Публикувано 27 февруари 2009 - 02:08
Не съм администратор и не искам да се бъркам в тия работи, но променете заглавиета на темата, защото ВибрациЙ е странно ?
Всъщност като прочетох заглавието се сетих за една тема от друг форум, ето малко от нея
"Феноменът "батериЙ"
"Батерий ще да е някой римски пълководец. Такива със сигурност са и Анимаций, Функциий, Дефиниций, Концесий и прочие.
Като че по-рано доста по-рядко виждах тази откровено дразнеща грешка. И, общо взето, я правеха хора откровено неграмотни. Напоследък имам чувството, че всеки втори пише така. Срещам я във вестници, списания, по телевизията, в интернет сайтове, във форумите е вече затвърдено правило. Чудя се две неща: първо, толкова ли е трудна аналогията "женА-женИ" - "батериЯ-батериИ" - обикновено множествено число... И толкова ли не се усеща, че някак не звучи... И второ, каква е логиката в главата на тези иначе толкова знаещи хора? Най-тъпото е, че въпросната недомислица идва все повече и от съвсем образовани хора, с по едно-две-три висши образования. Разбирам да е някакво сложно правило, но това е елементарно нещо... Та, за да се шири толкова много, явно има нещо друго, което аз не виждам и не разбирам. Какво е то?"
Това го пиша защото напоследък ми прави впечатление (не че съм най - грамотния) че и тук в този форум много често се пише с "Й" накрая когато не трябва.