точност на скоростомера?W202
Започната от idollt, 24 мар 2009 - 22:08:55
14 мнения по тази тема
Публикувано 24 март 2009 - 22:08
преди ден два ползвах навигация в колата,всичко ок,но ми направи впечатление ,че скоростомера отчита с 7-8 км повече от отчитането на GPSа.
гумите ми са 15" .
на какво може да се дължи това отклонение?
Предположения?
остаряла техника?
гумите ми са 15" .
Предположения?
остаряла техника?
Публикувано 24 март 2009 - 22:14
195/65/15 ? или?преди ден два ползвах навигация в колата,всичко ок,но ми направи впечатление ,че скоростомера отчита с 7-8 км повече от отчитането на GPSа.
гумите ми са 15" .
Предположения?
остаряла техника?
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 24 март 2009 - 22:16
хм,тук ме хвана.не съм сигурен в цифрите,скоро ги купувах.
утре ще докладвам.
но мисля че е отклонението е много.
утре ще докладвам.
но мисля че е отклонението е много.
Публикувано 24 март 2009 - 22:37
аз си мислех че е зависи по скоро от цолажа?!?
нещо съм бил заблуден.
нещо съм бил заблуден.
Публикувано 24 март 2009 - 23:57
Има вариант и да ти е разглобявано самото табло с "часовниците".Ако е разкачана стрелката на спидометъра и не е поставена на "абсолютната нула" много е вероятно да ти показва повече(в по редки случаи по-малко).Варянта с гумите е по-малко вероятен,поради простата причина ,че всеки един гумаджия го знае това и щеше да те предопреди за този "ефект" при монтажа на новите гуми.Освен гумаджията да е пълна лаВандУла.
Публикувано 25 март 2009 - 17:05
Наистина има отклонение.Примерно ако карам с 55км.GPS показва 50
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Публикувано 26 март 2009 - 15:49
значи вчера и аз ги замервах и при мене има разлика от 5 км
но си го обяснавам ,че навигацията мери по хоризонтала а
пътя почти винаги има наклон на горе или на долу и се
получава разлика в скороста
но друго ми направи впечатление като сверих координатите
на навигацията в колата и тази допълнителната имаше
разлика от 6-7 градуса което е страшно много
някой друг правил ли е подобно сверяване
но си го обяснавам ,че навигацията мери по хоризонтала а
пътя почти винаги има наклон на горе или на долу и се
получава разлика в скороста
но друго ми направи впечатление като сверих координатите
на навигацията в колата и тази допълнителната имаше
разлика от 6-7 градуса което е страшно много
някой друг правил ли е подобно сверяване
Публикувано 26 март 2009 - 16:10
Разликата не е само при МБ, а и при други коли.
Обяснявам си го, че производителя умишлено е накарал скоростомера да показва повече, от съображения за сигурност.
Дори си спомням и друга случка в подкрепа на това си твърдение - спряха ме за превишена скорост, а според мен карах с около 5-10 км/ч повече от показанието на радара.
Здраве да е, не е болка за умиране.
Обяснявам си го, че производителя умишлено е накарал скоростомера да показва повече, от съображения за сигурност.
Дори си спомням и друга случка в подкрепа на това си твърдение - спряха ме за превишена скорост, а според мен карах с около 5-10 км/ч повече от показанието на радара.
Здраве да е, не е болка за умиране.
Публикувано 26 март 2009 - 18:38
Малко инфо от кухнята на автомобилостроенето.
Отговор на въпроса на колегата.
На всички коли - е поне тия дет аз знам че съществуват -показва в повече.
Общо взето варира-в зависимост от това на коя дръжава са направени .Колкото и стрно сега да ви прозвучи -наи точни би трябвло да са на тия коли в Мексико.
Не е маитап -там по закон е -1% и +3% - на всякъде другаде по света на минус е пак толкова но в плюс стига и до 10%
По голяма точност от 0,8 % не може да се постигне - говоря за таблата без жило - за тия с жило не знам -много са дърти и не съм чел за тях.
На навито смята отстояние - от точка до точка и там е доволно по точно - все пак и там греши ама поради грешка в калакулацията къде е ..абе много сложно ще стане за обясняване ..
Отговор на въпроса на колегата.
На всички коли - е поне тия дет аз знам че съществуват -показва в повече.
Общо взето варира-в зависимост от това на коя дръжава са направени .Колкото и стрно сега да ви прозвучи -наи точни би трябвло да са на тия коли в Мексико.
Не е маитап -там по закон е -1% и +3% - на всякъде другаде по света на минус е пак толкова но в плюс стига и до 10%
По голяма точност от 0,8 % не може да се постигне - говоря за таблата без жило - за тия с жило не знам -много са дърти и не съм чел за тях.
На навито смята отстояние - от точка до точка и там е доволно по точно - все пак и там греши ама поради грешка в калакулацията къде е ..абе много сложно ще стане за обясняване ..
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 27 март 2009 - 10:25
М-да-ааа, тази разлика в скоростта е в пряка пропорционалност с размера на банкнотата, която в по късен етап подаваш на катаджията.
Хубаво е човек да знае с точност, за да не се минава.... с парите имам пред вид...
Хубаво е човек да знае с точност, за да не се минава.... с парите имам пред вид...
Audi A8
Публикувано 28 март 2009 - 22:00
променям си поста и се извинявам
със зимните гуми 175/70/14 скоростомера и GPSа показваха една и съща скорост!!!
днес сложих летните гуми175/65/14. и се получи отклонение от 2 км.скоростомера показва 90км а GPSа 87,8 км.
респект към колегата House M.D.
а с какъв GPS се замерва ,мисля че няма разлика,разликата в чиповете е по скоро в консумацията на ток и скоростта с която се обработват данните.
поздрави за всички фенове на разумното шофиране.
със зимните гуми 175/70/14 скоростомера и GPSа показваха една и съща скорост!!!
днес сложих летните гуми175/65/14. и се получи отклонение от 2 км.скоростомера показва 90км а GPSа 87,8 км.
респект към колегата House M.D.
а с какъв GPS се замерва ,мисля че няма разлика,разликата в чиповете е по скоро в консумацията на ток и скоростта с която се обработват данните.
поздрави за всички фенове на разумното шофиране.
Публикувано 13 юли 2010 - 22:21
GPS-ите вземат сигнал едновременно от три спътника и по този начин отчитат АБСОЛЮТНО точно реалната скорост на движение без значение какви са наклоните и тем подобни. Точната скорост ти е на ГПС-а. Всички коли показват по-висока скорост от реалната и това е описано подробно и защо, съобразявайки се с кои закони в нета. Хайде успех.преди ден два ползвах навигация в колата,всичко ок,но ми направи впечатление ,че скоростомера отчита с 7-8 км повече от отчитането на GPSа.
гумите ми са 15" .
Предположения?
остаряла техника?
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни