От пусти мерак се озовахме на Щъркелово гнездо още по тъмно, ама много тъмно, имахме време за по цигарка докато се съмне и оттам като ги почнахме........ уклеи,каракуди и костури- начесахме си здраво крастата. Най-големите са по около 400гр.
Има ли рибари във форумаКолко от нас практикуват този така приятен спорт
Започната от Алфонсо, 20 яну 2009 - 18:44:43
60 мнения по тази тема
Публикувано 22 януари 2009 - 17:49
Малееее убихме ги днеска на Искъра!!!
От пусти мерак се озовахме на Щъркелово гнездо още по тъмно, ама много тъмно, имахме време за по цигарка докато се съмне и оттам като ги почнахме........ уклеи,каракуди и костури- начесахме си здраво крастата. Най-големите са по около 400гр.
Публикувано 05 юни 2009 - 09:06
Предполагам, че има и други болни от тая болест. Колеги, къде ще откривате сезона? Много ми се иска да отида на яз. Цонево с палатката, ама лапето е болно, така че ще пропусна тази седмица палатките.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 05 юни 2009 - 11:26
Има има аз и когато беше забранен пак си ходих по язовири да си по почина със биричката и 2-3 въдички
Публикувано 05 юни 2009 - 11:31
Плаче ми се кат чуя темата -риба
тая година съм валат отвсякаде -даже не сам пипла въдица -или време няма или нещо става.... само гледа кат бях за 2 дена в Несебър а също и в Венеция... да се надявам че ще хварла вадица и аз ...ама да видим
тая година съм валат отвсякаде -даже не сам пипла въдица -или време няма или нещо става.... само гледа кат бях за 2 дена в Несебър а също и в Венеция... да се надявам че ще хварла вадица и аз ...ама да видим
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 05 юни 2009 - 11:59
а също и в Венеция...
То пък във Венеция,кат хвърлиш не знам кво,ще изкараш най-много някое руло гъз-папир(тоалетна хартия),аз като бях там се ужасих от вонята на тези канали.
Най-якия риболов за мен е в планинска река-кристална вода,свежа зеленина навсякъде,чист въздух и трудноуловима пъстърва
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 05 юни 2009 - 12:06
Най-якия риболов за мен е в планинска река-кристална вода,свежа зеленина навсякъде,чист въздух и трудноуловима пъстърва
...Ами пристигайте!!!
CLS 350 4M Shooting Brake
Публикувано 05 юни 2009 - 12:33
Като хуй стърчи , като путка мълчи..... Що е то ????
РИБАР
И аз бях запален някога по този спорт, но за съжаление няма време !
РИБАР
И аз бях запален някога по този спорт, но за съжаление няма време !
Публикувано 05 юни 2009 - 13:15
То пък във Венеция,кат хвърлиш не знам кво,ще изкараш най-много някое руло гъз-папир(тоалетна хартия),аз като бях там се ужасих от вонята на тези канали.
То верно че кат се каже Венеция и асоцоацията е каналите и т.н ама си има де да се лови .Наистина аз сам ходил няколко пати там и по каналите не сам видял някои да мята въдици но кат се иде по островите наоколо то си е море и си има риба.Тая година бях на острова Лидо де Венеция дето е отсреща на площад Сан Марко - ми хващаха хората .. не си права базик-някъде къде 30 -40 см риби, аз таква на нашто море не сам виждал а и нямаше никои които да говори некакв език дет аз мога та да разбера що е то...
другото е кат се разходи човек само 1-2 км от площада -има едно открито място там е пално с лодки с рибари.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 05 юни 2009 - 19:27
Фил .. мани не пускай снимки от там , че ... като знам как е по хАмериката и.....
Пуста му работа... кога и тук ще има толкоз риба ?
Дори и на платен да ходиш .. и там риба няма абе ...
Аз обичам да ходя на платения на Герман.. Има къде да си седнеш .. паркингче ... даже и навес... Културна работа. Преди беше още по-хубаво ама нещо напоследък не чистят водата та.... нали
Иначе.. я раздуйте кога ще ходим повече народ на риболов
Пуста му работа... кога и тук ще има толкоз риба ?
Дори и на платен да ходиш .. и там риба няма абе ...
Аз обичам да ходя на платения на Герман.. Има къде да си седнеш .. паркингче ... даже и навес... Културна работа. Преди беше още по-хубаво ама нещо напоследък не чистят водата та.... нали
Иначе.. я раздуйте кога ще ходим повече народ на риболов
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 05 юни 2009 - 20:42
А бе я ме пишете и мене - не съм голям рибар ама съм НАДЪХАН Първата ми хваната риба е -бяла риба кило и седемстотин. а втората е жена ми -вече е към 80 кг Е той Вени я видя..... той да дава мнение ако иска . Иначе е перфектна- и на бой носи и на пиене и на еба....
Публикувано 05 юни 2009 - 21:45
...Ами пристигайте!!!
Идваме, само да се върнем от Бодрум и се стягай за риболов.
Публикувано 05 юни 2009 - 22:02
Аз сега приготвих житото-сварих го и утре рано рано около 4-5 часа отивам да забия колчетата и да завардя места.Ха да вие честит новия сезон и наслука на всички рибари (и женкари ,на които рибарлъка е оправдание да избягат от къщи).NIK едно въпросче имам към тебе-макарата на Penn Slammer Liveliner 560-за дънен риболов на шаран перфектен избор ли е за нашия язовирски риболов и добре ли реди влакното?Благодаря ти за отговора предварително.
Публикувано 05 юни 2009 - 23:16
Добре сте я обединили, ама последния ми пост със снимки се е затрил- ето го пак Канални сомчета от Герман и костур и каракуди от яз. Искъртемата е обединена с оригиналната на Бастунчик-и на мен лично ми е много интересна
Скоро ще публикувам снимки от тукашния риболов
Прикачени файлове
Публикувано 06 юни 2009 - 02:20
Аз сега приготвих житото-сварих го и утре рано рано около 4-5 часа отивам да забия колчетата и да завардя места.Ха да вие честит новия сезон и наслука на всички рибари ...
Утре е черешова задушница...сварил житото...мислех, че за това е сварено, и нормално де... утре се носи не само жито , но и череши, а той за риба говорел
Да видим сега...риболов - това не е ли онова оправдание да се измъкнеш от къщи за да можеш да останеш за малко на саме и да поразмислиш без да ти досаждат околните, или просто да помързелуваш и да се изтягаш някъде по тревите, уж гледаш във въдицата... на това "спорт" ли му се вика ?!?
Да седиш на едно място, вперил тъпо поглед в една точка, и да не правиш нищо... и така с часове. Това - СПОРТ ?!?
(Имам един такъв познат, наблюдавала съм го, и въпреки, че нищо не хваща, му се чудя как може да седи и да зяпа така тъпо с часове в една точка.Това рибарите са зомбирани хора...нищо лично, просто мнение.)
Еййй, голяма трудност и натоварване, ще знайш, иде от тоя "спорт". Големи мускули, голямо натоварване....няма що. Незнам, ама на мене това ми се вижда "загуба на време" съпроводено с мъка за животното (в случая рибата), защото, ако така и така никой няма намерение да я яде, а да я пусне после, и да му се забива острата кука в непцето... това си е безмислена жестокост за "едното нищо, наречено с гръмкото име СПОРТ".
Или пък, ако ще се яде...защо просто като бял човек, не се отиде до магазина за риба... кеф ти морска, кеф ти речна, пък и ще си я избере човек. А не, хванал ми една такава мижава рибка (дето като се махне глава и кости-няма никой) и очаква да се наяде цялото семейство...да да, лееко, повервах.
Това, като онова в Библията, дето Христос с една риба нахранил сума ти народ. Да, ясно...и Христос явно е "спортувал", ако им се вярва на "спортистите- рибари". Хоби -да (та дори и варварско) , но спорт...нанайци.
А ако е за измъкване от домашни задължения...това е друг въпрос. За мързелуване и размисли...върши ми работа и в къщи в кревата, а може и просто пикник или разходка сред природата. За тая цел американците ползуват психоаналитик - shrink. Не, че го одобрявам и това де... но поне не се разнасят с въдиците в ръка за целта. По-просто казано - трябва си кошче за "духовни отпадъци" , някъде, някой с когото да споделиш.
Ходила съм 2-3 пъти с познати "на риба"... е, ми незнам какво намират в този безмислен "спорт", тъпо до болка, но е по-важно с каква компания си и прекарването като цяло. Водиха ме на един платен гьол до с.Гинци (пътят за Петрохан). Първо: денят беше пролетен и студен въпреки слънцето - е, умрях от студ, духаше неприятно леден вятър, едва не се разболях после, с кеф като се прибрах си теглих един топъл душ да се посгрея ; второ: компанията беше добра, но мижавите риби , които хвана моята приятелка, а не (забележете) мъжът й, бяха дори недостатъчни да ги опитаме (там на място ни ги приготвиха); и трето: в крайна сметка си се прибрахме гладни и си приготвихме нещо в къщи, където вече си се наядохме както си трябва.
Просто бяхме решили "да отидем някъде на теферич", като не мислехме точно за риболов, но там ни дадоха и въдици, и кофички за уловеното. Това беше миналата пролет. Нещо...ц, не ми допада тоя, така наречен, спорт. Уважавам хобито на другите...но спорт и да го нарека хубаво преживяване, не се сърдете, ама ми е трудно, определено. Пикник- да, ама това риболов... не става.
Просто това си е мое мнение. Не се сърдете за което. Уважавам желанията и хобитата на другите, но ми е малко смешно цялата тая работа...
Ето и снимки от въпросният "риболов", който е бил (по датите от снимките) на 2 май 2008. Беше бая студеничко тогава, щом търсех да седна на слънце.
Прикачени файлове
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни