Болтове за алуминиеви джантиW202
Започната от 100yan, 18 фев 2009 - 13:39:18
6 мнения по тази тема
Публикувано 18 февруари 2009 - 13:39
Колеги,
джантите ми са железни, а смятам да купя алуминиеви (бъбреци).
Въпроса ми е: Ще трябва ли да търся и болтове за тях или са еднакви с тези за стандартните железни джанти?
джантите ми са железни, а смятам да купя алуминиеви (бъбреци).
Въпроса ми е: Ще трябва ли да търся и болтове за тях или са еднакви с тези за стандартните железни джанти?
Публикувано 18 февруари 2009 - 13:56
не са еднакви, по дълги са тези за алу. джанти
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg
www.mercedes.mobile.bg
Публикувано 18 февруари 2009 - 14:07
Отговора не е еднозначен.Зависи от джантите.Оригиналните ми джанти /алуминиевите/ са с къси болтове.Взех си други алуминиеви за зимата, те са с дълги.Зависи от фланеца на джантата, има значение дали болтовете влизат навътре или са от вън.Отиди при някой гумаджия той ще ти каже.И си купи втора употреба, че навите са от кашкавал.не са еднакви, по дълги са тези за алу. джанти
Публикувано 18 февруари 2009 - 19:53
Болтове купи от магазина на бул."Сливница" и "Раковски"-не са кашкавалени-стоманизирани са.
Най-често срещаната дължина за лети джанти е 39мм.,докато за стоманени е 29-30мм.Отпред можеш да сложиш колкото си искаш дълги болтове,но внимавай отзад-да не намелиш накладките на ръчната(крачната)!
Най-често срещаната дължина за лети джанти е 39мм.,докато за стоманени е 29-30мм.Отпред можеш да сложиш колкото си искаш дълги болтове,но внимавай отзад-да не намелиш накладките на ръчната(крачната)!
Публикувано 18 февруари 2009 - 23:02
Не мисля,че болтовете от железните джанти ще станат на алуминиевите.Аз на моята 202-ка като и взех алуминиеви джанти ми дадоха от магазина и комплект чисто нови болтове за мерцедес.Тъй като болтовете вървят в комплект с джантите според модела на колата.Задните ми болтове наистина са по-къси от предните с около 5-6мм.В магазина ми казаха,че за 202 винаги идвали така от производителя на джантите,з-то иначе опирали във въжето на ръчната спирачка и като сменям гуми винаги предупреждавам гумаджията да не обърка болтовете.
P.S За нищо на света не си купувайте джанти произведени в ИТАЛИЯ.Ако ще и маркови да са то те имат здравина колкото сирене и характеристика на метала като вафлени кори!!!
P.S За нищо на света не си купувайте джанти произведени в ИТАЛИЯ.Ако ще и маркови да са то те имат здравина колкото сирене и характеристика на метала като вафлени кори!!!
Публикувано 19 февруари 2009 - 07:08
Благодаря за инфото. Но,Болтове купи от магазина на бул."Сливница" и "Раковски"-не са кашкавалени-стоманизирани са.
от кой магазин на бул."Сливница" и "Раковски", че не се сещам?
Публикувано 19 февруари 2009 - 07:43
Отговора не е еднозначен.Зависи от джантите.Оригиналните ми джанти /алуминиевите/ са с къси болтове.Взех си други алуминиеви за зимата, те са с дълги.Зависи от фланеца на джантата, има значение дали болтовете влизат навътре или са от вън.Отиди при някой гумаджия той ще ти каже.И си купи втора употреба, че навите са от кашкавал.
тои пита за бъбрека те са с дълги болтове всички а по принцип с наи-късите дето са за железни жданти не съм виждал на лети има ,едни болтове къде са на дължина между дълги и къси те стават на некои лети джанти
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg
www.mercedes.mobile.bg
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни