Така, айде малко да съживим темата и междувременно аз да питам нещо
Модела на този COMMAND се води NTG1 и мога да кажа, че аз много се интересувах и съответно си намерих всичко излязло до момента като update включително и последната версия на картата за европа, инсталирах си и телефон със UHI интерфейс в подлакътника, мр3, абе всичко.......освен едно.
Искам да свържа друг телефон със bluetooth със bluetooth-а който е вграден в колата. Менюто изглежда като снимките на колегата от 1-вия пост. Отивам на меню bluetooth колата и телефона се намират и се свързват обаче точно за 2-3 секунди и после пак досадното NOT CONNECTED.
Нека някой колега който се е сблъсквал със проблема да сподели как става точно свързването?
Или май ми мирише на проблем със bluetooth-адаптера? Помагайте.
За да вържеш телефон през синия зъб ти трбва отделен адаптер, нещо подобно или същото:

Аз имам такъв. Ако нямаш такъв адаптер и телефона и колата се виждат, но се връзват за няколко секунди и край. Телефона вижда колата като УХИ нещо си.
При наличието на устройството от снимката или по-нов модел, телефона ти спира да вижда УХИ каквото и да е там и почва да вижда МБ Фоун систем. За да ги пеърнеш се натиска бутон на джаджата в подлакътнинка и се въвежда код за сигурност, който го пише в ръководството, но пък е еднакаъв за всички адаптери от модела. За да можеш да ползваш блутута, мисля че трябва да махнеш кредъла с телефона и на негово място да боднеш нещо подобно на снимката.
Вервам шпрехш инглизе, а аз съм твърде уморен за да превеждам
http://www.mercupgrades.com/, където ще намериш подробна информация за твоя модел и какво и как се прави.
П.С.
Синият зъб работи и с по-прости модели от команд, стига да има подготовка за син зъб. Това може да се види по дата картата на колата или да се провери по ВИН в БС или друго място. Моята си имашше, намерих джаджата от сниката и сега съм неуязвим за куките, е още ме засичат с радара, ама и това е до време...