Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Гаранция на кола, купена от немска автокъща?

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 24 януари 2009 - 15:15

Не помня дали е обсъждано и преди, но доколкото знам, немските автокъщи са длъжни да дават някаква гаранция на старите коли.

Ще съм много благодарен, ако някой може да сподели подробности - има ли изобщо такава гаранция, какво покрива тя, за колко стари коли важи, важи ли ако се купи за чужбина колата и т.н.

Бих потърсил в гугъл.де, ама немски знам колкото да си преведа екстрите на колата :)

Този пост е редактиран от hektor: 26 януари 2009 - 00:40
преместена от общ форум за МБ

• 0
I love the sound of V8 in the morning...

#2 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 24 януари 2009 - 15:35

Много зависи.
Принципно, доколкото съм запознат, много от автокъщите биха направили всичко за да те убедят че гаранция няма, НО според европейски закон ( тук трябва да се произнесе юрист) всяка стока е с гаранция от минимум 1 година. Говоря как е в Дания, където обикновено дават 3 или 6 месеца въпреки всичко.
  • 0

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 24 януари 2009 - 23:24

ако има гаранция-- е упоменато в обявата.
ако купиш кола от дилъра, дори и 2ра употреба, имаш сигурна гаранция-1г. друг е въпросът че е малко сложно изпълнението и, при положение че си я докараш в Бг
  • 0

#4 msi200

msi200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 278 Мнения:

Публикувано 24 януари 2009 - 23:31

Мерси за отговорите, значи примерно ако ми блокира двигателя, мога да накарам немската автокъща да ми плати ремонта? На тази гаранция условията и като на фабричната ли са? И как може една автокъща да даде гаранция за кола на 10 години да речем? Или по-скоро те гарантират, че колата няма скрити дефекти?

Като купувах сегашната кола, питах дилъра за този закон, ама той нещо започна да мрънка, т.е. да не би тази гаранция да не важи за чужбина?
  • 0
I love the sound of V8 in the morning...

#5 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 25 януари 2009 - 00:04

Ами виж какво съм ти писал по-горе " ще се мъчат да те убедят че такава няма !!!

най-добре питай познат юрист запознат от малко с европейско право, щото натам отиват нещата ако недай боже се случи. БГ е в ЕС, но не се знае като непълноправен член с какъв друг статут се ползва.
  • 0

#6 tonyb

tonyb

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Добрич
  • Автомобил:
    W201 ,190E , 122 h.p.,1990

Публикувано 25 януари 2009 - 00:32

Малко е встрани от темата,но все-пак да ти дам един пример.Обява за Франция-камион от официален дилър на Рено,на 2 години - 41000 км. - гаранция 1 година.Българска фирма го купува и милите французи веднага сменят офертата - без гаранция! Ако искаш го купувай - твоя си работа! Лично ходих до Франция да вземем камиона- перфектен,но гаранция за България НЯМА.Дори действащата застраховка за Франция отпада щом чуят името България,френските застрахователи отказват да издадат застраховка на българска фирма. .... и като се замисля може би са си прави хората.
  • 0
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero

#7 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 25 януари 2009 - 22:31

Гаранция-Франция.
  • 0

#8 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 26 януари 2009 - 00:38

Виж за блокирал двигател ще трябва най-малкото да си платиш на гуутахтер или оценител хммммм ако е така на БГ, да докаже, че повредата е гаранционна. Тази оценка ще ти струва хмммммм колкото нов двигател примерно. Но за малки нещица ако е упоменато в обявата нямаш проблем. дори и да си в БГ хехх ще трябва да си докараш колата до тях, за да ти я оправят. За туй ако купуваш кола с упомената гаранция можеш да си спестиш до 200 евро като им кажеш, че не ти трябва гаранцията!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни