Въпроси ???116 280
Започната от S-klasica, 01 авг 2005 - 12:50:16
8 мнения по тази тема
Публикувано 01 август 2005 - 12:50
Здравейте на всички от Мен - Борис - "Новобранеца" в този форум
1. Взех си Мерцедес W116 280S с дизелов 3.0л 5цилиндров от 123 двигател.
Ето от тук почнаха проблемите:
- никъде няма информация за модела.- ако някои има МОЛЯ да даде кой каквото знае и даде.
- Какво масло е най -добро за този двигател? Добавка да му слагам ли че ми похвалиха на Лики Моли за дизел - добра ли е и тя само една ли е че ги гледах в Лук Ойла ама не конкретизирва че подобрява работата ?
- Тия въздоси са ми много страни - като се изчелпят при многократно натискане на пидала на спирачката и става кофти и сигурно имам пробив в системата а нянам схема от къде минават - ако има някои да дава
1. Взех си Мерцедес W116 280S с дизелов 3.0л 5цилиндров от 123 двигател.
Ето от тук почнаха проблемите:
- никъде няма информация за модела.- ако някои има МОЛЯ да даде кой каквото знае и даде.
- Какво масло е най -добро за този двигател? Добавка да му слагам ли че ми похвалиха на Лики Моли за дизел - добра ли е и тя само една ли е че ги гледах в Лук Ойла ама не конкретизирва че подобрява работата ?
- Тия въздоси са ми много страни - като се изчелпят при многократно натискане на пидала на спирачката и става кофти и сигурно имам пробив в системата а нянам схема от къде минават - ако има някои да дава
Публикувано 02 август 2005 - 10:02
Публикувано 02 август 2005 - 12:57
Благодаря,
Един въпрос още :
Знаеш ли за двигател инжекция продава ли се за този модел или пурата - те нали са еднакви дали се продава някъде?
аз намирам все 2.8 карбуратори за Пура но инжекция ,както си е бил оригинал не намирам , че се чудя дали да не го правя пълен оригинал с инжекциона - пък колкото ще да харчи. То и без това никой не иска да го купи с дизелов ДВГ- въпреки че е супер.
Днес му поръчах едни продукти за хрома - похвалиха ги че го правят като нов.
Ако някои каже как се качват снимки ще ви покажа
А как да си лъсна джантите като нови че някой идиот ги е бойдисвал с боя за печки.
Един въпрос още :
Знаеш ли за двигател инжекция продава ли се за този модел или пурата - те нали са еднакви дали се продава някъде?
аз намирам все 2.8 карбуратори за Пура но инжекция ,както си е бил оригинал не намирам , че се чудя дали да не го правя пълен оригинал с инжекциона - пък колкото ще да харчи. То и без това никой не иска да го купи с дизелов ДВГ- въпреки че е супер.
Днес му поръчах едни продукти за хрома - похвалиха ги че го правят като нов.
Ако някои каже как се качват снимки ще ви покажа
А как да си лъсна джантите като нови че някой идиот ги е бойдисвал с боя за печки.
Публикувано 11 септември 2005 - 09:16
Търси двигател от Мерцедес 280 SE - между 72-ра и 76-та година са с Bosch D-Jetronic а след 76 с Bosch K-Jetronic - механичен инжекцион !
Това са вариации влагани в W116 ....
www.bmwpower-bg.net
Публикувано 12 септември 2005 - 11:28
А мога ли да сложа на Дизелака турбо ?
Двигателя е 3л 5цилиндров от 123модела ; по бусовете и старите G -класи го има .
Прече ли нещо ако му сложа?
Двигателя е 3л 5цилиндров от 123модела ; по бусовете и старите G -класи го има .
Прече ли нещо ако му сложа?
Публикувано 17 септември 2005 - 16:38
Здрасти и аз като теб съм новак в клуба. Мисля че не е проблем да сложиш турбо ама ще ти хвръкнат много пари. Мисля че във форима на тунинг.бг имаше доста за слагането на турбо на коли които го нямат серийно - поразрови там.
Нека и другите да кажат, но защо не се замислиш директно за смена на двигателя с турбодизелов примерно от 124ка
Нека и другите да кажат, но защо не се замислиш директно за смена на двигателя с турбодизелов примерно от 124ка
Публикувано 19 септември 2005 - 10:40
Ако намеря някой свястен от 124 сигурно ще сложа.
На мен ми дават 1200лв за този ДВГ , така че ако намеря свестен за тия пари направо го грабвам.
На мен ми дават 1200лв за този ДВГ , така че ако намеря свестен за тия пари направо го грабвам.
Публикувано 23 септември 2005 - 17:24
!!!!
Uncle BENZ - MERCEDES BENZ
Публикувано 23 септември 2005 - 17:26
Neeee negoviq e ,280 S - demek karburatorniq 2800cm3 (kakto si e bil negowiq) ,koeto e nai dobre ,za da si otgowarq kolata na originala. I tozi dvigatel ne sazdava nikakvi problemi.Търси двигател от Мерцедес 280 SE та !
Uncle BENZ - MERCEDES BENZ
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни