Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Не върви :(W140

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#1 he_found_you

he_found_you

Чирак

• Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 15 февруари 2009 - 16:47

Абе нещо напоследък като си карах колата (преди да строша проклетия ключ) и я усещам малко по-слаба...

Попринцип гледам да не я юркам щото изпуска масло през уплътнението на капака за клапаните - вече 3та седмица чакам да ме викнат да го сменя (ма и колата не е карана).....

Но като цяло я усещам леко спъната... Не е като да работи на по-малко цилиндри. Имам малко опит с 8ците, но като я купих й измих двигателя (сам с маркуча :) ) и тогава след 10-20км съвсем осезаемо остана на 5-6 цилиндъра и не вървеше МА ХИЧ. На едно издухване до Пловдив хич не се оправи... Само след зверско шофиране в града на тепетата (160-180 по малките улички :) ), каране само на кикдаун и в един момент направо осезаемо се ОТПУШИ...
Т.е. сега проблема не е това, колицата се изтрелва прилично, но не както други които съм карал (на живаго беше ебати изтребителя - тая кола съм я признал, неслучайно исках да я купя въпреки всичките й проблеми)

Леко ми се струва че някой цилиндър не работи правилно и си мисля дали да сменя свещите (кой знае откога не са сменяни)... Но със смяната ми се иска някой и налягане да ми замери и се чудя къде да стане, щото там където си правя обикновено колата няма да искат (ше ги домързи гадовете - на 124ката също нещат).......
Кабелите са прилични и не са за смяна според тоя дето ми гледа откъде тече маслото (то сега напоследък спря да тече като стигна до средата на пръчката).....
Бобина на тия коли сменя ли се? От нея такива ядове може ли изобщо да има
(имам прекалено много опит в двутактовите двигатели където има само 3 главни компонента които може да са виновни - ниво на бензина, количество въздух и запалване. А запалването е само чукче, кабел, бобина и свещ... проста работа)

Чудя се да сипя ли добавка за чистене на инжекторите или направо да я закарам в бош да ми ги продухат........

Около 10тина процента я усещам по-слаба, не е като да е спънат кон - хора които малко са карали осмаци не я усещат но аз си знам :( ...

Кажете какво мислите и какво да я правя... Тия добавки не са ли съсипия на двг? Мислех и добавка за "сух" двигател да сложа (ако счупиш картера да си я караш без масло - като тая руската дето я има в Шел, само че американска обаче 240лв ми се връзва и малко ми са кът парите за глупости).........
  • 0

#2 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2106 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 февруари 2009 - 22:32

Почни от консумативите, смени горивния и въздушния филтър, после свещите и нищо не пречи да сипеш добавка в резервоара за прочистване на горивната система. Иначе за добавки които се сипват в двигателя (смесват с маслото) не ти препоръчвам в никакъв случай, колкото и хубави реклами да си гледал.
  • 0

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 15 февруари 2009 - 22:43

Добавките ги забрави-само мое мнение!
Мерене на компресия на бензинов двигател не ми се връзва(пак само мое мнение-моля,моля!).На дизел-да-там компресията е около 3 пъти по-висока и няма хънта-мънта,докато на издухала тотално бензинка с богато омаслена бутално-цилиндрова група може да покаже"перфектна" компресия!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 15 февруари 2009 - 22:51

Ако си зареждал скоро нормално е.
Аз миналата седмица слагах бензин от ОМV тук в Пловдив..... пълен ташак, колата ми невървеше изобщо.
За нафтата по същия начин, пунтото работеше като форажомелка.
Вчера зареждах нафта от Лукойла в Бургас че имах работа..... мотора мърка и ми даде такъв разход че щях да падна.

PS: Така че като за начало смени бензиностанцията ;)
  • 0

logo-600-1002.png

#5 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 16 февруари 2009 - 15:13

Само за инфо да ви кажа

от ОМВ слагам за 100 лева и карам 400км

от ЛукОйл слага за 100 лева и карам 500км

и двете в града и

колата е W140 300 td
  • 0
W140 300 TD 98г.

#6 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 февруари 2009 - 20:44

Навсякъде пишат,че ОМВ лъжат в литрите,но пък горивото им е доста добро,според мен....

Днес за пръв път от 3 години заредих дизел на ЛУК ойл,и утре като покарам по-дълго ще видя дали има разлика във вървежа.
  • 0

#7 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 16 февруари 2009 - 20:52

От ПЕТРОЛ, кат сипя за 100лъва, минавам 623км. :icon_coolgrin:

колата е W140 300TD

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#8 pepino

pepino

Напреднал

• Потребители на форума
  • 476 Мнения:
  • Град:софия

Публикувано 16 февруари 2009 - 21:54

А бе вие си изкарахте егати и малолитражките от мазетата мецана със 100лева или около 60 литра трудно минава 500-те километра говорим само градско
Но спама на страна колега ако искаш мога да ти пратя телефона на Данчо в Горна Баня за диагностика
Аз със сигурност сам доволен от услугите му
  • 0

#9 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2106 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 февруари 2009 - 22:48

Аз със 100лв. минавам към 340км това е цялата реална истина за моята кола :)
  • 0

#10 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 16 февруари 2009 - 22:59

Хм ,,,пак се мерят литри..чакай преди да е дошъл витция(шега колега)с неговия отчайващо малък разход-да пиша и аз....да де-нали си говорим за ЕС класи
на мойта и сипвам 100 Литра(не Лева)...толкоз събира...и минавам 260 мили което е към ...420 Км.....и така...това е градско...-смесено(градско и извънградско) към 300 мили...което е 480-500 км....
:drift1:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#11 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 17 февруари 2009 - 06:33

Ахах,хората пишат за 100лв,колко минават,а ти със 100литра минаваш по-малко отколкото top със 100лв,което е доста по-малко от 100литра.Как го караш този мерц бе Самурай?

Аз не съм засичал скоро,ама със 75литра стигам до Златни Пясъци от София.....като карам прилично (не дебилно бързо,но не и нормално).

Ако някога доживея магистралата,ще е ебаси кефа пътуването.Ем ще карам със 160-180 перманентно ,ем ще ми харчи 8-10 с тая скорост.......ма дотогава ще се е изчерпал петрола на земята.....хаха
  • 0

#12 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Публикувано 17 февруари 2009 - 07:01

Аз не съм засичал скоро,ама със 75литра стигам до Златни Пясъци от София.....

В този ред на мисли мога само да ти завиждам благородно...като тръгна от София и на входа на Бургас вече ми светят лампите за резерва :kill_myself:
  • 0

#13 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 17 февруари 2009 - 12:02

Представям си как караш и то до Бургас,където доста голяма част от пътя е магистрала,и изхарчваш почти цял резервоар.А аз до Варна,където хем е по-дълго със 100-150км, хем има 120км магистрала само минавам със 75л!
Или си ненормален зад волана или на колата и има нещо!
  • 0

#14 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 17 февруари 2009 - 15:46

Хахаха-ми как я карам....ба ли го :)...настъпвам си я...се ще се намери някои чалмосан да ме ядоса по пътя...и чудовището изревава...но и не забравяйте че карам в New York..трафиkа си оказва влияние..иначе аз до Бургас зареждах два пъти...124ката....но пък стигнах за 2 часа и 40 минути....което си е малоумие и обещавам ,че повече няма да правя така :)

:drift1: :rolleyes:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#15 he_found_you

he_found_you

Чирак

• Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 17 февруари 2009 - 17:44

ъъъъ само на мен ли В8 ми харчи 25-42 на сто? (двадесет и пет до четиредесет и две на сто)......... аз ли карам кофти незнам обаче градско дори много лежерно шофиране САМО на темпомат немога да падна под 22 в тия задръствания....

Като карам в задръстване обаче (на място компа показва 40 на сто) и я настъпвам злобно разхода скача над максималното показание 40 на сто и колата съм я засичал 42 на сто......... Говориме много лошо каране де ;)

Чак ми става смешно като чета хората с дизелите как минавали през цяла България със 100лв... Аз лично като сипя 50лв сутринта, след нормално шофиране и няма и 80км вече съм за бензиностанция... Ест градско но не е там работата - карам ес класа то ако човек му пука за разхода да не е взел 2.5 тоннен автомобил с технология от ранните 90г...

В такъв момент бих се запритеснявал че нещо колата харчи много или друго, но като я карам извънградско успях от Търговище (първото ОМВ след Търговище) до София да се прибера със среден разход 10.4 литра ПО компютър (имам го на снимка :) )...... Естествено съм карал като БАБА с 80-100км, само на темпомат но все пак колата може и разумно да харчи ;)

Сипвайки бензин не съм видял разлика от бензиностанция до бензиностанция нито във вървежа нито в изминатите километри (рядко сипвам пълен резервоар и шанса да ме излъжат с литри е малко по-малък понеже си пълня сам колата, ВИНАГИ а не оставям бензинджията да си сипе 1-2 тубички докато си плащам вътре както се прави масово вече - имах приятел който беше бензинджия :) )
ОМВ съм забелязал че имат нелошо гориво но все пак предпочитам Лукойл като от "старите мутри" съм чувал че в Лукойл бензина е по-истински...
Лично съм си забелязал че 100те октана на Шел най добре вървят но е изтезание за колата и на ес класата никога не съм сипвал а на 124ката мноого много рядко...

Иначе благодаря за съветите, като засега смятам да послушам основно съвета на Топ - да пробвам добавка за почистване на инжекциона.

Горивния и въздушния филтър, филтъра на хидравликата, както и маслото на двг и на диференциала вече ги смених (370лв :) )
Промих колата с приста промивно масло, както е по спецификации - на горещ двг източихме маслото и сипахме 8 литра приста промивно, колата работи около 10 минути на място и после източихме и сипахме кастрол 15W40, полусинтетика (мислех пълна синтетика но продавачката прекара 30 минути да ме разубеждава как мотор на 300хил км и на 15 години не е за пълна синтетика и накрая се съгласих да не харча 100 кинта отгоре).
След това източихме хидравличната течност (колкото смукалката позволяваше) и напълнипме с добавка за предпазване от течове и хлабавини по хидравликата.(добавката беше за 1:3, ние сипахме само чиста добавка). Резултата е осезаемо втвърден волан, върти се като гумен (определено без хлабавини и втвърдявания и скърцане на студено както преди).
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни