Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Новия Citroen C5Размисли без страсти

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 16 февруари 2009 - 17:40

Колеги, какво може да ми кажете за този модел.
Знам, че е нов модел и сега навлиза.
Та с какво ще се сблъскам при евентуална покупка.
Става дума за последния модел 2009.

Прикачен файл  2008_Citroen_C5_Interior.jpg   31,75K   34 Брой сваляния Прикачен файл  2008_citroen_c5.jpg   56,65K   32 Брой сваляния
  • 0

#2 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 16 февруари 2009 - 18:03

Колега, колата е нова, така че смятам че е още рано за отзиви. Инак до колкото знам тя е на базата на пежо 407, което доста го хвалят. Много от проблемите вече идват от поддоставчиците и търсене на по-евтини решения. Инак като изработка и инжерна работа би трябвало да е ОК, за европейския пазар. Ама за БГ, ние сме си частен случай!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#3 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 февруари 2009 - 18:14

Дизайнът е добър, друго не мога да споделя
  • 0

#4 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 16 февруари 2009 - 18:22

Купувай смело
Па после (след, като почерпиш), ще започнем да научаваме и ...ние по нещичко за колата :icon_coolgrin:

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#5 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 февруари 2009 - 18:23

Когато излезе С-5 знам,че имаше доста ядове с електрониката...двама-трима познати си купиха тогава,и често посещаваха сервиза.Абе,ако ти е на сърце-взимай-нали има и гаранция?Какво е окачването-ако е класическо няма да има проблем!
Карах една година ново служебно Пежо,ама 406,или беше 407 ли...?Абе седан,от последните за модела-разкошна кола,с 2.0л. бензинов мотор,150к.с.,хубава возия,удобна,тиха-за разлика от Тойота-Авенсис и други.И за две години и 150 000км.никакви грижи!Средния и разход беше 10л.,като извънградско се караше със 140-160км./ч.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#6 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 16 февруари 2009 - 18:26

Бързо обезценяване. Дизайна е добър, но ми се струва, че не е много рационален, ако е на базата на 407 имам недобри отзиви натрупани на едно 407 купе. В градски условия е доста неудобно с тази дълга предница. Относно надеждността няма от какво да се опасяваш дори и да излезе нещо сериозно то ще е в рамките на гаранционния период и ще бъде отстранено (имам лични наблюдения над френски автомобили на приятели). Успех в избора !
  • 0
W211-Avantgarde

#7 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2117 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 февруари 2009 - 19:15

На мен новия Ц5 много ми харесва даже бих си купил ако нямах кола. Като излезе предишния модел на Ц5 си купих един чисто нов от магазина и общо взето съм имал дребни проблеми които са гаранционно отстраними, мисля че като го купуваш нов нищо не би трябвало да те притеснява, купуваш го, караш докато е в гаранция и хвърляш /продаваш/ след това, защото на моя тогава му почнаха по сериозните проблеми като например ми изгоря блока на еърбега, трябваше да сменям филтъра за твърди частици, на двигателя почват да му се скапват разни вакуми и пластмаси, трошат се дръжките на вратите, ръждясва, електрониката се скапва, парктроника дава дефекти, турбото се сменя, съедините+маховик и тн.. мисля че мога да продължа и с по дребните неща, но няма смисъл. Това е общо опита ми от 3 годишната експлотация на Ц5. Сега имам пежо 407, пак ново съм го купувал и то не дава толкова дефекти, докато беше в гаранция се скапваше повече, сега не. Аз бих те посъветвал ако ти харесва да го купиш, най добре да е дизел автоматик.
  • 0

#8 Alenn

Alenn

Напреднал

• Потребители на форума
  • 263 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30 2007

Публикувано 17 февруари 2009 - 01:13

А, аз да се изкажа сега като върл противник на френските автомобили - купи последния брой на Ауто Билд. Там има сравнение на 5 автмобила от класа - Citroen C5, Honda Accord, Ford Mondeo, Opel Insignia и VW Passat. И познайте кой е на последно място - C5!
Естествено тези стратии и тестове с точките са субективни, но като човек който много се интересува от ново автомобилостроене чета и чувам хубави отзиви основно за VW и последната Opel Insignia. Видях и новия Avensis, който много се доближава като качество на изработка до Lexus. Французите никога не са били номер 1 в този клас.
Няма да ти давам съвет купи си това или онова, но наистина имай впредвид огромното обезценяване на Ситроена с годините, като все пак най-важното е да ти носи удоволствие!

Поздрави!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни