Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем в скороститене включва и не реди

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 02 март 2009 - 21:41

Здравейте колеги доакараха ми една 210 ка 2000 година автомат скорости така проблема е следния като е на паркинг и включа директна няма проблем но после от директна на задна не иска да включи като пусна спирачката включи а и също така не иска да реди скоростите като е на директна превключи само до втора и спре до 5000 оборота и пак не иска да вклучи 3 та какво може да е колата е 220 цди типтроник скорости 143 кс

Поздрави

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от mari0: 02 март 2009 - 21:43

• 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

#2 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 02 март 2009 - 22:03

:dontknow:
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 02 март 2009 - 22:39

Маслото в скоростите гледал ли си го, има ли, или го е хвърлило през буксата...?
  • 0

logo-600-1002.png

#4 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 02 март 2009 - 22:44

има масло ,преди 20 дена е сменяно
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#5 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 02 март 2009 - 23:03

има масло ,преди 20 дена е сменяно

То хубаво е сменяно, ама за течове гледаха ли, стружки в картера, какво масло и наляха.....
  • 0

logo-600-1002.png

#6 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 02 март 2009 - 23:21

течове няма незнам какво масло с налято ще го проверя
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#7 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 12:43

давайте мнения :icon_welldone: че вече незнам :dontknow: :kill_myself:
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#8 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 16:34

Маслото в скоростите гледал ли си го, има ли, или го е хвърлило през буксата...?

значи колега прав беше маслото го е изхварлило през буксата и сега имаш ли си напредстава как се сменя тая букса и колко масло требва да сабират тия скорости, значи имаше 3 литра в тех а в турбината не сам проверил колко е .Благодаря ти предварително
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#9 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 20:38

Колеги някои има ли си на представа как се сменя самата конзola дето влиза буксата в нея (незнам дали точно конзола се нарича де) даите некакви предложения и колко масло сабира тая скоростна кутия. Типтроник е :unsure: Помагаите :(
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#10 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 март 2009 - 20:54

Колега мисля че трябва да се свали картера и филтъра на скоростната кутия, и след това се вади куплонга с кабелите , и след като се свали във средата на бусата има един болт , мисля че беше 7 или 8 мм глава и и после трябва да извадиш цялата платка , и отвътрешната страна на буксата има гумен пръстен от който най вероятно имаш теч. Успех !
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

#11 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 21:00

Колега мисля че трябва да се свали картера и филтъра на скоростната кутия, и след това се вади куплонга с кабелите , и след като се свали във средата на бусата има един болт , мисля че беше 7 или 8 мм глава и и после трябва да извадиш цялата платка , и отвътрешната страна на буксата има гумен пръстен от който най вероятно имаш теч. Успех !

значи колега като се сжали картера тогава се вижда куплонга с каб
елите понеже от вънка като го гледам има нали само крагал отвор и в него се мушка буксата със снопа кабели
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#12 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 март 2009 - 21:43

Ходи и си купи една букса от БС или О-пръстени някой сменят (аз лично не съм привържаник).
Качваш колата на канал или подемник, буташ палчето на буксата надолу и откачаш кабела.
Преди това източи маслото от картера, може да си го събереш ако скоро е сменяно и да долееш с същото после, след това вземи камъче 7-ца 1/4 и удъжение и развий болтчето (много внимателно да не превърти, същото важи и при завиване не му трябва сила а само да прибере), няма да се притесняваш болтчено си остава на буксата и неможе да падне.
След като си го развил дърпай смело, понякога излиза трудно, след като си е извадил може да сложиш новата (като пак казвам внимавай при стягането, сила не му трябва).
Наливаш си старото масло и регулираш нивото после по щека.

Това е, не е сложно ако имаш други въпроси питай.
  • 0

logo-600-1002.png

#13 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 21:48

Ходи и си купи една букса от БС или О-пръстени някой сменят (аз лично не съм привържаник).
Качваш колата на канал или подемник, буташ палчето на буксата надолу и откачаш кабела.
Преди това източи маслото от картера, може да си го събереш ако скоро е сменяно и да долееш с същото после, след това вземи камъче 7-ца 1/4 и удъжение и развий болтчето (много внимателно да не превърти, същото важи и при завиване не му трябва сила а само да прибере), няма да се притесняваш болтчено си остава на буксата и неможе да падне.
След като си го развил дърпай смело, понякога излиза трудно, след като си е извадил може да сложиш новата (като пак казвам внимавай при стягането, сила не му трябва).
Наливаш си старото масло и регулираш нивото после по щека.

Това е, не е сложно ако имаш други въпроси питай.

още 1 въпрос само и първо мерси много,требва ли да се сваля картера,и болчето седи в самата конзола каде се навърта буксата до колкото те разбах и още нещо знаеш ли колко масло сабират скоростите
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#14 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 03 март 2009 - 21:59

още 1 въпрос само и първо мерси много,требва ли да се сваля картера,и болчето седи в самата конзола каде се навърта буксата до колкото те разбах и още нещо знаеш ли колко масло сабират скоростите

Картера няма да го сваляш, освен ако с буксата няма да сменяш маслото, филтъра и гарнитурата.
Буксата се намира отдясно на кутията, обикновено има една ламаринка, която също трябва да махнеш с болтче е Т30.
А болтчето на буксата се намира вътре в нея след като откачиш кабела.

PS: Ако ти се струва сложно, по добре отиди някъде или при някой който го е правил ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#15 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 03 март 2009 - 22:07

Картера няма да го сваляш, освен ако с буксата няма да сменяш маслото, филтъра и гарнитурата.
Буксата се намира отдясно на кутията, обикновено има една ламаринка, която също трябва да махнеш с болтче е Т30.
А болтчето на буксата се намира вътре в нея след като откачиш кабела.

PS: Ако ти се струва сложно, по добре отиди някъде или при някой който го е правил ;)

аз буксата съм я откачил ама леглото каде влиза буксата не знаех как, а то точно от нея е изхварлило маслото и мислех че се сваля картера и от там некаде се откача . Мерси много за информацията.утре ше видим какво ше направим и ше ти кажа дали всичко е минало както трябеа .Мерси още веднъш :beer:
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни