Jump to content

•  

Photo
- - - - -

митове и легенди при продажба на автомобилфолклор тип Горубляне

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#31 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Posts:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Posted 27 March 2009 - 01:18

Ето малко и от мен:

2. Не кола, а огън! (…хвърчат искри отвсякъде! И най-вече—където не трябва!)
3. Не кола, а ОГЪН! (…при това силен, ако съдим по чернилката, която бълва от ауспуха)
4. НЕ КОЛА, А ОГЪН!!! (…изгаря до основи за 14 секунди)

Не кола,а огън!(Да не гориш в него!!!)

Краш,бате,колко коли си избирал,
та си запомнил този репертоар!!?
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#32 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Posts:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Posted 29 March 2009 - 00:38

"Колата е имала 1 собственик 39-ти набор" - това сигурно сте го чували , ама си е по-друго да си го имате написано на италиански :bigemo_harabe_net-110: Attached File  100_3753_39.jpg   130.51K   131 downloads
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

#33 sam-1

sam-1

Напреднал

• Потребители на форума
  • 357 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ W 124 250 TD-11.11.1990г. Опел тигра, Форд Транзит и какво ли не още

Posted 29 March 2009 - 01:16

"Колата е имала 1 собственик 39-ти набор" - това сигурно сте го чували , ама си е по-друго да си го имате написано на италиански :bigemo_harabe_net-110: Attached File  100_3753_39.jpg   130.51K   131 downloads

Колата я караше един пенсионер немец да си зима пенсията с нея.Ама почина и бабата я продаде щото нямала книжка.Ей виж сега се сетих-даже некролога на дядото е в ЖАБКАТА...........
  • 0
Публикувано изображение

#34 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 29 March 2009 - 15:58

хааа, аз пък ще ви покажа НЕМСКИЯ ОРИГИНАЛЕН БРИФ на омегата ми!!. да оригиналния, ! не си го дадох в КАТ, защото после как ще докажа че първият собственик, до 2006та е бил роден 1928г?? и е с4 имена??

да си направим състезание, на кой му е най-дърт предишния собственик?
  • 0

#35 swindler

swindler

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Posts:
  • Град:Хисаря
  • Автомобил:
    Audi B3 '91

Posted 21 April 2009 - 10:53

хаха е мойта е на 35 набор... Давиде Натичиони роден в Норсиа даже и адреса му има
тва е от превода на договора за продажба че оригинала го взеха в КАТ май.
пише цена 500 евро и ония ми вика... то тва не е истинската цена... такава я писахме заради данъците
тя и на комшията S-класата е писана на дядо му 40-ти набор ... ама дали я кара той ...

гледам написал на стъклото 94-та година
гледам по коланите 89 на едното стъкло 92-ра
викам ... кво става тука... а ми тя първата и регистрация е 94-та година. тогава е купена е на виж талона кво пише. викам ааа добре щом е така

а вчера като обикалях гледам на един чистачката му седи на ... на никъде :Р на кеше . викам тва що е така .. ми де да знам работи си чистачката. викам до долу слиза ли. слиза ама после се спира ей така както я гледаш. сигурно нещо тряя да се регулира. идва и другия от салона. и ще я палят. носят там някво зарядно и дигам капака. и единия вика на другия ... тая беше карана от един 20ти набор нали. другия да да от 20 набор е. паля е ... прекъсва та се не трае... работи на 3 целиндъра се едно. викам ... кво става тука що така прекъсва. а ми то сиг дето е стояла повечко време без да се пали и някоя свещ е заминала. че то като не се пали мн време и след това като я запалиш и прави конденз и свещите не работят. най много някоя свещ и кабели да смениш и е готова.

другата беше ... с БГ регистрация явно доста карана в България. вика тая беше на един банкер пък той си купи от мен друга кола и тая щеше да я дава на жена му ама тя и е голяма та я остави да се продава тука при мен. много поддържана кола. на жена му купи една малка да може да я кара. а вътре си личи че я е карал сериозен възрастен човек банкер. стелки пайнер и CD пайнер. отзад на кората едни големи тонколони.
на тази ми направи впечатление копчето на газта къде и го бяха сложили. на 190ките нали има оставени капачета за допълнителни копчета. от лявата страна на волана горе и бяха шибнали копчето а отстрани по принцип дето изкарват от таблото лампичките за алармите изкарали едно дьотче по което да гледаш на газ ли си или на бензин.

а в обявата в мобилето на една 124ка купе пишеше по запазена кола няма да намерите... цена 3600 :) разклечена задница и предно дясно колело също разклечено. вътре напукан махагон протъркана седалка. надрана и чуквана тенекия мазана с четката и блажната боя...
  • 0

#36 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 21 April 2009 - 19:59

В Монтана на 550 км от Бургас. Звъня на човека и се разбрахме. На другия ден запалих аз колата в 4 сутринта газ за Монтана. След няколко часа бях там. Оказа се, че човека е търговец на едро и цените при него са много добри. Колата беше на 130 000 км, но човека ми каза, че 100% е връщан километража, като за него реалните километри са поне 300 000. Показа ми и една лепенка в багажника за обслужване на масло, на която пишеше 259 000 и беше 8 м. преди това.

Така, че има и свестни търговци.

Този търговец, ако се казва Ни....., може да се окаже същия от който и аз си купих бенца, много коректен мъж. Имам му координатите, Пламене ако имаш интерес - ЛС. Той всъщност е от Берковица, бизнеса му е в Монтана...
Евала на такива хора! :allhail:
  • 0

#37 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 21 April 2009 - 20:53

Преди години ще си купувам 190...
Тършувам по Горубляне, територия известна като бермудския триъгълника на авто индустрията и попадам на много лускава и запазена 190Е 2.0 от 1994. Гледам аз колани, стъкла, надписи по кори ... бре колата си излиза 1994 дори по VIN в БС. Има климатик дето работи, абе перфектна. ЗЦената нормална за тогавашния период 7000 лева, даже леко ниска. Кукла ви казвам колата, даже оригиналната музика си беше вътре.
Та тъкмо съм се наканил да я вземам и викам бащата, като стар 190-ткаджия да даде мнеине... та идва бащата и веднага вдига капака и там какво да видим... мотора лъщи та се не гледа без тъмни очила, обаче болта на единия тампон на мотора го няма :kill_myself: а то си е сериозен болт, не е някоя 10-ка.
Питам го продавача:
Абе байно де е болта бе?
Ами... паднал е някъде...
Как тъй ще падне болта на тампона на двигателя бе, това да не е рапидка на подкалника?
А бе, докато сме го мили май някъде е изпднал...
Заерзах колата и от тогава като вдигна капак и видя мит мотор бягам.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#38 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 21 April 2009 - 21:32

Заерзах колата и от тогава като вдигна капак и видя мит мотор бягам.

И аз тъй, от много миене може съвсем без един болт да останеш! Мани мани, страшна работа ти казвам :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#39 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Posted 21 April 2009 - 22:05

Един от най-готините лафове е: Ела ела,седни да видиш как мирише чисто нов Мерцедес. Тва миналата год. на една Е около 96 май беше.. :) на 70000 км :)
  • 0
Публикувано изображение

#40 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Posted 13 May 2009 - 21:32

ооооохххх, много яки лафове и голям смях еваларка.
и аз да разкажа преживявания от Горубляне - обикалям си ей така за спорта и гледам едно Сузуки самурай "нов внос" без номера със засрахователен стикер на Бул инс от преди 10-11 месеца. при въпрос каква е колата отговр нов внос от 2 седмици купуваш, регистрираш и умираш.
бащата работи при един от най-големите вносител - дежурния лаф е "Тази кола не е карана толкова дълго време, че пред гаража беше израстнало дърво и трябваше с резачката да го махаме. затова е на толкова малко километри".
колегите от щатите ще подтвърдят тук има система за следене на извършените ремонти и т.н. поне с по-новите коли няма проблеми всичко си е описано и е в нета.
  • 0

#41 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 02 October 2009 - 14:06

Из хрониките на родното мобиле...

"ПЕРФЕКТЕН!!!Автомобила е собстеност на АВТОСАЛОНА и е с грантиран ПРОИЗХОД , ФАКТУРА , ДОГОВОР, ДЕКЛАРАЦИИ и Оригинални документи от EU. ИЗВЪРШЕН МУ Е ЦЯЛОСТЕН ПРЕГЛЕД В ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ"

Публикувано изображение

Толкова перфектно закърпен,че чак олекотен с нов по-малък радиатор тип ЗИЛаджийски с директно наливане на антифриза :icon_coolgrin:
С отстранено и без това излишното казанче за антифриз и дифузьор на перката.Препоръчително употреба само в зимни условия :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#42 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Posts:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Posted 02 October 2009 - 16:34

Из хрониките на родното мобиле...

"ПЕРФЕКТЕН!!!Автомобила е собстеност на АВТОСАЛОНА и е с грантиран ПРОИЗХОД , ФАКТУРА , ДОГОВОР, ДЕКЛАРАЦИИ и Оригинални документи от EU. ИЗВЪРШЕН МУ Е ЦЯЛОСТЕН ПРЕГЛЕД В ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ"

Публикувано изображение

Толкова перфектно закърпен,че чак олекотен с нов по-малък радиатор тип ЗИЛаджийски с директно наливане на антифриза :icon_coolgrin:
С отстранено и без това излишното казанче за антифриз и дифузьор на перката.Препоръчително употреба само в зимни условия :icon_coolgrin:

Всъщност наистина изглежда малък, но такива са на колите без клима - за Цедките говоря, а за Е класите не знам. На моята радиатора е абсолютно същия. На тези с климатика, седят вляво на снимката, т.е. ако си зад волана - вдясно от теб. Тук обаче не знам каква е историята, може да са сложили радиатор от Цедка, че нещо размера е малко непасващ с останалото.
Разбирачите да кажат!
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#43 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,837 Posts:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

User's Awards

2
32
2
2

Posted 02 October 2009 - 17:04

Явно е от Це класа радиаторчето,къде му е разширителния съд?има и климатик даже,виж колко е по-голям раиатора на климата и си представи,че оригиналния е със същия размер.
  • 0

#44 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 02 October 2009 - 18:32

Явно е от Це класа радиаторчето,къде му е разширителния съд?има и климатик даже,виж колко е по-голям раиатора на климата и си представи,че оригиналния е със същия размер.

Честно казано не знам от каква кола е радиатора,иначе съм ги свалял и двата радиатора и са със сходни размери,само дето на климатика е 2 пъти по-тънък...Както и да е-тази очиларка,ще намери някой бъдещ колега,който после ще пита тук що му грее колата...Жена и кола втора ръка - винаги крие риск,ама кво да го правиш - битие и стандарт,няма как.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#45 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 02 October 2009 - 19:16

Явно е от Ц-класа радиаторчето, ама от Ц-класа от 1920-та година :icon_coolgrin:
Тоя модел е за Аляска правен, клилматика е само за да топли, вътре на екранчето най-ниската стойност е 28 градуса и стига до 63 градуса!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users