ще се гледа от 3 метра мисля,че 42 инчов/ЛСД/ Филипс ще е в апогея си!!!Не ги слушай че телевиора бил голям и т.н.
Колкото по-огромен толкова по-яко,особенно като си пуснеш някой филм и прекараш звука през кино или уредба.
Голямото си е голямо и кефа си е кеф.
Аз преди много години като вземах мойто ЦРТ го взех 29" на хората им се струваше голям да не кажа огромен ама в действителност е нищо работа.В много случаи обзавеждането е такова че място за голям телевизор няма на секцията а стената е заета с други глупости и като сложим това че си остана мисленето от едно време че за да имаш по-голям телевизор(примерно 29") то трябва да имаш три декара хол и да го гледаш от 16 метра става една...
Вземай колкото можеш по-огромно чудовище,праскай шпилките през стената за на комшийката гоблените,надувай звука и сядай да се кефиш.
Още малко да ме ухапе кучето и не телевизор а проектор ще закача на тавана и Ани Салич ще ми е голяма колкото гардероба па върви ми разправяй че ми е гадно
ТVPLASMA или LCD
Започната от kleemann, 18 мар 2009 - 12:30:05
41 мнения по тази тема
Публикувано 19 март 2009 - 09:06
Публикувано 19 март 2009 - 09:45
Е, ако взимаш Philips, ако ще стои на стената и ако стената е бяла - вземи си Ambilight!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 19 март 2009 - 09:54
Aз си взех плазма на Panasonic 46" и съм много доволен.
Ако избереш плазма това е марката.
Ако избереш LSD Sony му е майката на това чудо.
Успех в покупката.
Успех в покупката.
Публикувано 19 март 2009 - 10:18
с Ambilight!Е, ако взимаш Philips, ако ще стои на стената и ако стената е бяла - вземи си Ambilight!
о.к но е по- скъп с 4-500 лв.
да ли си заслужава?
и аз съм на това мнение само ,че сонито го заменям с филипса.....Aз си взех плазма на Panasonic 46" и съм много доволен.
Успех в покупката.
просто съм му фен и имам вече наблюдение от доста време
айде на купона в Трявна ,после ще му мислим.....
Публикувано 20 март 2009 - 00:15
Аз съм за LCD. Много по малка му е консумацията на ток. Второ както искаш над 40 инча и да го гледаш от три метра според мен ще е много голям за това разтояние.След Нова година сина си купи Самсунг 37" LCD с всичките му екстри и картината може да се каже че е без забележки .
Също според мен е по хубаво да е поставен на нещо по стабилно отколкото на стойка .
Също според мен е по хубаво да е поставен на нещо по стабилно отколкото на стойка .
Публикувано 20 март 2009 - 00:20
Тази тема да я бях прочел преди година и половина, много неща щяха да са ми ясни. Благодарение на Илия Горанов, ако сега ми се наложи да си купя телевизор знам какъв трябва да е той. Евала и мерси за изчерпателната информация. Между другото някой попадал ли е на таблица със съотношение разстояние от телевизора и размер на въпросния.
W211-Avantgarde
Публикувано 20 март 2009 - 09:23
Ами тоя се гледа от разтояние 4-5м . Масата за хранене е на 2 метра от него и когато го гледаме от нея не е никак удобно .Просто ти шарят очите постоянно от единия край към другия.Тъй че както мислиш за над 40" и на три метра разтояние да го гледеш бая ще ти е голям.
Публикувано 20 март 2009 - 10:18
Не ми се обяснява много но с 2 думи - от днес та нататък само ЛЦД.
Плазмата има едно единствено предимство -дори бих казал ИМАШЕ-сега вече ЛЦД тата ги оправиха в тая насока - така нареченото преливане -разликата между2 много ярки цвята е по добра.
ЛЦД тата както и да го погледнеш са по добри в пъти -проблема досега беше че е много слъпо да с равят голями матрици-ама ужасно скъпо-но цената падна.
Илия -не се обиждаи ама инфото ти е старо - както казах някаде от 1 година, година и половина има ново поколение ЛЦД и там работата спи.Е сега вече е друг въпроса тва дет се купи кога е ковано и с точно каква матрица е вътре ...
Все пак си вадя хляба с разработката и на дисплеи- та ми е работа да знам - даже ми е писнало от измервания ,тестове и т.н
Все пак почти всекидневно има работа с Шарп,Самсунг,Хитачи....
Тука 1 колега спомена така наречените диодно ТВ- мисля че е имал на предвид типа ОЛЕД -на Бг ще рече Органик светодиод. Тая технология напредва ама е още салба работа-има някои дет пускат ама засега е алабализъм-много им е кратък живота на матриците за сега- TDK бяха при мене преди 2 месеца - в наи добрия случаи 5000 до 8 000 часа което е нищо и кривнята е че кат се изядат часовете кривата на котраста е ужасно стръмна надолу и матрицата става само за да се изхвърли.
Все пак тва е базирано на светодиод а от всички полупроводници само свтодиодите се изхабяват кат светят - демек през него си тече ток ама не свети.
Има 1 друго нещо- много важно в БГ -което води до разочарование от ЛЦД и плазми- в БГ повечето ТВ канали даже и тия директ от сат предават с много малка резолюция или малък битреит-по просто казано - няма достатачно инфо какво да с е покаже на екрана -и съответно картинката е боза ...
Понеже в БГ се говори много повече отколкото се прави -кои знае кога ще стане цифровизация...та съветвам да обърне внимание и н аследното- при гледане на аналогов сигнал (пътя на сигнала е изцяло цифров ако имате сат или кабеленили някакв друг приемник вързан към ЛЦТ с ДВИ кабел -в всеки друг случаи картинката е с аналогови параметри) да се види кои ТВ преубразува наи свясно аналоговия сигнал за да бъде показан на ТВ то.Тука вече бозата е огромна щото има поне 100чипа ,процесори и незнам си колко софта дет тва прават ама рядко е направено свясно.Аналоговия сигнал е ПАЛ =да речем 320 х288 тва се разлага и се скалира(софта в ТВ добавя липсващата инфо) до 1920×1080 -разликата в цифрите е ясна и за деца - и както казах тука има 1 00 000 решения кое как и т.н
Доколкото следя какво става в БГ -наште искат да минат директно на DVB-T2 - -демек наземно цифрово в МПЕГ4 формат 2012 и може би ще го направят -такива тунери са в експериментален стадии още так че всякакви днешни на ЛЦД и плазма екстри са безмислени в обалста на тунери и декодери и т.н
По добре тв д аима няколко ДВИ входа - а бъдещето ще покаже какво ще се върже там.
Тва са моите 2 стотинки по темата.
Плазмата има едно единствено предимство -дори бих казал ИМАШЕ-сега вече ЛЦД тата ги оправиха в тая насока - така нареченото преливане -разликата между2 много ярки цвята е по добра.
ЛЦД тата както и да го погледнеш са по добри в пъти -проблема досега беше че е много слъпо да с равят голями матрици-ама ужасно скъпо-но цената падна.
Илия -не се обиждаи ама инфото ти е старо - както казах някаде от 1 година, година и половина има ново поколение ЛЦД и там работата спи.Е сега вече е друг въпроса тва дет се купи кога е ковано и с точно каква матрица е вътре ...
Все пак си вадя хляба с разработката и на дисплеи- та ми е работа да знам - даже ми е писнало от измервания ,тестове и т.н
Все пак почти всекидневно има работа с Шарп,Самсунг,Хитачи....
Тука 1 колега спомена така наречените диодно ТВ- мисля че е имал на предвид типа ОЛЕД -на Бг ще рече Органик светодиод. Тая технология напредва ама е още салба работа-има някои дет пускат ама засега е алабализъм-много им е кратък живота на матриците за сега- TDK бяха при мене преди 2 месеца - в наи добрия случаи 5000 до 8 000 часа което е нищо и кривнята е че кат се изядат часовете кривата на котраста е ужасно стръмна надолу и матрицата става само за да се изхвърли.
Все пак тва е базирано на светодиод а от всички полупроводници само свтодиодите се изхабяват кат светят - демек през него си тече ток ама не свети.
Има 1 друго нещо- много важно в БГ -което води до разочарование от ЛЦД и плазми- в БГ повечето ТВ канали даже и тия директ от сат предават с много малка резолюция или малък битреит-по просто казано - няма достатачно инфо какво да с е покаже на екрана -и съответно картинката е боза ...
Понеже в БГ се говори много повече отколкото се прави -кои знае кога ще стане цифровизация...та съветвам да обърне внимание и н аследното- при гледане на аналогов сигнал (пътя на сигнала е изцяло цифров ако имате сат или кабеленили някакв друг приемник вързан към ЛЦТ с ДВИ кабел -в всеки друг случаи картинката е с аналогови параметри) да се види кои ТВ преубразува наи свясно аналоговия сигнал за да бъде показан на ТВ то.Тука вече бозата е огромна щото има поне 100чипа ,процесори и незнам си колко софта дет тва прават ама рядко е направено свясно.Аналоговия сигнал е ПАЛ =да речем 320 х288 тва се разлага и се скалира(софта в ТВ добавя липсващата инфо) до 1920×1080 -разликата в цифрите е ясна и за деца - и както казах тука има 1 00 000 решения кое как и т.н
Доколкото следя какво става в БГ -наште искат да минат директно на DVB-T2 - -демек наземно цифрово в МПЕГ4 формат 2012 и може би ще го направят -такива тунери са в експериментален стадии още так че всякакви днешни на ЛЦД и плазма екстри са безмислени в обалста на тунери и декодери и т.н
По добре тв д аима няколко ДВИ входа - а бъдещето ще покаже какво ще се върже там.
Тва са моите 2 стотинки по темата.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 20 март 2009 - 10:54
...
Според мой наблюдения (обслужваме също и сервизи за декефтирали телезивори) най-добрите и издържливи марки са:
1. Sony
2. Philips
3. LG
4. Sungoo (това не го предпоръчвам на никой да си го купува, програмите започват от 900 !)
5. Samsung (най-големите боклуци! Бачкам 1 година тая работа и ми се е случвало , новите телевизори които доставяме след 5 месеца да ги взимаме, защото почват да преебават цветовете ... и така по няколко пъти!)
...
Това не знам до клко е приложимо в БГ-то. Имам основания да мисля, че потребителската електроника тук (макар и идентично маркирана) не е същата по качество като предлаганата в т. нар. "бели" държави.
Това е и причината да избирам по рецептата: гледай много много (без запетайка) и което ти допадне - подлежи на проучване за промлеми и сервиз.
Публикувано 20 март 2009 - 13:57
Има една практическа формула. Миналното разстояние за гледане е три пъти диагонала на приемника. Но в края на крайщата всичко е субективно.Другото също е вярно: колкото повече толкова повече- т.е по-голямия екран е по добре. За компетентни мнения при избор на съвременен приемник непременно влезте в setcom.bg http://forum.setcom....ic,35005.0.htmlТази тема да я бях прочел преди година и половина, много неща щяха да са ми ясни. Благодарение на Илия Горанов, ако сега ми се наложи да си купя телевизор знам какъв трябва да е той. Евала и мерси за изчерпателната информация. Между другото някой попадал ли е на таблица със съотношение разстояние от телевизора и размер на въпросния.
LCD се пише. Щото LSD е съкращение на друго /лошо/ нещо.Корегирайте го в заглавието че....
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Публикувано 25 март 2009 - 09:38
Имаме плазма (50 )в дневната-Pioneer , преди два дена си взехме LCD (32 ), Philips за спалнята. Повече се кефя на LCD-то, може би щото е още новичко, но откъм функционалност плазмата го води значително...
Публикувано 25 март 2009 - 10:23
От Америка професионална плазма монитор (без тунер, спикъри и т.н.)
50 инча (на 110V-с голем траф за 150 лева...)
Panasonic.
Убиец.
Това чудо е правено с една едничка цел - картина...!!!
Нивото на черното е уникално. LCD-тата да ме прощават.
Верно, смуче ток, като смок - 600 вата ама кой го боли...
Тунера ми е в сателита, звука през уредбата, не ми трябва кино...
В момента в Техномаркета човек може да вземе 42 инча Панасоник плазма на фул хай деф (1980) за 1500 лева,
което си е цена достойна за внимание...
Който се е замислял, да знае - не правете компромис с резолюцията. Взимайте фул хай деф. Въпреки че цифрака излъчва на PAL 720 х 576,
на фул хай дефа по добре изглежда в сравнение с ниския хай деф (720)
50 инча (на 110V-с голем траф за 150 лева...)
Panasonic.
Убиец.
Това чудо е правено с една едничка цел - картина...!!!
Нивото на черното е уникално. LCD-тата да ме прощават.
Верно, смуче ток, като смок - 600 вата ама кой го боли...
Тунера ми е в сателита, звука през уредбата, не ми трябва кино...
В момента в Техномаркета човек може да вземе 42 инча Панасоник плазма на фул хай деф (1980) за 1500 лева,
което си е цена достойна за внимание...
Който се е замислял, да знае - не правете компромис с резолюцията. Взимайте фул хай деф. Въпреки че цифрака излъчва на PAL 720 х 576,
на фул хай дефа по добре изглежда в сравнение с ниския хай деф (720)
Audi A8
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни