подробно ръководство" как да си отремонтираме повредена Плазма TV"
Започната от Lorinser, 21 яну 2009 - 17:01:25
21 мнения по тази тема
Публикувано 21 януари 2009 - 17:01
и така колеги, след дълго търсене, успях да открия подроно ръководство как да си отремонтираме повредените плазмени телевизори.
следния материал важи САМО в случаите в които се появяват досадните черти по екрана.
естествено нужни са и някои по-сложни и специялни инструменти, но лесно ще си набавите нужното от най-близкия магазин за електроника, или CONRAD.
цялото описание е тук. ще се изненадате колко е лесен ремонта, след като прегледате всичко.
даже прихванах някои техники, които ще ми свършат доста работа в ремонтите на някои по-финни електронни устройства.
цък тук
следния материал важи САМО в случаите в които се появяват досадните черти по екрана.
естествено нужни са и някои по-сложни и специялни инструменти, но лесно ще си набавите нужното от най-близкия магазин за електроника, или CONRAD.
цялото описание е тук. ще се изненадате колко е лесен ремонта, след като прегледате всичко.
даже прихванах някои техники, които ще ми свършат доста работа в ремонтите на някои по-финни електронни устройства.
цък тук
Публикувано 21 януари 2009 - 17:19
разделът видеоматериали май ти убягва нещо
Публикувано 21 януари 2009 - 17:28
Накрая взе че го оправи
Моя лятото се беше прецакал (беше го треснал токов удар и му изгоря захранването) и трябваше да го нося на сервиз, няма да ви казвам как се мъкне 50 инчов телевизор и как се товари и разтоварва, ако имах този инсрумент щях сам да си го оправя.
Публикувано 21 януари 2009 - 19:10
По-бързо и лесно става ,като го пуснеш от петия етаж.
Публикувано 21 януари 2009 - 20:55
как е изтекат кристалите? - нали видя колко фино работеше с уреда.
Дали продават такива уреди и при нас?
Мисля да се квалифицирам като телевизионен техник - да изчуквам малко частно в свободното време.
Дали продават такива уреди и при нас?
Мисля да се квалифицирам като телевизионен техник - да изчуквам малко частно в свободното време.
Публикувано 21 януари 2009 - 21:15
Колегата Коцев има тв. сервиз той е по напред с материала нека тои да каже как се ремонтира плазма.
Публикувано 21 януари 2009 - 21:45
Аз всъщност бих имам много по-голяма смелост да ремонтирам по подобен начин модерни ЛСД-та и плазми, отколкото старите монитори в кинескоп.
При подобно отношение последните така могат да ти рендосат физиономията, че огледалото да се напуква всеки път като се погледнеш в него а децата да се разбягват с писъци ка'т се появиш на светло...
Нещо като:
При подобно отношение последните така могат да ти рендосат физиономията, че огледалото да се напуква всеки път като се погледнеш в него а децата да се разбягват с писъци ка'т се появиш на светло...
Нещо като:
Публикувано 21 януари 2009 - 22:09
Точно затова още не съм си купл плазма или ЛЦД и няма и да си купя.Предпочитам си прожекционния ТВ и мисля да изчакам новите лазерни ТВ-та да дойдат след година-година и нещо.....
В пъти по проста технология от плазмата и лцд,и около два пъти по добра и наситена с цветове картина!!!Няма какво да ми се счупи.Работи на същия принцип като прожекционния ТВ,но вместо крушки с трите основни цвята има 3 лазера.DVD-то ще се превърно във върховно изживяване тогава и няма да ми се налага да бухам с бухалката телевизор,който струва колкото малка лека кола.
П.П оня ден гледах в Техномаркет плазмата на Самсунг 80 и нещо инча за 54 000лв.Колкото един базов Нисан!!!Ебати цените.Ако това животно се повреди,ще трябва да го удрям направо с колата,а не с бухалка...
В пъти по проста технология от плазмата и лцд,и около два пъти по добра и наситена с цветове картина!!!Няма какво да ми се счупи.Работи на същия принцип като прожекционния ТВ,но вместо крушки с трите основни цвята има 3 лазера.DVD-то ще се превърно във върховно изживяване тогава и няма да ми се налага да бухам с бухалката телевизор,който струва колкото малка лека кола.
П.П оня ден гледах в Техномаркет плазмата на Самсунг 80 и нещо инча за 54 000лв.Колкото един базов Нисан!!!Ебати цените.Ако това животно се повреди,ще трябва да го удрям направо с колата,а не с бухалка...
Публикувано 21 януари 2009 - 22:20
П.П оня ден гледах в Техномаркет плазмата на Самсунг 80 и нещо инча за 54 000лв
Стига бе!
А аз си мислех, че сме хванали рогатия за топките, когато преди месец изсипахме около 6 бона за телевизор!
А то още можело!
И поне шефа го монтира на стената в ресторанта си, първия път когато отидохме с колегата да го видим се изхилихме още на вратата без да сме си казали и дума...
После се разбра, че и на двамата ни е споходила една и съща мисъл:
Какво ли ще да е усещането да засилиш едно шише ракия по тоя екран?
П.С: ПРАЗНО шише от ракия исках да кажа, естествено.
Не ни е изпила чавка мозъка за съсипем цяло седмаче само за задоволяване на ниски страсти
Публикувано 21 януари 2009 - 22:25
Ахаха,може и да издържи удара.Виж мексиканския колега кви ги върши и даже го оправи......
Иначе 54 000лв са адски много за телевизор,пък бил той 80 и енщо инча.
Иначе 54 000лв са адски много за телевизор,пък бил той 80 и енщо инча.
Публикувано 21 януари 2009 - 22:28
и аз го гледах това чудо на техниката...П.П оня ден гледах в Техномаркет плазмата на Самсунг 80 и нещо инча за 54 000лв.Колкото един базов Нисан!!!Ебати цените.Ако това животно се повреди,ще трябва да го удрям направо с колата,а не с бухалка...
ама там дето ще го монтира тоя който го купи, определено трябва да може да се влиза с колата... спокойно може да го гледаш от 20 метра.
Публикувано 21 януари 2009 - 22:38
Точно затова още не съм си купл плазма или ЛЦД и няма и да си купя.Предпочитам си прожекционния ТВ и мисля да изчакам новите лазерни ТВ-та да дойдат след година-година и нещо.....
Прожекционните са с много по ниско качество от плазмените, разгледай новите плазмени с каква яркост и качество са. Иначе моя го купих през далечната 2003 (за някаква фантастична за времето си сума) и още не се е повредил (само захранването но го оправиха за един ден) и си работи перфектно. Иначе не си гледал достатъчно добре, на изхода като тръгнеш към касите има един панасоник на който цената му е над 100000лв
Публикувано 21 януари 2009 - 23:10
Охааа над 100 000лв?!?е не това е изгъзица вече!!
Знам,че прожекционнте са с по-лошо качество,НО когато гледаш DVD на тях картината е изключително добра/говоря за най новите/.Все едно гледаш ДВД на телевизор с кинескоп,само дето екрана ти е 63 инча /в моя случай/.Това прави прожекционния телевизор най-изгоден от останалите.Съотношението качество/цена/размер е най добро при този тип телевизори.
Получаваш от всичко в задоволителен размер на приемлива цена.Вади ми лоша картина,само като гледам телевизия от обикновена антена!DVD изображението е кристално.Повече не ми трябва.
Проблем е ако нямаш място,защото и с големината на гардероб,но аз нямам проблем с това в сучая.Определено е най здравия ми телевизор до сега.
Бих го заменил само за лазерен.ЗА спавка,четох че плазмените и LCD телевизори могат да изобразят едва 30-40% от различните наситени цветове,които човешкото око може да види.Лазерния ще може да възпройзведе 80%.Представете си за какви пейзажи и красоти става дума.Направо жива картина!!!
Знам,че прожекционнте са с по-лошо качество,НО когато гледаш DVD на тях картината е изключително добра/говоря за най новите/.Все едно гледаш ДВД на телевизор с кинескоп,само дето екрана ти е 63 инча /в моя случай/.Това прави прожекционния телевизор най-изгоден от останалите.Съотношението качество/цена/размер е най добро при този тип телевизори.
Получаваш от всичко в задоволителен размер на приемлива цена.Вади ми лоша картина,само като гледам телевизия от обикновена антена!DVD изображението е кристално.Повече не ми трябва.
Проблем е ако нямаш място,защото и с големината на гардероб,но аз нямам проблем с това в сучая.Определено е най здравия ми телевизор до сега.
Бих го заменил само за лазерен.ЗА спавка,четох че плазмените и LCD телевизори могат да изобразят едва 30-40% от различните наситени цветове,които човешкото око може да види.Лазерния ще може да възпройзведе 80%.Представете си за какви пейзажи и красоти става дума.Направо жива картина!!!
Публикувано 21 януари 2009 - 23:22
Охааа над 100 000лв?!?е не това е изгъзица вече!!
Лазерния ще може да възпройзведе 80%.Представете си за какви пейзажи и красоти става дума.Направо жива картина!!!
Един познат ми каза че в София имало магазин само за такива скъпи техники и имало телевизори много по скъпи от 100000лв. и не страдали от липса на клиенти
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА