Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Високи обороти при студен двигателW202 C180 Бензин 1998г. Автоматик

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Gr33dY

Gr33dY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    MB C180 , 1998

Posted 27 February 2009 - 00:09

Здравейте , потърсих из форума решение на моя проблем, но не открих сходна тема . Проблема е следния - сутрин когато запаля(много рядко пали от първи път дори и да не е сутринта) и е още студена, постепенно вдига оборотите . Когато е на драйв си върви без да давам газ :rolleyes: , когато е на Паркинг вдига оборотите малко над 2000 до към 2200 , предавките не се сменят плавно при тези обороти . По принцип може би до някъде е нормално когато е студена да вдига обороти , но над 2000 ми се струва прекалено. След като загрее се оправя проблема. Водена е и на диагностика , но не дава грешки . Ще съм благодарен ако някой може да даде някаква насока ..

ПП. Не съм мн наясно каква е нормалната температура на работа на двигателя, но ми направи впечатление, че повечето време се задържа на 70 градуса
  • 0

#2 feelg

feelg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Град:бургас

Posted 27 February 2009 - 14:20

Провери дали комутатора ти управлява дроселовата клапа,при контакат трябва да се премести като я гледаш,ако не се мести,не ти завиждам.
  • 0

#3 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,301 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Posted 27 February 2009 - 14:51

Има ли АГУ колата?
С какъв бензин я караш , или по-скоро от къде го наливаш?
:flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#4 Gr33dY

Gr33dY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Posts:
  • Автомобил:
    MB C180 , 1998

Posted 28 February 2009 - 16:06

Ще видя дроселовата клапа дали действа нормално , иначе нямам газово на бенз А95 я карам повечето време , от различни места го наливам , но главно ОМВ, ЕКО и Петрол .
  • 0

#5 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 28 February 2009 - 18:54

Здравейте , потърсих из форума решение на моя проблем, но не открих сходна тема . Проблема е следния - сутрин когато запаля(много рядко пали от първи път дори и да не е сутринта) и е още студена, постепенно вдига оборотите . Когато е на драйв си върви без да давам газ :rolleyes: , когато е на Паркинг вдига оборотите малко над 2000 до към 2200 , предавките не се сменят плавно при тези обороти . По принцип може би до някъде е нормално когато е студена да вдига обороти , но над 2000 ми се струва прекалено. След като загрее се оправя проблема. Водена е и на диагностика , но не дава грешки . Ще съм благодарен ако някой може да даде някаква насока ..
ПП. Не съм мн наясно каква е нормалната температура на работа на двигателя, но ми направи впечатление, че повечето време се задържа на 70 градуса

70 градуса е ниска темп. - първата работа - огледаи термостата и въобще охладителната система.
тва го оправяш и тогава ще гледаме другото - Ама тоя дет си му я водил на диагностика -щом не дава гешки занчи е ок ... ми нали се гледат още 20 други показателя ...
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#6 Gr33dY

Gr33dY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Posts:
  • Автомобил:
    MB C180 , 1998

Posted 18 March 2009 - 11:00

След почистване на дроселовата клапа се подобри положението с оборотите ..
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users