фаровете не светят както трябва
Започната от c220d, 28 яну 2009 - 16:00:45
12 мнения по тази тема
Публикувано 28 януари 2009 - 16:00
Здраевйте колеги.
Икам да ви запозная с моя проблем и ако може някои да ми даде акъл.
Колата ми / c220d,98/ e претърпяла удар отпред отляво.
Аз така си я купих. И сега като имаше мъгли установих че левия ми фар свети много нагоре.
Опитах се да го настроя с тея врътки отвътре на фара ама нищо нестава.
Какво ще ме посъветвате да направя?
п.с.ще се опитам да пратя и снимка отпред да я видите.
Икам да ви запозная с моя проблем и ако може някои да ми даде акъл.
Колата ми / c220d,98/ e претърпяла удар отпред отляво.
Аз така си я купих. И сега като имаше мъгли установих че левия ми фар свети много нагоре.
Опитах се да го настроя с тея врътки отвътре на фара ама нищо нестава.
Какво ще ме посъветвате да направя?
п.с.ще се опитам да пратя и снимка отпред да я видите.
Публикувано 28 януари 2009 - 16:02
Снимката ми напрофила е колата.
Отпред левия фар.
Отпред левия фар.
Публикувано 28 януари 2009 - 16:21
Снимката ми напрофила е колата.
Отпред левия фар.
Прикачени файлове
Публикувано 28 януари 2009 - 17:23
Как не става?Като ги връткаш не помръдва ли рефлектора?
Свали го и го разглоби и ще си покаже.Най-много да са потрошени вътре винтовете и за това да ти го прави този номер.
Свали го и го разглоби и ще си покаже.Най-много да са потрошени вътре винтовете и за това да ти го прави този номер.
Публикувано 28 януари 2009 - 18:16
Фара сменян ли е или е отцелял при удара?Ако не е сменян,значи вътре в него е проблема,а ако сменян сигурно е китайско менте,което няма такава опция "регулиране".
Публикувано 28 януари 2009 - 19:03
Лепни по-сериозна снимка
Тая и с лупа да я гледам, нищичко невиждам
Ако фарчето е добре, то може да има някоя тайна в тенекиите зад фара
Поздрави
Тая и с лупа да я гледам, нищичко невиждам
Ако фарчето е добре, то може да има някоя тайна в тенекиите зад фара
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 02 февруари 2009 - 09:01
За тенекиите и аз се съмнявам.Имам малко снимки дано са ви от полза.
Прикачени файлове
Публикувано 02 февруари 2009 - 09:17
Колега,
Аз в началото имах подобен проблем. Моите и двата бяха много забити надолу. Проблема се оказа не в ключето (врътката) а в вакумната система. Има едни маркучета, по които става регулирането посредством вакум. Провери дали някое не е спукано и да губи въздух системата. Отделно провери дали са ти здрави мембраните за регулирането на фаровете, те са в самите тях, ако можеш подай въздух директно. И разбира се ако ти е сменян левия фар има вероятност да няма изобщо регулиране.
Успех!
Аз в началото имах подобен проблем. Моите и двата бяха много забити надолу. Проблема се оказа не в ключето (врътката) а в вакумната система. Има едни маркучета, по които става регулирането посредством вакум. Провери дали някое не е спукано и да губи въздух системата. Отделно провери дали са ти здрави мембраните за регулирането на фаровете, те са в самите тях, ако можеш подай въздух директно. И разбира се ако ти е сменян левия фар има вероятност да няма изобщо регулиране.
Успех!
Публикувано 02 февруари 2009 - 09:31
Левия ми фар е сменян, като въртя в купето настройката на фаровете и той се мести нагоре-надолу ама по малко от другия.
Публикувано 03 февруари 2009 - 16:50
луфтовете са огромни, вследствие на удара...
ще те посъветвам, че сигурно е бил строшен фара, и само са сменили стъклото без да проверят дали е здрава лостовата система вътре.
ако е така, надали ще намериш само счупените части. никой няма да си разглоби фара за да извади някои неща.
само нов фар/2ра употреба
ще те посъветвам, че сигурно е бил строшен фара, и само са сменили стъклото без да проверят дали е здрава лостовата система вътре.
ако е така, надали ще намериш само счупените части. никой няма да си разглоби фара за да извади някои неща.
само нов фар/2ра употреба
Публикувано 04 февруари 2009 - 08:44
А някои може ли да ми каже къде мога да си взема втора употреба фар / ляв/.
И колко пари ще ми струва.
И дали ще се оправи след това.
Публикувано 04 февруари 2009 - 09:38
Колега,имах подобен проблем,но с десния фар.Така си я купих,от Италия,всичките ми опити да го регулирам бяха неуспешни,и когато го свалих видях че някой когато е сменял крушката за късите-Н7,я е сложил накриво,не лежеше в гнездото на рефлектора както трябва,а от там и балона вътре стои под ъгъл.Наместих я,със зор откачих стоманизираните щипки,яко ги е напъвал гадния жабар за да ги щракне,монтирах обратно фара и всичко си дойде на мястото.Това може да го провериш и без да сваляш фара,аз си мислех че е нещо по сложно.Успех.
Публикувано 04 февруари 2009 - 18:08
А някои може ли да ми каже къде мога да си взема втора употреба фар / ляв/.
До Ст.Загора имало някво селце с морга за цедеси ,там тие най близо или потърси у форума марио,мисля че беше от перник,той продава цетки на части...
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни