Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Изчезна ми топлото след смяна на водна помпа..?!?W210

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 fogost

fogost

Чирак

• Потребители на форума
  • 64 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Всякакви...

Posted 14 February 2009 - 22:23

Здравейте колеги!
Ще започна от далече за да съм максимално конкретен и евентуално да има повече материал за търсачката. :)
От доста време на сама се чуваше едно доста досадно и дразнещо тракане все едно мели кафе на зърна от предната част на автомобила. Искрено се надявах да не е нещо вътре в двигателя, а да е я ролката на ремъка, я водната помпа.
Е оказа се, че са и двете, като най-ужасния звук идваше от водната помпа, която в последствие се оказа, че е била пред блокиране.
Както и да е, купих ролката, ремъка водната помпа. Сменихме всичко, сложихме антифриз, запалихме двигателя и се започнаха мъките наречени обезвъздушаване и там каквото е още ....

Драмата се развива на няколко етапа...

Етап първи... : Няма парно, загрява много бързо не отваря термостата. Отвихме пробките до датчика за температурата, излезе въздух..., водата стигна до термостата, той взе, че отвори, все пак е нов оставаше и да не сработи... :dontknow:
Етап втори... : Що годе започна да се охлажда, но изхвърли охладителната течност от казанчето, пак загря... парно все още няма... Отвъртяхме което можеше да се отвърти и се намира високо в системата... отвсякъде излезе въздух...
Етап трети... : Вече се охлаждаме, екстра, отиваме зареждаме на бензиностанцията, караме, парно все още няма, опаааа пак загряхме... Източваме въздуха от болта дето е до температурния датчик...
Етап четвърти: Добре е, закрепи се.. от където и да отвъртиш май не излиза въздух, парно обаче все още няма... :kill_myself: , май няма и да дойде..., колегата се шегува, че идва лято и всичко ще се оправи... казвам му, че е калвач...
Етап пети: Вече няма проблеми с температурата, обаче се борим усилено с парното, всички маркучи са топли, но след клапите тия дето приличат да не казвам на какво няма жега... демонтираме ги. Духам от там дето уж трябва да влиза топлото, не излиза въздух отзад, духам от страната на двата извода излиза без проблем. Пробваме ги с акумулатор, отварят, цъкат, затварят. Промивка продухване, монтаж обратно. Цъкат, трескат, парно обаче не иде...

Етап шести: Колата не трака, охлажда се, смених и дебитомера, перфектна е вече, работи безупречно, но парното все още го няма. Моля, помогнете ми.

:wacko:
  • 0
200 E 2.0 W210 ENGINE 111 AUTOMAT

#2 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 14 February 2009 - 22:28

Е те това е подробно описание на проблем-...нека колегите дето пишат за проблем да се учат от тоя пост...само лека забележка-година и двигател на колата-не знам дали има значение в случая ,но все пак е хубаво да присъстват като инфо
Иначе...и аз с нищо не мога да помогна ,но съм сигурен ,че скоро някои от специалистите ще пише
Поздрави
:4036:
п.п.-аа то в подписа ти пишело двигателя къФ е...сорри
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#3 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 14 February 2009 - 22:47

Има ли някаква циркулационна помпа, която кара принудително да минава тачността през самото парно освен основната водна помпа
Просто нещо спира течността да минава през кръгът на парното

Взима се затоплена течност от затвореният кръг, протича през ...парното и охладената течност, и се връща обратно през водната(или друга допълнителна) помпа в затвореният кръг, за да се загрее отново

Публикувано изображение

Е тази съчмичка, която е над основният клапан е за обезвъздушаване на вътрешният кръг
(така поне предполагам, че е и за това)
На 190 ката (преди години) смених термостата с нов и той нямаше такава съчмика
Тогава брах ядове с тоя въздух
Антифриза трябва да се налива бавно - много бавно, за да може да излезе проклетият въздух

От мен толкоз, чакай некой капацитет, да каже нещо наистина свестно

(па, като се оправи, пиши от какво е било, а не кат в оная тема за теста на климатика - пита, пита, пита и накрая нищо не каза)

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#4 fogost

fogost

Чирак

• Потребители на форума
  • 64 Posts:

Posted 14 February 2009 - 23:40

Разбира се, че ще кажа.
Информацията трябва да я има за да е полезна и на други като мен, попаднали в токова положение.
От както се занимавам с интернет се грижа да има от всичко за потребители му... :)
  • 0

#5 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,699 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Posted 15 February 2009 - 17:14

оставия да преспи една вечер
на сутринта долей ако трябва и на другата сутрин
така за ден два ще се обезвъздуши хубаво
и карай постоянно на включено парно
нищо це не работи и виж циркулационната
помпа дали върти тя е електрическа и е на
кръга на клапаните за водата
  • 0

#6 fogost

fogost

Чирак

• Потребители на форума
  • 64 Posts:

Posted 01 March 2009 - 19:40

Няма да повярвате какво излезе. Всичко е било заради някакви бай-паси правени от газаджиите, който са монтирали газовия инжекцион.
Махнах всякакви добавки, възстанових си фабричната циркулация на парното и веднага на момента ми изчезнаха проблемите.
Край това беше, продавам си газовия инжекцион, писна ми да се занимавам с глупости. Уморих се все нещо да не е наред.
Като се вземе предвид, че си смених и дебитомера скоро и сега колата си върви отлично на бензин изобщо не искам да чувам за газ.

Та сега си имам отлично парно, всичко си е 6 ;)
  • 0

#7 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,531 Posts:
  • Град:Pernik

Posted 05 October 2009 - 13:56

Газаджия като пипне по колата това е идеална предпоставка за проблеми...
  • 0

879897.png

#8 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 05 October 2009 - 18:35

Няма да повярвате какво излезе. Всичко е било заради някакви бай-паси правени от газаджиите, който са монтирали газовия инжекцион.
Махнах всякакви добавки, възстанових си фабричната циркулация на парното и веднага на момента ми изчезнаха проблемите.
Край това беше, продавам си газовия инжекцион, писна ми да се занимавам с глупости. Уморих се все нещо да не е наред.
Като се вземе предвид, че си смених и дебитомера скоро и сега колата си върви отлично на бензин изобщо не искам да чувам за газ.

Въпреки че изминах 50'000км за почти три години с купето на газ, сега с очиларката и аз не искам и да чувам за газ......
Между другото колко ти излезе дебитомера? Може би и на мен ще ми се наложи смяна някой хубав ден и искам да се подготвя психически.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,501 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 05 October 2009 - 19:32

Бошовския като го проверявах за моя мотор (ама трябва да е като твоя, само дето имам компресор) ми казваха цени между 500 и 800 лв в различните магазини.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#10 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 05 October 2009 - 21:40

Бошовския като го проверявах за моя мотор (ама трябва да е като твоя, само дето имам компресор) ми казваха цени между 500 и 800 лв в различните магазини.

Ми или не е същия, или са те товарили яко!
Приятел със същата кола Е200 136к.с. му се наложи да го смени, намери го чрез познат, оригинален Бош за няма и 400лв. Друга позната, но с CLK200 136к.с. си го смени, но не с оригинален, а със заместител някакъв от 160лв- втора година кара момичето и проблеми няма никакви, а кара доста.
Самият факт, че разликата в цените на различните магазини достига до 300лв говори само и единствено, че реалната цена е доста по-ниска, а продажната цена с надценката зависи само от лакомията на търговеца.
Всъщност Илия ме заинтригува с тия 800лв, та се разтърсих ин нета- намерих го в Евро 07 за 247.48 на МАРСО За ЦЛК-то излиза същия дебитомер
Не знам дали имат гаранция, би следвало да имат, та ако е поне една година, бих си взел такъв ако (като) ми се наложи.
Аууу ами то по-надолу в страницата им излиза и някакъв Хофер за няма и 200лв.
  • 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,501 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 05 October 2009 - 22:06

Е да де, ама на мен като ми светна преди година CHECK ENGINE и трима майстори едно и също не казват.
Да не каже някой че правя черна или бяла реклама на някой сервиз, ама:

В Дунев на ЦСКА ми правиха диагностика с някакъв компютър и ми казаха ДЕБИТОМЕР. Питам ги - колко? 800 лв BOSCH... Викам, ама 100% ли е сигурно, ако го сменя и пак светне ще ми върнете ли парите? А не - няма гаранция. И си тръгнах. Това беше втория сервиз. Преди това бях в един друг, след това в още един. Аз междувременно разпитах за цени на дебитомери, ама питах само за BOSCH, не ми мина през главата, че има и заместители на по-ниски цени. Пък и тогава нямаше кого да питам. Но и не съм търсил упорито, защото в сервиза не бяха много убедителни. Нещо от сорта - дай илядо лева, пък ще видим, може и да се оправи.

Накрая ходих при Петко, който някои го харесват, други не го харесват. Всеки сам си избира. Обаче Петко лично направи диагностика с неговата апаратура и отсече с категоричност - имаш проблем с генерацията, не знам какъв точно. Послуша колата и каза - имаш дупка на колекторната тръба и беше категоричен. Е не каза, че ще ми връща пари де, но беше доста убедителен. Не оставих колата веднага за ремонт, понеже нямаше възможност и я закарах след седмица. След седмица вече и сам можех да определя, че проблемът е колекторната тръба, защото вече се чуваше. Закарай я, завариха я, сега съм доволен собственик на работеща кола без светеща CHECK ENGINE без да сменям дебитомера :)

Всеки сам си решава :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users