.
Знам ли вече само там слушам и какво ли не ми се причува.
Публикувано 01 април 2009 - 15:59
Вдигаш колата, подлагаш нещо под носача и леко спускаш да намалее натиска от пружината. После правиш проверка на подвижните части - къде с щанга, къде - без. Ако нищо не откриеш - споко! Щом трака - значи е там! После като спре да трака - навеждаш се и гледаш кое го няма - купуваш, монтираш и газ до дупка!!!
Публикувано 01 април 2009 - 20:52
Да ви кажа и при мен взе да се чува едно тропане, когато минавам по дупки. Като я взех нямаше никакви шумове. Ходих в сервиз - вдигаха колата, зяпаха къде ли не и... никакви проблеми, освен едно тампочне, което си беше за смяна още с купуването на колата.
Ще следя темата с интерес. Тия дни смятам да прескоча до един сервиз, в който качват колата на една люлка и я проверяват.
Ще следя темата с интерес. Тия дни смятам да прескоча до един сервиз, в който качват колата на една люлка и я проверяват.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 02 април 2009 - 08:24
А някой дали няма износени втулки на амортесьора?!?!?!
....тия гумените-долу при носача.....
....тия гумените-долу при носача.....
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни