Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Болтове за алуминиеви джантиW202

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 100yan

100yan

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    С 180, W202, 1994

Публикувано 18 февруари 2009 - 13:39

Колеги,
джантите ми са железни, а смятам да купя алуминиеви (бъбреци).
Въпроса ми е: Ще трябва ли да търся и болтове за тях или са еднакви с тези за стандартните железни джанти?
  • 0
Публикувано изображение

#2 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 18 февруари 2009 - 13:56

не са еднакви, по дълги са тези за алу. джанти
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

#3 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 18 февруари 2009 - 14:07

не са еднакви, по дълги са тези за алу. джанти

Отговора не е еднозначен.Зависи от джантите.Оригиналните ми джанти /алуминиевите/ са с къси болтове.Взех си други алуминиеви за зимата, те са с дълги.Зависи от фланеца на джантата, има значение дали болтовете влизат навътре или са от вън.Отиди при някой гумаджия той ще ти каже.И си купи втора употреба, че навите са от кашкавал.
  • 0

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 18 февруари 2009 - 19:53

Болтове купи от магазина на бул."Сливница" и "Раковски"-не са кашкавалени-стоманизирани са.
Най-често срещаната дължина за лети джанти е 39мм.,докато за стоманени е 29-30мм.Отпред можеш да сложиш колкото си искаш дълги болтове,но внимавай отзад-да не намелиш накладките на ръчната(крачната)!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#5 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 18 февруари 2009 - 23:02

Не мисля,че болтовете от железните джанти ще станат на алуминиевите.Аз на моята 202-ка като и взех алуминиеви джанти ми дадоха от магазина и комплект чисто нови болтове за мерцедес.Тъй като болтовете вървят в комплект с джантите според модела на колата.Задните ми болтове наистина са по-къси от предните с около 5-6мм.В магазина ми казаха,че за 202 винаги идвали така от производителя на джантите,з-то иначе опирали във въжето на ръчната спирачка и като сменям гуми винаги предупреждавам гумаджията да не обърка болтовете.
P.S За нищо на света не си купувайте джанти произведени в ИТАЛИЯ.Ако ще и маркови да са то те имат здравина колкото сирене и характеристика на метала като вафлени кори!!!
  • 0

#6 100yan

100yan

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Мнения:
  • Автомобил:
    С 180, W202, 1994

Публикувано 19 февруари 2009 - 07:08

Болтове купи от магазина на бул."Сливница" и "Раковски"-не са кашкавалени-стоманизирани са.
Най-често срещаната дължина за лети джанти е 39мм.,докато за стоманени е 29-30мм.Отпред можеш да сложиш колкото си искаш дълги болтове,но внимавай отзад-да не намелиш накладките на ръчната(крачната)!

Благодаря за инфото. Но,
от кой магазин на бул."Сливница" и "Раковски", че не се сещам?
  • 0
Публикувано изображение

#7 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 19 февруари 2009 - 07:43

Отговора не е еднозначен.Зависи от джантите.Оригиналните ми джанти /алуминиевите/ са с къси болтове.Взех си други алуминиеви за зимата, те са с дълги.Зависи от фланеца на джантата, има значение дали болтовете влизат навътре или са от вън.Отиди при някой гумаджия той ще ти каже.И си купи втора употреба, че навите са от кашкавал.

тои пита за бъбрека те са с дълги болтове всички а по принцип с наи-късите дето са за железни жданти не съм виждал на лети има ,едни болтове къде са на дължина между дълги и къси те стават на некои лети джанти
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни