Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Chrysler Geneva Motor Show


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 W140

W140

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 06 март 2009 - 21:54

Материалите са предоставени от "Балкан Стар Аутомотив" ЕООД,
всички права запазени!


Chrysler представя своята визия за електрически автомобил на бъдещето на автосалона в Женева 2009

Производителят показва концептуалния Chrysler 200C EV и Dodge Circuit EV за първи път извън САЩ

• Chrysler ENVI вдъхновява за лична революция в мобилността, като представя чисти, екологично отговорни електрически автомобили
• Концептуалната разработка Chrysler 200C EV и прототипа Dodge Circuit EV – с техните европейски премиери
• Първият електрически автомобил Chrysler ще бъде произведен през 2010


03 март, 2009 Женева С бързо растящото си портфолио от електрически задвижвани автомобили, Chrysler LLC вдъхновява за персонална революция в мобилността, като създава ново поколение отговорни, безкомпромисни автомобили Chrysler, Dodge и Jeep® за потребители, които са загрижени за бъдещето на планетата.

По време на 79 Международно автомобилно изложение в Женева, Chrysler представя своето бъдеще като производител на електрически автомобили с европейските премиери на концептуалната разработка Chrysler 200C EV и прототипа Dodge Circuit EV.

Компанията наскоро разкри тези два автомобила – както и новия Jeep Patriot EV, усъвършенствания Chrysler Town & Country EV /в Европа Grand Voyager/ и новия Jeep Wrangler Unlimited EV – с което затвърждава своя ангажимент да разработи и предложи на пазара богата гама електрически автомобили с марките Chrysler, Jeep and Dodge.

“Имаме за цел да предложим решения за затрудненията, които нашите клиенти по света срещат” казва Майкъл Менли, изпълнителен вице президент на Chrysler LLC. “Ние създадохме електрически автомобили като първа стъпка към разработване на чисти автомобили от всички наши гами. Ще започнем производство на поне един от тези автомобили за пазарите в Северна Америка през 2010 година, а след това и за европейските пазари.”

Концептуалната разработка Chrysler 200C EV е комбинация от провокативен дизайн и вискотехнологичност, като показва как би могъл да изглежда бъдещият спортен седан на Chrysler. Концепцията Chrysler 200C EV постига 64 километра пробег изцяло на електричество или общ пробег 644 като се добави и този на гориво.

Марката Dodge се представя с най-новата версия на своя изцяло електрически спортен автомобил: Dodge Circuit EV. Автомобилът се отличава с нов смел дизайн на предницата и задницата, както и нов интериор, Dodge Circuit EV може да се похвали с пробег от 241 до 322 километра без изразходването на никакво гориво и отделянето на нула вредни емисии.

За повече информация относно Jeep Patriot EV, Chrysler Grand Voyager EV и Jeep Wrangler Unlimited EV, посетете нашия медия сайт на адрес: www.media.chrysler.com.


Chrysler ENVI

Разработването на изцяло електрическите автомобили на Chrysler и тези с удължен пробег се ръководи от ENVI – съкратено от “environmental” – вътрешна организация на Chrysler, основана в края на 2007, за да се фокусира върху производството на електрически автомобили и свързаните с тях технологии.

“ENVI бързо ще предложи електрическите автомобили на пазара и напълно ще промени живота на нашите клиенти,” казва Лу Родес, президент на ENVI и вице президент на Advance Vehicle Engineering. “Електрическите автмобили на Chrysler ще направят клиентите независими от традиционните горива и поддръжка, вместо това те ще се радват на ново, социално отговорно поведение – моментно ускорение, безшумна, плавна работа на двигателя и ефикасност каквито днешните двигатели с вътрешно горене не могат да предложат.

“ENVI се ангажира с обещанието за електрически автомобили и дори повече”, добавя Родес. “Като работим в тясно сътрудничество с доставчиците на електрическа енергия и с производителите на батерии, ние неусетно се приближаваме към притежаването на електрически автомобил – подход, който скоро ще позволи на клиентите да преминат към природосъобразни и интуитивни мобилни пакети”.

Изцяло електрическите автомобили на Chrysler и тези с допълниетелен бензинов мотор за удължаване на пробега ще ограничат съществено зависимиостта ни към традиционните горива и CO2 емисиите.

Chrysler ще приложи технологията за електрическо задвижване на ENVI във всеки един от брандовете си, на автомобилите с предно задвижване, задно задвижване и на тези със задвижване на четирите колела.

“Както показахме с гамата си от ENVI електрически задвижвани протопипи, Chrysler се движи категорично в посока на електрическо задвижване за своите смели автомобили Dodge, признатите за многостранните си спосоности автомобили с марката Jeep и комфортните и функционални модели на Chrysler,” казва Родес.


Технологията All-electric Vehicle

Технологията на електрически задвижваните автомобили на Chrysler използва три основни компонента. Електрически мотор, който задвижва колелата, усъвършенствана литиево-йонна батерия, която подава ток на мотора и контролер, който управлява потока на енергия.

“ENVI технологията ще предостави на клиентите ни автомобили, които отделят нула вредни емисии и постигат от 241 до 322 пробег,” споделя Родес. “Електрически задвижваните автомобили на Chrysler са възможност за социално отговорно поведение, намаляване зависимостта от чужди горива и намаляване на месечната сметка, като същевременно гарантират търсените от клиента поведение и ефективност.”

Резултатът от ENVI технологията е напълно ново усещане от шофирането, което осигурява моментално ускорение и незабавна реакция на автомобила. Електрическата технология поставя нов стандарт на плавна, безшумна и ефикасна работа на двигателя.

Зареждането на изцяло електрическия Chrysler е изключително лесен процес: включва се в стандартен контакт с 110-волта, като времето за зареждане се сваля наполовина при използването на 220-волта.


Технологията Range-extended Electric Vehicle /електрически автомобил с удължен пробег/

Технологията Range-extended Electric Vehicle /електрически автомобил с удължен пробег/ комбинира елементите от ENVI Electric Vehicle технологията като добавя малък бензинов двигател и интегриран електрически генератор, който произвежда допълнителна енергия, за да захрани електрическата система при нужда. По този начин се постигат предимствата от електрически автомобил с пробег, съизмерим с този на настоящите модели с бензинови двигатели – без това да налага компромис с поведението на автомобила.

Технологията постига 64 километра пробег с енергия от батерията и нула вредни емисии. Малкият двигател с вътрешно горене и вграден генератор произвежда електричество, с което пробега на автомобила се удължава до 644 километра. Процесът на зареждане е идентичен с този на изцяло електическите автомобили.

Прикачени файлове


  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни