Масло - ск. кутия, диференциалW202
Започната от HOMEP OCEM, 01 фев 2009 - 23:32:05
50 мнения по тази тема
Публикувано 01 февруари 2009 - 23:32
Здравейте,
искам да сменям маслата на автомобила (ДВГ, ск. кутия, диференциал). Колата е с ръчни скорости и без блокаж на дифа. За двигателя съм приготвил Castrol Magnatec 10W-40, но за ск. кутия и диференциала незнам какво да взема. В аутодата, за дифа дават W90, аз за кутията че може с АТМ. Ще Ви помоля да ми кажете какво точно да купувам за да не направя някоя беля.
П.П. Използвах търсачката но не намерих нищо конкретно.
Поздрави.
искам да сменям маслата на автомобила (ДВГ, ск. кутия, диференциал). Колата е с ръчни скорости и без блокаж на дифа. За двигателя съм приготвил Castrol Magnatec 10W-40, но за ск. кутия и диференциала незнам какво да взема. В аутодата, за дифа дават W90, аз за кутията че може с АТМ. Ще Ви помоля да ми кажете какво точно да купувам за да не направя някоя беля.
Поздрави.
Публикувано 01 февруари 2009 - 23:48
Здравейте,
Поздрави.
Търсачката понякога е странна, ето ТУК има по темата за диференциала.
Публикувано 02 февруари 2009 - 21:26
Благодаря Ви за отговорите
Е едната тема прочетох това мение:
Питам защото мой близък работи при официалния вносител на Кастрол и ако те имат подходящо масло да взема от него...
Поздрави.
Е едната тема прочетох това мение:
и сега имам друг въпрос: Как да проверя какви спецификации дават дифа и кутията на моята кола?Рьчка и автомат вьрвят с едно масло,златно правило по тия коли.
http://bevo.daimler....7b83a926a5b3dfd
Пази го това,по номера са течностите одобрени от Мерцедес.Погледни каква спецификация по Мерцедес дават за твойта кутия и кликай на списька,ще ти излезе кои масла са стават.
Питам защото мой близък работи при официалния вносител на Кастрол и ако те имат подходящо масло да взема от него...
Поздрави.
Публикувано 02 февруари 2009 - 21:34
Аз на моята цедка сложих в диференциала-castrol differential epx-90/зелен етикет нямаше упоменат вискозитет/ на скоростите/ръчни/-castrol manual smx-s 75w85 на двигателя слагам castrol magnatec 10w40 антифриза е castrol серия AF или NF не си спомням точно.Скоро ще си сменям и спирачната течност с castrol dot 4+.Всички масла и др. закупих от "мотобул'' по каталог за 202ка.
Публикувано 02 февруари 2009 - 21:58
Кой-какво си сипал на колата,и кой така му е казал няма никакво значение-има си спецификации на марката по въпроса!Практиката в такива случаи често доказва фрапиращи грешки!
Моторно масло във възходящ по качество порядък-229.1;229,3;229,31;229.5;229,51-въпрос на мерак и...пари!
Диф-85/90 235.7
Скорости-независимо ръчни,или автомат-масло АТФ за автоматик-236.6
Да не съм объркал нещо,че цитирам по памет...
Тва е истината и друга няма!
И,много бих се радвал да не се цитират разни неуки"майстори",които цял живот нищо не са научили,и няма да научат-има толкова писано,че само желание да има човек!
Моторно масло във възходящ по качество порядък-229.1;229,3;229,31;229.5;229,51-въпрос на мерак и...пари!
Диф-85/90 235.7
И,много бих се радвал да не се цитират разни неуки"майстори",които цял живот нищо не са научили,и няма да научат-има толкова писано,че само желание да има човек!
Публикувано 03 февруари 2009 - 23:05
и аз мисля като се затопли времето да сменя маслото в скоростната кутия(ръчна) до колкото знам маслото е 1,5 литра 75w85(90) поне в аутодата така го дават а виждам че колегата е написал АТФ независимо от ръчка или автомат, кое е по подходящо?
Публикувано 03 февруари 2009 - 23:10
А каква е колата?
Публикувано 03 февруари 2009 - 23:11
Един съвет от мене-Не гледай аутодата там има грешна информация която е сложена нарочно.
Публикувано 04 февруари 2009 - 02:23
И не им пука че съсипват колите на хората с простотията си.
Публикувано 04 февруари 2009 - 10:30
Кой-какво си сипал на колата,и кой така му е казал няма никакво значение-има си спецификации на марката по въпроса!Практиката в такива случаи често доказва фрапиращи грешки!
Диф-85/90 235.7
ОПС.
Именно в БС ми сложиха 80/90 на Shell в дифа.
А в скоростите/ръчна/ Castrol без видима спецификация на гърба на бутилката.
Публикувано 04 февруари 2009 - 10:43
ОПС.
Именно в БС ми сложиха 80/90 на Shell в дифа.
А в скоростите/ръчна/ Castrol без видима спецификация на гърба на бутилката.
БС в кой град...?И колко плати за литър масло в диф-а?Оригиналното е 50лв./л и е 85/90,а Шела е около 12лв.
Ще умра от любопитство какво масло са ти сипали в скоростите-признавам си! Не запази ли шишето?Спецификацията я пише с малки букви-трябва да се вгледаш специално.
Публикувано 04 февруари 2009 - 10:51
БС-Пловдив.
Castrol Spyrax Iniversal.
А, аз, изрично им казах, че искам оригинални масла.
Публикувано 04 февруари 2009 - 11:02
БС-Пловдив.
Ще го проверя в нет-а какво е това масло,но ако не е за автоматици ще усещаш по-трудно включване на първа сутрин,особенно ако е студено,и колата ще е лееееко спъната.Предишния собственик на мойта кола беше сменил маслото в скоростите със 75/90 трансмисионно и това бяха симптомите.
Ама,пък,и ти-що ходиш да сменяваш масла при дилъра?!Купуваш си оригинални,и ги сменяваш при някой що-годе читав маслар.Ако ти е гаранционна колата разбирам-нямаш избор.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни